10 Kasım 2019 Pazar

Gripten Korunmak için Bitki Çayları

Grip mevsimi geldi. Bu aylarda, özellikle havanın tam olarak sıcak mı yoksa soğuk mu olduğunu kestiremediğimiz, hangi kıyafeti giyeceğimizi tam olarak bilemediğimiz bu geçiş döneminde hastalıklar da artıyor.
Gribin tedavisi mümkün değil, yani bir kez grip olduktan sonra ilaçlarla veya bitkisel yöntemlerle vücuttaki etkilerini bir miktar hafifletebiliyorsunuz ancak hastalık en az 10 gün sürüyor ve bu süreyi 3 güne indiremiyorsunuz. Bu nedenle gribe yakalanmamak için erken tedbir almak en iyisi.
Grip aşısı bir çözüm olabilir fakat nedense uzmanlar yıllardır grip aşısı konusunda bir tartışma içindeler. Bazıları mutlaka grip aşısı olun diyor bazıları ise grip aşısının vücuda daha çok zarar verdiğini 60 yaş üzerindekilerle kronik bir hastalığı bulunanlar dışında kalanlara grip aşısını önermiyorlar. Eğer siz de grip aşısı olmayı düşünmüyorsanız gribe yakalanma riskini en aza indirmek için bağışıklık sisteminizi güçlendirmelisiniz.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Çaylar
Karahindiba Çayı: Ağız içindeki yaralardan bronşite kadar çeşitli sorunların tedavisinde önerilen karahindiba çayı aynı zamanda içerdiği bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı oluyor. Karahindiba çayı etkili bir idrar söktürücü olduğu için düzenli olarak içildiğinde vücudun susuz kalmasına neden olabilir. Bu etkisinden karahindiba çayı içtiğiniz günler daha fazla su tüketerek korunabilirsiniz.
Papatya Çayı: Sinirleri yatıştıran ve uyumayı kolaylaştıran papatya çayında bulunan bazı kimyasal bileşenler (makrofajlar ve B-lenfositler) bakteri ve virüslerle savaşan beyaz kan hücresi sayısının artmasına katkıda bulunuyor. Papatya çayıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenler ise gündüz uykunuzu getirebileceği, fazla tüketildiğinde ise mide bulantısına yol açabileceği.
Ginseng Çayı: Azeri alternatif tıbbında 5000 yıllık geçmişi olan ginseng çayı bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artıran çaylar arasında yer alıyor. Günde 2-3 bardak içerseniz ginseng çayının herhangi bir yan etkisi olmaz ama günde 5-6 bardağa çıkarsanız uykusuzluğa ve sinirlilik haline yol açabilir.
Geven Otu Çayı: Yine Azeriler’e özgü bir çay olan ve Azeri geveni olarak bilinen geven otu karaciğeri tahrip eden toksinlerin atılmasını hızlandıran ve bağışıklık sistemini güçlendirerek grip virüsüne karşı vücudun direncini artıran çaylardan biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...