6 Kasım 2019 Çarşamba

Hurma meyvesi ve Faydaları



Hurmanın içerisinde barındırdığı yüksek besinler nedeniyle hurmanın faydalarının nimetlerini saymakla bitmez. Yüksek besin değerinin yanı sıra antioksidan özelliği ile hurma başta kanser, damar tıkanıklığı olmak üzere yaşlanmanın önlemesi gibi daha birçok hastalığa faydalı olduğu bilinmekte Özellikle, soğukta muhafaza edildiğinde hurmanın içerisinde antioksidanların yoğunluğu artıyor. Beta-karoten açısından da son derece zengin bir besin olan hurma hücrelere karşı saldırılarda molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlemeye yardımcı oluyor Hurmanın içerisinde bulunan 15 ayrı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeren flor bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere yakalanma riskini önlüyor.
Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları
Hurmanın içeriğinde bulunan demir, hücrelerdeki hemoglobin sentezini kontrol ederek ve kansızlığı büyük oranda önlüyor. Özellikle hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini sağlayan kandaki alyuvar dengesinin uygun hale gelmesini sağlıyor. Rahim adalesini kuvvetlendirici özelliği ile doğumu kolaylaştıran hurma doğuma 1 hafta kala hurma yemek hem doğumu kolaylaştırıyor hem de doğum sırasında tansiyon düşmesini de önlemektedir.
Doğum Sonrası Hurma Yemenin Faydası
Hurmanın antiseptik özelliği sayesinde loğusalık yaralarını iyileştirmesinin yanı sıra, loğusalık döneminde Anne sütü arttırıyor. Hurmanın içindeki potasyumun doğum sonrasında anne sütünü artırıcı etkisiyle anne sütü ile beslenen bebeğin büyümesini ve kemiklerinin gelişmesinde önemli katkılar sağlıyor.
Kolestrolu Yok Ediyor
Hurmanın içersisinde bulunan yüksek oranda lif kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra kolesterol riskini ortadan kaldırıyor. Hurmanın besin değeri, içeriğinde bulunan uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır.
Erkeklerde Kısırlık ve İktidarsızlığa İyi Geliyor
Hurma afrodizyak etkisi ile hurmadan elde edile poleni Arap ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede iktidarsızlığın tedavisi için kullanılıyor. Hurma polenindeki özlerin sperm sayısı ve hareketliliğini arttırdığı biliniyor. Özellikle kısırlık tedavisinde birçok ülkede kullanılan Polenli Hurma macunun içeriğinde bulunan fosfor kısırlık tedavisinde oldukça etkilidir. Hurmanın faydaları erkekler için iyi geldiği söylenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...