6 Kasım 2019 Çarşamba

Kış Çayı Tarifi ve Faydaları

Havaların soğuması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte kış çayı da hayatımızda yer alan bir çay haline geldi. Kış çayı tarifi soğuk kış günlerinde içinizi ısıtır ve hastalıklara yakalanmanızı engeller.


Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Bunun sonucunda şifalı kış çayı içerek hastalıklara karşı korunmak mümkündür. Özellikle kış çayı hastalıklara yakalanmadan önce içilmelidir ki vücudun direnci artsın ve hasta olmayalım.
Kış Çayı Tarifi
Bu şifalı çayın malzemelerini aktarlardan yada baharatçılardan temin ederek karıştırabilir ve kolayca hazırlayabilirsiniz.

Kış Çayı Tarifi ve Faydaları

Kış Çayı Tarifi Malzemeleri :
2 yemek kaşığı kuşburnu
2-3 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı adaçayı
3 adet okaliptüs yaprağı
1 adet kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
Yarım elmanın kabuğu
5-6 adet papatya
2 adet zencefil
1 yemek kaşığı hibisküs
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bu arada bir demlikte su kaynatılır. Bir bardak su için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle karışım yapılmış malzemelerden sıcak suyun üzerine konur. 5 dakika kadar malzemeler sıcak suda demlenir. Daha sonra süzülerek fincana dökülür. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyu eklenerek içilir. Kış çayı tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...