18 Şubat 2020 Salı

Adale romatizması




Vücudumuzun hareket etmesini sağlayan kaslarda ve özellikle de eklemlerde kendini gösteren ağrılı, bazen şişlik ve şekil bozukluğuna da neden olan hastalıklara genel olarak romatizma adı verilmektedir. Bunların arasında en sık görüleni ise adale romatizmasıdır. Adale romatizması nedir? Belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Detaylar haberimizde...
ADALE ROMATİZMASI (FİBROMİYALJİ) NEDİR?
Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği'ne göre adale romatizması; kas-iskelet sisteminde uzun süreli olabilen, vücutta yaygın ağrı ve hassasiyete yol açan bir yumuşak doku romatizmasıdır. Uzun süreli ağrı ve özürlülüğe yol açan sendromlar arasında fibromiyalji sendromu iş gücü kaybı ve ilaç-tedavi masrafları açısından ön sıralarda yer almaktadır. Bazen yumuşak doku romatizması yada kas romatizması olarak adlandırılmaktadır.
FİBROMİYALJİ NEDEN OLUŞUR?
Fibromiyalji sendromu'nun neden geliştiği tam olarak bilinememektedir. Yapılan araştırmalarda bazı teoriler ileri sürülmüştür. Bu teoriler, uyku bozukluğu, ağrı algılama bozukluğu, santral sinir sisteminde nörotransmitter denilen maddelerin dengesizliği, sinir sistemi ve hormonal sistem bozukluğu, kas ve kas işlevlerinde bozukluk, sempatik sistemin aşırı çalışması olarak sıralanabilir.
Klinik belirtileri kas-iskelet sistemine ait olanlar, kas-iskelet sistemi dışı olanlar ve eşlik eden belirtiler olarak üçe ayırmak mümkündür.

köftenin yararı
makarnanın yararı
salatanın faydaları
kokorecin şifası
BADEMYAĞI yararları
MELEKOTU faydası
SARMISAK şifaları
Söğüdün faydası
Mantarın şifaları
Mersinin şifası
Meryempelsengi
Mısırın faydaları
Karaağacın yararları
Karabiberin faydaları
Ispanağın faydaları
Hatminin faydaları
Hodanın yararları

ANASON faydası
PIRASA faydası
Salebin şifası
Okaliptus
ahladın şifaları
DUT yemek faydası
Kasıkotu yemek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...