8 Mart 2020 Pazar

İdrar tutamamak ve Şifası

 

Kadınlarda İdrar Tutamama

 
Kadınlarda idrar tutamama: Kadınların bir çoğunda idrarını tutamama problemi vardır. İdrarını tutamama problemi hemen hemen 10 kadından birinde vardır. Kadınlarda idrar tutamamanın belirtileri ani harekette, yürürken, egzersiz yaparken, öksürük, hapşırma, sıkıştığında istem dışı idrarlarını tutamaz kaçırırlar. İdrar tutamamanın iki nedeni vardır. En sık görüleni pevlik taban kaslarının zayıflaması diğeri ise mesane boşalmasını sağlayan kasların zayıflayıp, yetersizliğidir. Kadınlar idrar kaçırmayı bir problem olarak görmezler ve bu şikayetlerini doktora söylemeye utanır bu durumda hastalığın ilerlemesine neden olurlar. Hastalık ilerlediğinde herhangi bir neden olmadan da idrarlarını tutamaz ve kaçırırlar. Bazı kadınlar idrar tutamamanın yaşlılık hastalığı olarak düşünseler de bunun böyle olmadığını bilmeleri gerekir. İdrar kaçırmanın tedavisi vardır. Bazen ilaç, fizik tedavi ve cerrahi müdahale ile şikayetleri daha aza indirilir.

İdrar Tutamamanın Nedenleri: İdrar yolları enfeksiyonları, sarkma fistül, idrar yolundan vajinaya açıklık olması ve idrarın vajinaya akması, doğun, alt karın bölgesinde yapılan ameliyatlar, alt karın bölgesin de iyileşmeyen kanser ve idrar yolundaki tümörler fistül olmasına neden olur. Bu durum dada kadınlarda idrarlarını tutamazlar. Karın kaslarının zayıflaması, gebelik, zor doğum ve yaşın ilerlemesinde kasların zayıflamasından idrar torbasında sarkma olur ve idrarı tutamamaya neden olur. Erken tespit ve tedavi idrar kaçırma problemini tamamen ortadan kaldırabilir.

Kadınlarda İdrar Tutamama Tedavisi: İdrar tutamamanın tedavisinde ilk başta ilaç tedavisi uygulanır. Yanı sırada fizik tedavi uygulanır. Alt sarın kasları ve idrar torbasındaki kasların kuvvetlenmesi için fizik tedavi uygulanır. Bunlardan sonuç alınmadığı taktirde cerrahi müdahale yapılır.

Fizik Tedavi: Kegel egzersizi denilen bir takım egzersizler alt karın kaslarını ve idrar torbası kaslarını güçlendirir. Bacağınızın arasın yastık koyarak sıkıp 10 saniye saymak ve bu hareketi en az 15-20 kez tekrarlayıp ve bu hareketi gün içinde 10-20 kere tekrarlamalısınız Bu hareketi yaparken kalca, bacak ve karın kaslarını da sıkmaya dikkat edin deneyin 5-12 haftada çok faydasının olduğunu göreceksiniz.

İlaç Tedavisi: Kas spazmlarına faydası olan ilaçların idrar kaçırmaya faydası olacaktır. Bazı ilaçlar üretra kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Bazı ilaçlarda çok aktif olan idrar torbasını gevşeterek yardımcı olabilir. Hasta için hangi ilacın iyi geleceğini doktorunuz karar verecektir. Hastanın idrar yolu enfeksiyonu var ise antibiyotik tedavisi uygulanır. Hastanın enfeksiyonu geçince idrar kaçırma da geçebilir.

İdrar Tutamama Ameliyat: İdrar tutamamayı ameliyat en son çaredir. Doktorunuz sizin için ameliyatın uygun olup olmadığına karar vermek için bir çok faktörü gözden geçirir. Hastanın yaşı, herhangi bir hastalığı, radyasyon tedavisi alıp almadığı, genel sağlık durumu ve hastanın yaşam şekli göz önünde bulundurularak ameliyata alınır. Bazı ameliyatlarda sarkan idrar torbası kaldırılır. Bazı idrar kaçırma tiplerin dede üretra etrafına madde enjeksiyon yapılır. Yalnız bu işlem her yıl tekrarlanmalıdır.
 

İdrar tutamamak tedavisi

karnı yarık Suyu içmek
çoban salatası Suyu içmek
otlu peynirin şifası
Antep Fıstığının yararı
PAPATYA ÇAYI Suyu içmek
Yabani enginarın yararları
Yabanmersininin faydaları
Yerelmasının yararları
Yüksükotunu içmek
Unutmabeni Çiçeğini yemek
Sığırkuyruğu yemek
Sütotu Suyu içmek
Peygamberçiçeğinin faydaları
Oltuotunun yararı
Meyankökünün faydaları
Kayakoruğunun şifası
Keçi sedefotunun yararı
Kuşekmeğinin yararları
Hiyarşembenin yararları
Böğürtlen Suyu içmek
ayrıkotunun faydaları
 
öz olarak
yoğurtun şifası
tavuk Suyu içmek
kokorecin yararları
istavridin faydaları
lolipopun yararı
ayva reçelinin şifası
mercimek çorbası yemek
pekmez Suyu içmek
KUŞBURNU şifaları
Yabani gülün faydaları
Yosunun şifaları
Tütünün yararı
Şahtere Suyu içmek
Oltuotunu içmek
Mersinin yararları
Miskotunu yemek
Kafurunun şifaları
Karpuzun şifaları
Keçi sedefotunu içmek
Kudretnarını yemek
İnciçiçeği Suyu içmek
Isırgan Suyu içmek
Hünnap Suyu içmek
Ekşi Yoncanın şifası
Denizsaçının şifaları
Dulaptalotu yemek
Centiyanenin yararı
Böğürtlenin faydası
en öz olarak
Limonatayı içmek
yoğurt yemek
sütlacın şifası
patates salatası
lolipobu yemek
neskafenin şifası
helvanın şifaları
pekmezin faydası
Leblebinin şifaları
DEREOTU faydaları
Fıstığın yararı
Yoncanın yararı
Yulafın şifaları
Vişneyi yemek
Tütünü içmek
Salebin yararları
Sarıodun faydası
Sütleğen yemek
Rezeneyi yemek
Patlıcanın faydası
Portakalı yemek
Marulun faydası
Muzun yararı
Kahvenin şifaları
Kınakınayı yemek
Kirazın faydaları
Kuşekmeği yemek
Isırganın şifası
Hiyarşembe yemek
Hindibanın şifaları
Ginsengin şifası
Gül Ağacının şifası
Bergamodun şifası
Biber Suyu içmek
aspirin faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...