4 Eylül 2019 Çarşamba

Elma Çayı

Elma Çayının Faydaları

Ekstra kalori yakmayı sağlayan ursolik asit dışında elma kabuğu, B6 vitamini bakımından da oldukça zengindir. B6 vitamini güçlü bir bağışıklık sistemi için kritik önemi bulunan vitaminler arasındadır ve aynı zamanda beyaz kan hücresi üretiminde kullanılır. Ayrıca yüksek oranda besin lifi içeren elma kabuğu sindirimi düzenleyerek daha kolay tuvalete çıkmanıza yardımcı olabilir.
Elma kabuğu yüksek oranda A ve C vitamini içerir. 1 adet bütün elmada bulunan C vitamininin neredeyse yarısı hemen kabuğun altındaki kısımda yer alır.
C vitamini vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirirken A vitamini göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. Yine elma kabuğundan alabileceğiniz önemli mineraller ise; kalsiyum, folat, fosfor, demir ve potasyumdur.
Son olarak elma kabuğu, flavonoidler ve fenolik asit gibi güçlü antioksidanlar bakımından zengindir. Bu fitokimyasallar çeşitli hastalıkların önünü açan serbest radikallere karşı vücudun korunmasına yardımcı olur.
Elma çayıyla öksürük tedavisi: Öksürük boğazda çok fazla tahribat yapan bir rahatsızlıktır. İçilecek ılık bir elma çayı bu hasarların giderilmesine yardımcı olur. Öksürüğün kronik ya da üşütmeden kaynaklanmaması halinde öksürüğün kesilmesine de fayda sağlayacaktır.
Elma çayıyla kilo verme: Zayıflamak isteyenler için elma çayı önerilmektedir. Bunun sebebi elmanın içeriğinde bulunan zayıflamaya yardımcı olan ve metabolizmanın hızlanmasına yarayan maddeler içermesidir. Uzmanlar zayıflamak isteyen kişilere tamamen doğal olduğu için elma çayını önermektedir. Zayıflama sırasında kullanılan kimyasal ilaçlar böbrek, karaciğer gibi organlarda zarara neden olabileceğinden doğal ürün elma çayı güvenle kullanılabilir. Elma çayının yan etkisi bulunmadığından, düzenli yapılan sporla birlikte kişilere kilo vermede yardımcı olacaktır.
Elma çayı ile ağız sağlığını korumak: Ağız sağlığı için hem taze olarak elma, hem de elma çayı kullanmak son derece önemlidir. Elmanın içeriğinde bulunan onarıcı vitaminler sayesinde diş etleri beslenir, ağız içinde oluşan yaralar tedavi edilir. Diğer bitkisel çaylara göre ağızda bıraktığı hoş koku içimini teşvik eder. Elmanın çiğ bile tüketimi dişlerin temizliğinde ve dişlere masaj için tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...