İlk önce vişne suyunun faydalarını ve yararları, daha sonra ise vişne suyu nasıl yapılır ve hazır hale getirilir bu konuyu anlatmak istiyorum.
– Vişneye kırmızı rengini veren “antosiyanin” maddesi vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor.
– Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olarak kullanılabilir.
– Ferahlatıcı etkisi yüksek bir meyve olan vişnenin şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Bu bile tercih sebebi olmasını sağlıyor.
– İdrar söktürücü özellikleri, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılma işleminde önemli rol oynuyor.
– Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli fonksiyonu için önemli bir meyve olan vişne kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azaltıyor.
Vişne Suyu Yapılışı: 1 kg vişne, yaklaşık 1,5 litre su, 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz), yarım limonun suyu.
Tarifi: 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. Vişneler geniş ve derin bir tencereye alın. Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (Tencerenin kapağı bu esnada mutlaka açık olsun)
Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder