12 Eylül 2019 Perşembe

Kırmızı Biberin Faydaları Nelerdir

Kırmızı Biberin Faydaları

 Kırmızı biber, içerdiği vitamin ve mineraller yardımıyla genel vücut sağlığına faydalıdır.  Kırmızı biberin içeriği C vitamini, diğer besin kaynaklarından çok daha fazladır. Hatta limonun içerdiği C vitamininin 5-6 katı daha fazladır. Bu yüzden çok etkili bir antioksidan olarak ön plana çıkar.
Kırmızı biberin faydaları diğer biber türlerinin sağlığa olan faydalarıyla benzerdir.
Kırmızı biberin faydalarını kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:
  • Diğer biber türlerinde olduğu gibi kırmızı biber genel sağlık ve sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır. Prostat ve rahim kanserine yakalanma riskini azaltan kırmızı biber, aynı zamanda bağırsakların temizlenmesini de sağlayabilir.
  • Bol miktarda C vitamini içeren kırmızı biber, bu özelliğinden dolayı çok etkili bir antioksidandır. Etkili bir antioksidan olarak kırmızı biber, cilt sağlığından kalp sağlığına kadar çok geniş bir alanda fayda sağlar.
  • Kırmızı biber, kilo vermeyi kolaylaştırır. Az miktarlarda sabahları süte karıştırılarak aç karınla içilmesi ayrıca yağların eritilmesini sağlayabilir.
  • Yüksek düzeyde A vitamini içeren kırmızı biber, göz sağlığı için çok faydalıdır.
  • Hafıza ve beyin sağlığına faydalı olan B vitamini içeren kırmızı biber, düzenli tüketilmesi durumunda beyin, hafıza ve hatta ruh sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Kırmızı biberin bol miktarda potasyum ve C vitamini içermesi aynı zamanda metabolizma ve bağışıklık sistemine faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırarak hastalıklara karşı mücadeleyi arttırır.
  • Kırmızı biberin bol miktarda E vitamini içermesi kan hücreleri için faydalıdır. Bu özelliği sayesinde kan hücrelerinin başta kanser hücreleri olmak üzere, diğer virüs ve mikroplara karşı direncini arttırır.
Biberin Zararları
 Beyaz biber normal dozlarda alındığında sağlık açısından zararı olmaz. Karabiber ve acı biber yakma hissi verebilir. Karabiber ve acı biber büyük miktarlarda alındığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Acı biber ve karabiberin yanlışlıkla akciğere gitmesi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir, özellikle çocuklarda…
  • Birçok sağlık uzmanı, kara biber ve acı biberin doğrudan cilde uygulanmasının bir sakıncası olmadığını savunurken, bazı uzmanlar farklı cilt yapılarında alerjiye neden olduğunu söylemektedir. Çocuklar için direkt cilde uygulanıp uygulanamayacağı noktasında bir bilgi yok. Gözlerle temas ettiğinde yanma ve kızarıklıklara neden olabilir.
  • Gebelik döneminde aşırıya gitmeden biber kullanımı güvenilir görünüyor ama aşırı miktarda karabiber tüketimi düşük yapmayı tetikleyebilir. Gebelik esnasında topikal olarak uygulanmasının güvenilir olup olmadığı konusunda bilgi bulunmamaktadır. Bu yüzden gebelik esnasında biberin cilde uygulanmasından kaçınmanızı öneririz.
  • Emzirme döneminde biberin aşırıya gidilmeden tüketilmesinde bir sakıncası yoktur. Emzirme döneminde kara biber ve acı biber tüketimi ile ilgili bilimsel bir araştırma sonucu bulunmamaktadır. Bu yüzden en doğrusu az dozlarda tüketmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...