1 Eylül 2019 Pazar

Magnezyum içeren Gıdalar Meyveler Yiyecekler

Magnezyum konusuna girmeden önce şu bilgiyi bilmenizde fayda var; Vücuttaki magnezyumun yaklaşık dörtte üçü kemiklerde, diğer kısmı ise yumuşak dokularda ve vücut sıvılarında bulunur.
Magnezyum doğada yaygın olarak bulunur; deniz suyu, kaynak suları ve tüm yeşil bitkiler belirli oranlarda magnezyum taşır.



MAGNEZYUMUN FAYDALARI
Magnezyumun faydalarından birkaçı aşağıda sıralanmıştır.
– Hücrelerin enerji üretiminde rol oynar.
– Stresi önleyici özelliği vardır. Kalsiyumla birlikte doğal sakinleştirici olarak kullanılır.
– Magnezyum kalp atış hızını iyileştirir,
– Kan damarlarını açar ve kan pıhtılaşmasını ve kalp krizlerini önler.
– Kramplar, astım, böbrek taşları, diyabet, yüksek kan basıncı, migren ve tansiyon baş ağrıları, adet öncesi gerginlik ve osteoporoz dahil birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
– Kemik ve dişlerin gelişimi için gerekli olan kalsiyumun kullanılabilmesi için gereklidir.
– Dinlenme ve rahat bir uykuya yardım eder.
– Stres, gebelik, emzirme, hastalıklardan sonraki iyileşme dönemlerinde magnezyum ihtiyacı artmaktadır.
Magnezyumun faydalarının ne olduğunu gördükten sonra şimdi de hangi besinlerde, yiyeceklerde, gıdalarda ve bitkilerde magnezyum var buna göz atalım.
MAGNEZYUM İÇEREN BESİNLER NELERDİR?
Özellikle koyu yeşil sebzeler yapılarında bulunan klorofil molekülü sayesinde magnezyum minerali bakımından zengindirler. Badem, çekirdekler, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek doğal magnezyum kaynaklarıdır.
Bunun yanı sıra kakao tozu, muz, avokado, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, kepek, fındık, yer fıstığı ezmesi, buğday gevreği, patlamış mısır, tahıl ekmeği, balık ve tavuk eti, peynir, yumurta, patates ve portakalda da bol miktarda magnezyum bulunmaktadır.
Günlük Magnezyum İhtiyacı: Yetişkinlerde ortalama 300 miligramdır. Bu miktar 65 yaş üzerindekilerde 350 miligrama, gebelik ve emzirme dönemlerindeki kadınlarda 600 miligrama kadar çıkabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...