Papaya nedir?
Tropik
bölgelerde yetişen küçük bir ağaç türü olan papaya, diğer bir adıyla da
”kavun ağacı” olarak anılmaktadır. Bunun sebebi bu bitkinin verdiği
meyvelerin fotoğrafta da görülebileceği gibi kavuna benzemesindendir. 1
metre ile 3,5 metre arasında değişen boyuyla papaya; sulu toprakları,
bol güneşli ortamı ve humusu sever. Mevsim geçişlerinde solmaz ya da
yaprak dökmez. Papaya meyvesinin tam mevsiminde yenmesi gerekir. Bu
meyve iç yapı olarak kavuna benzetilmekte, tat olarak da tatlımsı
ekşimsidir. Papaya meyvesi olgunlaşma sürecinde yeşil, daha sonraları
sarımsı turuncumsu bir renk alır.
Papaya Faydaları Nelerdir
Vücudunuzun hastalıklara karşı daha dirençli bir yapıda olmasını sağlar.
Doğal bir kolesterol düşürücüdür.
Cilt bakımınız için birebir güzellik ve parlaklık sağlayıcıdır.
Vücudunuzdaki enerjiyi stabil tutarak daha dinamik bir yapıda olmanızı sağlar.
İçeriği sayesinde karaciğeri temizler.
Bedeninizde bağışıklık sisteminizin daha güçlü çalışmasını ve daha güçlü olmasını sağlar.
Midenizde oluşan gaz, yanma, hazımsızlık vb. şikayetlerinizi yok etmede yardımcıdır.
Cildinizde oluşan lekeler varsa onları gidermek için birebirdir.
En önemli kullanılma sebebi kilo vermeye yardımcı olan etkisidir.
Gözünüzle alakalı bir sağlık probleminiz varsa papaya yemek hastalığınıza iyi gelecektir.
Basur, kabızlık gibi şikayetleri olan kişilerin hastalıklarını dindirir.
Gelişim sürecinde olan çocuklar ve hamilelik sürecinde olan kadınlar için son derece iyi bir enerji deposudur.
İçerdiği
kalsiyum, C vitamini, A vitamini ve B1-B2-B5 vitaminleriyle vücudumuzun
vitamin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir.
Papaya
bitkisinin tohumunun böbrek sağlığı için etkili olduğu söylenmektedir.
Aynı şekilde yine bu tohumun vücudu dışarıdan gelebilecek bakterilere
karşı koruduğu da söylenmektedir.
Şampuanların içeriğinde papayadan da faydalanılır.
Papaya nasıl yenir?
Öncelikle
satın alacağınız papayaların dış kabuğunun rengine dikkat etmelisiniz.
Kabuğun rengi sarı ya da turuncuya dönük bir renk değil de net yeşil
tonlarındaysa kesinlikle almayın çünkü yeşil renkli papaya daha
olgunlaşmamıştır. Sonrasında papayayı yemek için öncelikle kabuğunu çok
da derinlemesine olmaması şartıyla soymak gereklidir. Daha sonra
soyduğumuz bu meyveyi ortadan ikiye şeklinde kesebilirsiniz. Kestiğiniz
parçaların ortasında kalan çekirdekleri bir kaşık yardımıyla alabilir,
isterseniz daha sonra kullanmak için buzdolabında saklayıp isterseniz
atabilirsiniz (papayanın çekirdeklerini puding yapımı vb. ürünlerde
kullanmanız mümkündür). İsterseniz büyük isterseniz minik minik
dilimlediğiniz papayalarınızı normal sadece kendi haline
tüketebileceğiniz gibi, normal salatalarınızın ya da yapacağınız meyve
salatalarının da içinde tüketebilirsiniz. Papayayı sadece katı halde
değil, blenderda suyunu sıkıp meyve suyu haline getirerek de
tüketebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar
Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...
-
Bu yazımızda deri iltihabı (Dermatit) ve deri altı iltihaplanması için bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgiler sunacağız. Dermatit...
-
Hayatımızı devam ettirmek için en gerekli organlarımız şüphe yok ki duyu organlarımızdır. Özellikle göz bu konuda diğer duyulara göre biraz...
-
Dove Sabun Dove sabun, sadece Türkiye'de üretilen ancak Dünyada ciddi derecede kullanım kitlesine sahip olarak bildiğimiz en...
-
Gastrit ve bitkisel tedavisi Şifalı bitkiler ile gastrite ne iyi gelir, kronik gastrit tedavisi, gastritte iyi gelen bitkiler, çayl...
-
Hem erkekler hem de kadınlarda görülen bel soğukluğu nedir? Bel soğukluğunun nedenleri, belirtileri… Genellikle genital bölgelerde ağrı ve...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder