1 Eylül 2019 Pazar

Portakal Suyunun Faydaları Nedir? Kalorisi Nedir?

Sonbaharın gelmesiyle birlikte yavaş yavaş kışa doğru ilerliyor ve hepimiz çok iyi biliyoruz ki kış hastalıkları da bizleri doğru geliyor.
Sonbahar ve kış hastalıklarından kendimizi korumanın en etkili yolu ise C vitamini bakımından son derece zengin olan portakal tüketmek ve hatta portakal suyu içmek.
Portakal Suyu Neye iyi Gelir? En basit hastalıklardan en riskli hastalıklara kadar sağlığımızı koruyan portakal suyu kış mevsiminde bol bol içilmelidir ki, kış hastalıklarını vücudumuzdan uzak tutalım. Peki portakal suyu hangi hastalıkları önleyerek vücut sağlığımızı korumaktadır?
– Taze sıkılmış bir portakal suyu içmek vücut direncini arttırarak soğuk algınlığı, grip, zatürre ve farenjit gibi hastalıklara yakalanma riskini bir hayli azaltmaktadır. Vitamin kaynağı olan portakal suyu gün içerisinde sabahları kahvaltıda ve akşamları yemekten sonra içilirse üst solunum yolu hastalıklarını önlemekle beraber, kanser hücrelerinin gelişmesini etkisiz hale getirmekte, kılcal damarları beslemekte, kolesterolü düşürmektedir. Portakal suyu aynı zamanda kan şekerini düzenleyip, bağırsakların çalışmasını da etkilemektedir.
– C vitamini vücutta kendiliğinden üretilebilen bir vitamin değildir. Bu sebepten ötürü c vitamini ihtiyacımızı mutlak suretle dışarıdan besin takviyeleri yoluyla almamız gerekmektedir. Uzmanlar günlük c vitamini ihtiyacının 50-70 miligram arasında olduğunu belirtmektedir. 1 adet olgunlaşmış portakalda ise 90 miligram c vitamini bulunmaktadır. C vitamini vücutta uzun süre depo edilemediği için bir anda çok miktarda portakal suyu tüketmek yerine, her gün düzenli olarak tüketmek daha faydalıdır.
– Hastalıkların önlenmesi için dışarıdan vitamin takviyesi alınmasını öneren uzman doktorlar, sadece hastalıkların önlenmesi için değil vücudumuzun vitaminsiz kalmaması içinde portakal gibi vitamin kaynağı olan meyve ve sebzelerin tüketimine ağırlık verilmesini öneriyorlar. Vitaminler hem hastalıkları önlemekte, hem yaşlanmayı geciktirmekte hem de güzelliğe önemli derecede etkileri bulunmaktadır.
Sağlık açısından portakal suyunun faydalarını gördük. Şimdi ise güzellik ve bakım için portakal suyu ne işe yarar bunu görelim.
Portakal Cilt Sağlığını Korur: Serbest radikallere karşı mücadele ederek genel anlamda cilt sağlığını korur. Bunun dışında içerdiği flavonoidler ve polifenoller viral enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Mükemel bir C vitamini kaynağı olan portakalın kabukları ve tozu cilt sağlığı için yaygın olarak kullanılır. Akne tedasinde çok etkilidir. Kir, sivilce ve siyah lekeri giderebilir. Toksinleri ortadan kaldırarak cilt gözeneklerinin açımasını, hava almasını ve nemlenmesinis ağlar. Cilt hücrelerinin yenilemesini ve cildi ölü hücrerlerden temizlenmesini sağlar.
Bunların dışında cildin beyazlamasını, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayan portakal, aynı zamanda zararlı güneş ışıklarının verdiği hasarları giderir.
Portakal topikal olarak cilde uygulandığında cildi nemlendirir. Kuru ciltlerde meydana gelen dökülme ve kaşıntı, kızarıklık gibi sorunları ortadan kaldırabilir.
Portakal suyu ve portakal kabuklarının cilde uygulanması genel anlamda cildin yumuşamasını, mikroplardan temizlenmesini sağlar. Cilt yağlarının seviyelerini korur.
Portakal Suyu Saç Sağlığını Korur: Portakal suyuna bir miktar bal karıştırarak bol şampuan kullanmak suretiyle 5-10 dakika saçlarınıza uygulayın Bu işlem saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırırken aynı zamanda saçları besleyecektir.
Portakal saçların köklerini besler, saç dökülmelerine engel olabilir  ve aynı zamanda kafa derisine uygulandığında kafa derisi sağlığına da katkıda bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...