25 Eylül 2019 Çarşamba

Ginkgo Biloba Faydaları

Ginkgo Bilobanın Sağlığa Faydaları
 
Gingko biloba ağacı,çinde yeni yeni tanınmaya başlamasına rağmen Asyada, özellikle Azerbaycanda eski bir geçmişe sahip. 20-30 metreye kadar uzayan Gingko biloba ağacı, Asya kıtasında yaygın olarak alternatif tıp tarafından kullanılmaktadır. Bunun yanında Gingko biloba yaprakları ve Gingko biloba özü, Gingko biloba ekstresi cilt kozmetik ürünlerde kullanılır.
Gingko biloba ağacı yanında Gingko biloba yaprakları sağlığa katkıda bulunan zengin vitamin, mineral ve bileşenler içermektedir. Gingko biloba yaprakları içerdiği besin maddeleriyle sinir sağlığından, kalp sağlına, göz sağlığından cilt sağlığına çok geniş yelpazede sağlığımıza hizmet eder. Şimdi, Gingko biloba sağlığımıza nasıl takviyede bulunuyor detaylı şekilde inceleyelim.
Astım – Bronşit: Ginkgo biloba, astım ve bronşite iyi gelmektedir. Günde sabah ve akşam iki fincan Ginkgo biloba çayı astım ataklarını hafifletebilir. Ginkgo biloba yaprağı çayı düzenli olarak tüketildiğinde, bronşları açmaya yardımcı olabilir.. Ginkgo biloba ağacı çayı, ayrıca , aynı zamanda sigaranın verdiği zararları azaltabilir.
Ruh Sağlığı: Ginkgo Biloba kapsülü, son yıllarda depresif sorunların giderilmesi için kullanılmaktadır.Çünkü, Ginkgo Biloba özü merkezi sinir sistemini etkileyebilecek bileşenler ve asitler içermektedir. Ginkgo Biloba ekstresinin doğal şifa kaynağı olması ve yapay kimyasal maddeler içermemesi sağlık açısındandan risk taşımadığı için, Ginkgo Biloba tabletleri yaygın olarak kullanılmaktadır.
Önemli Uyarı: Ginkgo Biloba ekstresi sinir sistemi üzerind eoldukça etkilidir ve doğal yollarla hazırlandığı sürece faydalıdır, fakat her hangi bir sinirsel hastalıktan dolayı tedavi gören, epilepsi gibi, kişilerin güvenle kullanacağı anlamına gelmez. Bu yüzden, Ginkgo Biloba tableti veya kapsülü kullanmaya başlamadan önce mutlaka bu konuyla ilgili olarak doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz.
Yaşlanma: Ginkgo Biloba, bal, zerdeçal ve ginseng ile karıştırılarak kullanıldığında cilt sağlığının korunmasına destek olur. Ginkgo Biloba kürü, cilt üzerindeki çizgilere engel olduğu gibi, cilt kuruluğunu giderir.
Beyin Sağlığı: Ginkgo Biloba Alzheimer hastalığı, hafıza kaybı ve diğer nöral sorunlara karşı savaşır. Yapılan araştırmalar, Ginkgo Biloba özünün aynı zamanda zayıf olan çocuklar için hafızayı kuvvetlendirici özelliğinin olduğunu ve konsantrasyonu geliştirdiğini ortaya koymuştur.
Zihin Sağlığı: Ginkgo Biloba bitkisi, özellikle çocukların zihin sağlığını geliştirdiğini beyin sağlığına bulunduğu faydalar kısmında değinmiştik. Ginkgo Biloba bitki ekstresi, daha çok yaşı ilerlememiş kişilerde zihin sağlığına daha fazla katkıda bulunmaktadır. Yukarıda yaptığımız uyarıda olduğu gibi zihinsel sorunlar yaşayan kişilerin Ginkgo Biloba ürünlerini kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.
Koruyucu: Ginkgo Biloba doğal güneş koruyucudur. Ginkgo Biloba maskesi, güneşin zararlı etkilerinden cildi korumaktadır. Bu özelliğinden dolayı, ginkgo Biloba özü, yaygın olarak güneş kremlerinde kullanılır.
Antienflamatuar: Alerji ve enfeksiyonlara neden olduğu iltihapları Ginkgo Biloba kullanımı iyileştirebilir. Inflamasyonu azaltmak için zencefil, zerdeçal ile birlikte Ginkgo Biloba ağacı yaprakları karışımı sorunu kısa sürede ortadan kaldırabilir.
Saç Dökülmesini Önler: Ginkgo Biloba, büyük ölçüde saç incelmesi ve saç dökülmesini azaltabilir. Erkeklerde sık rastlanan kellik için fayladı olduğu kanıylanmıştır. Ginkgo Biloba diğer bitkisel yaplarla kullanıldığı gibi, Ginkgo Biloba ağacı yaprakları kaynatılarak saçların yıkanması alternatif tedavi olabilir.
Alzheimer Hastalığına Faydaları: Ginkgo biloba özü üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, Ginkgo bilobanın alzheimer hastalığına iyi geldiğini ortaya koymaktadır. Zihinsel bir hastalık olan alzheimer, genelde yaşlanmaya bağlı olarak utunkanlığa neden olur. Bilimsel araştırmalar, Ginkgo biloba ekstresinin ilerlemiş alzheimer hastalığını tedavi etmediğini, yalnız hastalığa yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur. Ginkgo biloba’nın genel anlamda beyin ve zihin sağlığını koruyor, olması düzenli olarak Ginkgo biloba çayı tüketmeyi önemli kılmaktadır. Özellikle çocukların zihin sağlığı için az dozlarda Ginkgo biloba bitki çayı tüketmelerinin teşvik edilmesinde fayda var.
Ginkgo Bilobanın Diğer Faydaları
Ginkgo biloba görme sağlığını korur. Ginkgo biloba yaprağını kaynatarak suyu gözler kapatıldıktan sonra göz kapaklarına uygulanabilir. Ginkgo biloba yaprağı suyu, kötü görmeye neden olan bordülerin ortadan kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, gözlere glokom yani çok yüksek tansiyon oluşmasını önler.
Kardiyovasküler Sorunları giderebilir.Yüksek kan basıncı, tıkanmalar, kan pıhtılaşması gibi kalp sorunlar, ginkgo biloba bitkisinin yardımıyla tedavi edilebilir.
Migren ağrılarına karşı, ginkgo biloba ilaç olabilir.
Ginkgo biloba, kılcal damarların sağlığını koruyarak, kalp sağlığına dolaylı olarak faydalı olur.
Ginkgo biloba kapsülü tüketimi bazı sağlık uzmanlarına göre lif dokusu sağlığını korumaktadır.
Ginkgo biloba özü özellikle gelişme çağında olan kişilerde konsantrasyon eksikliği sorunlarını giderebilir.
Ginkgo bilobanın enerji verici özelliği vardır, günde sabah ve akşam iki bardak Ginkgo biloba çayı demleyerek içmek bünyeyi zinde tutar. Sabahları güne bir bardak Ginkgo biloba çayı ile başlamak güne daha aktif başlamanızı kolaylaştırabilir.
Ginkgo biloba ekstersi aynı zamanda, ereksiyon bozukluğu, cilsel isteksizlik sorununu ortadan kalıdrabilir. Sağlık uzmanları Ginkgo biloba’nın sağlıklı cinsel hayat için faydalı olduğu konusunda hemfikirler.
Ginkgo biloba içeriği makula dejenerasyonu diye adlandırılan görme hastalığına engel olabilir.
Ginkgo Biloba yaprağı pankreas, kolon kanseri başta olmak üzere,kadınlarda meme, rahim kanserine karşı etkidir. Düzenli olarak ginkgo biloba yağrağı çayı tüketimi butür hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir.
Kan temizleme, kan sağlığı için Ginkgo biloba ilaç olabilir.
Ginkgo biloba E vitamini açısından oldukça zengindir, böylece, cilt sağlığını korur, yara izleri, streç, akne, sivilce gibi cilt hastalıklarına ilaç olabilir.
Ginkgo biloba antidepresan özelliğinden dolayı, yaygın olarak kullanımaktadır. Merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olduğu için depresyon sorunların üstesinden gelebilir.
Ginkgo biloba bitki çayı özü ve içeriği itibari ile genel vücut sağlığına harika katkılarda bulunmaktadır.
Ginkgo Biloba’nın Zararları
Ginkgo Biloba, geleneksel Çin tıbbında şifalı bitki olarak kullanılır. Alzheimer hastalığının tedavisi yanında vücut ve beyinde kan dolaşımını sağlar. Ayrıca ruh sağlığı, hafıza kaybı gibi hastalıkların tedavilerinde Ginkgo Biloba ilaç olarak kullanılmaktadır.Fakat aşırıya kaçıldığında Ginkgo Biloba yan etkilere neden olur.
Ginkgo biloba kullanımı son yıllarda giderek artış göstermektedir, buna bağlı olarak yan etkilerinden kaynaklanan şikayetlerde artmaktadır. Ginkgo biloba’nın yan etkilerini şu şekilde sıralamak mümkün;
Ginkgo Biloba doz aşımı yaşamı tehdit yönelebilecek aşırı kanamalara neden olur. Zaten kanama sorununuz var ise Ginkgo biloba
Gebelik döneminde Ginkgo biloba kullanınımından uzak durmalısınız. Aynı zamanda ameliyattan 2 hafta önce Ginkgo biloba tüketimini durdurmuş olmalsınız.
Ginkgo biloba dozu çok önemlidir. Yüksek dozlarda Ginkgo biloba tüketimi alerjik sorunlara neden olabilir. Cilt, deri döküntüsü, kızarıklık, uyuşukluk ve kabarmalara neden olabilir.
Ginkgo biloba tüketiminde en sık rastlanan sorunlar, nefes alma, baş ağrısı, hafif sersemlik, uyku hali, zayıf nabız, duyu kaybıdır.
Mide sorunu yaşıyor iseniz Ginkgo Biloba kullanımı size sorun çıkarabilir. Ginkgo Biloba dozu yüksek olduğunda akut ağrısı, karın krampları, tahriş, ishal, kabızlık, gibi sorunlara neden olabilir.
Ginkgo Biloba yüksek dozda alındığında , düzensiz kalp atışı, çarpıntı, inme gibi ciddi sorunlara neden olabilir.
Eğer diyabet sorunu yaşıyor iseniz, büyük ihtimalle Ginkgo Biloba kan şekeri düzeyini olumsuz etkileyecejtir. Vücutta insülin seviyesini olumsuz etkileyebilir.
Aşırı miktarda Ginkgo Biloba tüketimi iskelet yapısına zararlıdır. Ayrıca aşırı Ginkgo Biloba ekstresi alımı kas tonu kaybı ve anal sfinkter spazamlara yol açar.
Aşırı Ginkgo Biloba tüketimi kısırlığa neden olabilir. Doğurganlık düzeyini azaltabilir.
Yine aşırı dozda kullanıma bağlı olarak Ginkgo Biloba, görme sorunlarına neden olabilmektedir.
Ayrıca Ginkgo Biloba kullanımı bazı davranış değişikliklerine neden olabilmektedir. Sinir sistemini etkileyen, bazı nöro-bozukluklara yol açar. Aynı zamanda sinirlilik, huzursuzluk, çarpıntı, üzüntü ve ciddi psikiyatrik bozukluklar yaşayabilirsiniz.
Aktarlarda ve eczanelerde satılan ginkgo biloba kapsülleri, tabletleri ve ekstreleri genelde sağlık açısından ciddi riskler teşkil etmez fakat doz oranı hayati önem taşımaktadır. Yukarıda sıraladığımız yan etkileri kişinin sağlık koşullarına göre değişmektedir. Diyabet hastaları, kan inceltici ilaçlar kullanan hastalar, zihinsel tedavi gören hastalar başta olmak üzere herhangi bir hastalıktan dolayı ilaçlı tedavi görüyorsiniz ginkgo biloba ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...