13 Temmuz 2019 Cumartesi

Kabızlığa ne iyi gelir ? Kabızlığa iyi gelen bitkiler, Şifalı bitkiler



Kabızlığa ne iyi gelir ? Kabızlığa iyi gelen yiyecekler olduğu gibi, aynı zamanda bu konuda çok etkili bitkiler de bulunmaktadır. Kronik kabızlıktan muzdarip kişiler kabızlığı tedavi etmeye çalışmadan önce, semptomlarının nedenlerini incelemelidirler. Bu semptomlar ilaç tedavisi, yetersiz beslenme, stres, su kaybı gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilirler.
Yine de size önereceğimiz bazı bitkiler kabızlık durumunda rahatlamanızı sağlayabilir. Bu bitkilerin kullanımı uzun vadede güvenlidir. Fakat eğer bir ilaç tedaviniz ya da kronik bir hastalığınız varsa doktorunuza danışmanız önerilir.
Kabızlığa ne iyi gelir ? İşte kabızlığa iyi gelen bitkiler:
  1. Aloe Vera
Aloe veranın güneş yanığı gibi lokal problemlerin tedavisinde kullanıldığını biliyoruz fakat bu madde aynı zamanda doğal bir gevşetici görevi de görüyor. Herhangi bir marketten edinebileceğiniz aloe vera suyunu meyva suyunuzla karıştırarak tüketebilirsiniz.
  1. Kaygan Karaağaç
Kaygan karaağaç sahip olduğu yatıştırıcı ve yağlayıcı etkiler sayesinde bağırsak yollarını rahatlatarak kabızlığa iyi gelen bir diğer bitki türü. Bu bitkinin kabızlık tedavisi için kullanımı sağlık uzmanları tarafından da önerilmekte. Aloe veraya benzer olarak kaygan karaağaç da, iyileştirici ve besleyici etkileri sayesinde kabızlığın yanı sıra irritabl bağırsak sendromu ve mide krampları gibi diğer sindirim sistemi sorunlarına da iyi geliyor. Bu bitkinin her yemekten 20 dakika önce almanız gereken tabletleri piyasada bulunuyor.
  1. Çemenotu
Çemenotu daha çok pişirilmesi gereken bir besin maddesi olarak bilinse de bu bitkinin tohumları aynı zamanda mideyi rahatlatmaya yarıyor ve kabızlığa iyi geliyor. Çemenotunu bunun yanı sıra içerisinde bulunan lif, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin bir içeriğe sahip. Bu bitkiyi tamamlayıcı madde biçiminde almaktansa doğal biçiminde çorbalara, güveçlere ve baharatlara katarak kullanmak, bitkinin tüm yararlı özelliklerinden faydalanabilmek açısından önem taşıyor.
  1. Karahindiba
Karahindiba doğal gevşetici özelliği sayesinde kabızlığa iyi gelir. Genelde çay olarak tüketien karahindibanın yaprakları da salata yapımında kullanılabilir.
  1. Isırganotu
Karahindibaya benzer olarak ısırganotu da doğal gevşetici özelliğe sahip bir bitkidir. Bu bitki genellikle çay olarak tüketilir.
  1. Kuzukulağı
Kuzukulağı doğal bir rahatlatıcı ve gevşeticidir. Hafif ekşimtırak tadına rağmen yaygın olarak pişirilerek tüketilmektedir. Eğer ekşi tattan hoşlanıyorsanız bitkinin yapraklarını sıcak suyun içine koyarak kuzukulağı çayı yapabilirsiniz.
  1. Çıçırgan otu (Yalancı iğde)
Çıçırgan otu kabızlığa iyi gelen bir bitki türüdür. Özellikle çok fazla su içmeyen insanlar olmak üzere kabızlık sorunu yaşayan herkesin kullanabileceği bir bitkidir. Tüm önemli yağ asitlerini içeren çıçırgan otunun içerisinde bulunan omega 7 yağ asidi bağırsak yolunu kaplayarak mukus dokunun yağlanmasını sağlar ve bağırsak hareketlerinin daha akışkan bir hale gelmesine yardımcı olur. Bitki aynı zamanda A ve B vitaminleri de içermektedir.
  1. Sinameki
Sinameki bitkisinin yaprak ve kabuk kısımları tedavi edici özelliğe sahiptir. Bu bitki gevşetici özellikleri ile bilinmektedir. Sinameki bitkisi aynı zamanda senokot gibi reçetesiz ilaçların yapımında da kullanılmaktadır.
Yukarıdaki bitkileri kullanırken küçük dozlarda ve yavaş başlamaya özen gösteriniz. Her bitkinin her insanda farklı etkileri olabilir. Bazı bitkiler kimisini hiç etkilemezken kimi kişilerin kabızlık sorununu tamamen ortadan kaldırabilir. Bu bitkileri kullanmadan önce genel bir önlem olarak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...