1 Temmuz 2019 Pazartesi

Bağırsakları Çalıştıran Meyveler ve Yiyecekler

Bağırsakları Çalıştıran Meyveler ve Yiyecekler
Bağırsakların çalışması sindirim sistemimizin düzenli olarak vücudumuza giren besinleri sindirerek posalarını atması metabolizmamız açısından çok önemli bir faktördür. Unutmayalım bağırsaklarımız ne kadar düzenli ve hızlı çalışırsa diyet yaparken kilo verme hızımız da artmış olur.
Bunun için tükettiğimiz besinlerden tutun da gün içerisinde gerçekleştirdiğimiz hareketliliğimize kadar pek çok faktörü göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Özellikle bağırsakları çalıştıran yiyecekler tüketerek vücut ritmimizin daha hızlı olmasını ve sindirim sistemimizin düzenli çalışmasını sağlamak mümkün.
Bağırsakları çalıştıran meyveler ve düzenli bir sindirim sistemi için izlememiz gereken yolları araştırdık. Birlikte inceleyelim;
Bağırsakları Çalıştıran Meyveler
Meyveler vücudun günlük vitamin ihtiyacını karşılamanın yanı sıra içeriklerinde yer alan zengin lif kaynakları sayesinde hem uzun süre tok tutma özelliği taşır hem de bağırsakların çalışması için çok etkilidirler. Özellikle sindirim sistemini en çok çalıştıran meyveler aşağıda sıralanmıştır;
Meyveler
* Armut
* Ahududu
* Muz
* Çilek
* Portakal
* Elma (Kırmızı veya yeşil fark etmez.)
* Greyfurt
* Mandalina
Yukarıda yer alan meyvelerin bağırsaklar üzerinde etkili olabilmesi için ara öğünlerde tüketilmesini önermekteyiz. Özellikle lif içeren meyveler daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacağı için diyet yaparken olumlu sonuçları olacaktır.
Kuru Meyveler
Kurutulmuş meyvelerin tüketilmesi bağırsakların çalışması üzerinde çok daha etkili olduğu görülmektedir. Birlikte inceleyelim;
* Kuru Erik
* Kuru Kayısı
* Kuru İncir
* Kuru Üzüm
Yukarıda yer alan kurutulmuş meyveleri yeşil yapraklı mevsim salataları hazırlarken veya yakıştırdığınız yemeklerde de tüketebilirsiniz.
Bağırsakların Düzenli Çalışması İçin Yapılması Gerekenler
* Gün içerisinde tükettiğimiz besinlerin lifli besinler olmasına özen göstermeliyiz. Ancak bu sayede bağırsaklarımızdan lifler kolaylıkla geçer ve sindirim sistemimiz hızlı çalışır. Aynı zamanda lifli yiyecekler diyet yaparken normalden çok daha uzun süre tok tutma özelliklerine sahiptir.
* Günlük 1-5 2 litre arası su veya taze meyve suyu tüketmek bağırsakların çalışması için çok faydalıdır. Ancak sıvı tüketirken çay, kahve ve asitli içecekler gibi kafeinli ve vücutta su tutan yiyeceklerin tüketilmemesi gerekiyor. Bunların yerine doğal meyvelerin suları ile sadece du tüketiminin tercih edilmesi gerekiyor.
* Bakliyat ürünlerinin çok sık tüketilmesi kilo problemine yol açabileceği gibi haftanın belirli günlerinde tüketilmesi ise kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.
* Bunlara ek olarak bağırsakları çalıştıran yiyecekler içerisinde bir diğer en önemli besin kaynağı ise sebzelerdir. Her gün en az 1 porsiyon;
* Brüksel Lahanası,
* Enginar,
* Ispanak,
* Brokoli,
* Karnabahar,
* Mısır gibi sebzelerin tüketilmesi sindirim sisteminin büyük ölçüde çalışmasına yardımcı olabileceği gibi buna bağlı olarak kilo verdiricidir.
Bağırsakları Çalıştıran Bitki Çayları Nelerdir?
Aşağıda yer alan bitki çaylarının ara öğünlerde veya yemeklerden hemen sonra günde en fazla 2 fincan kadar tüketilmesi vücudumuzun sağlığı ve sindirim sistemimizin düzenli çalışması için çok etkili olacaktır.
Yeşil Çay: Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan en önemli çaydır.
Rezene Çayı: Midenin rahatlamasına yardımcı olur.
Melisa Çayı: Dinlendirici ve rahatlatıcı etkileri ile bilinen bir çaydır.
Ada Çayı: Bağışıklık sistemi ve metabolizma üzerinde etkili olan bir çay olmakla birlikte düzenli tüketimi ile kilo verme etkileri bulunan bir çaydır.
Isırgan Otu Çayı: Vücutta oluşan fazla gazın atılmasına yardımcı olan bir çaydır.
Kekik Çayı: Antioksidan özellikleri ile vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan etkili bir çaydır.
Not: Son olarak bağırsakların düzenli çalışması için özellikle vücudumuzun hareketliliğini korumamız gerekiyor bunun için günde ortalama 45 dakika kadar hafif tempolu yürüyüşler veya diğer hafif egzersizlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.
Bağırsakları çalıştıran meyveler ve yiyecekler üzerine gerçekleştirdiğimiz incelemelere eklemek istediğiniz tüm detayları yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...