11 Temmuz 2019 Perşembe

Kalbe ne iyi gelir ? Şifalı bitkiler

Kalbe ne iyi gelir ?

Kalbe ne iyi gelir ? İşte kalbe iyi gelen bitkiler 


Kalbe ne iyi gelir ? Kanın ve kan dolaşımının kalitesi, kalbin fonksiyonları açısından çok önemlidir. Kalp sağlığınızı korumanız için gereken 3 önemli faktör ise: düzenli ve yeterli beslenme, sağlıklı bir egzersiz programı ve dengeli ve sağlıklı bir genel yaşam stilidir.
Fakat bunlara ek olarak bitkisel ürünler de kullanmak isteyebilirsiniz. Dozunda kullanılan uygun bitkisel ürünler, kalp sağlığınızı korumanız açısından size yardımcı olabilirler.
İşte kalbe iyi gelen bitkilerin listesi:
Güvey Otu 
Güvey otu bir çok hastalığı ve rahatsızlığı büyük çapta tedavi etme ya da önleme yeteneği ile bilinen bir bitki türüdür. Bitkinin içerisinde C vitamini gibi güçlü antioksidanların yanı sıra kolesterol kontrolüne yardımcı olan besin lifleri de bulunmaktadır.
Antioksidanlar, istenmeyen kimyasal reaksiyonlara sebep olma potansiyeline sahip moleküller olan serbest radikallere karşı mücadele ederek, kalp rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olurlar. Güvey otu, serbest radikallerin neden olduğu iltihaplanmalara engel olarak kalbi kötü kolesterole (LDL kolesterol) karşı korur.
Yeşil Çay
Yeşil çayın kalbe yararları gün geçtikçe daha fazla ortaya çıkmaktadır. Kalbin içinde ve çevresinde yer alan kan damarları çok hassas bir yapıya sahiptirler. Yeşil çay tüketimi, bu kan damarlarının sağlığını, performansını ve durumlarını olumlu yönde etkiler. 2008’de yapılan bir araştırmada yeşil çay tüketiminden 30 dakika sonra kan damarlarının sağlığında gelişme gözlemlenmiştir.
Sarımsak
Sarımsağı bir çok kültürün düzenli ve yaygın olarak kullanmasının önemli nedenleri vardır. Mısırlılar sarımsağın 195’ten fazla alanda kullanmışlardır. Geleneksel Çin tıbbında da sarımsağın yeri çok önemlidir. Yapılan araştırmalarda, günde bir diş sarımsak tüketiminin kolesterol seviyelerini sağlıklı bir düzeyde tutmaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir.
Alıç
Bilimsel çalışmalar, alıç tüketimi ile kan damarlarının genişlemesi arasında doğrudan bir bağlantı bulmuştur. Kan damarlarının genişlemesi nedeni ile kan basıncı düşer. Kan basıncının düşmesi ise kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bir faktördür.
Lavanta
Lavanta yağı, antiseptik, antibakteriyel ve yatıştırıcı özellikleri ile bilinmektedir. Bitkinin dengeleyici özellikleri kalbin kardiyak kaslarının güçlenmesini sağlarken aynı zamanda kalp damarlarının kasılıp gevşemesini de kolaylaştırır. Bu bitkinin yatıştırıcı (sedatif) özellikleri ise hipertansiyon ve kalp çarpıntısına iyi gelmektedir.
Kuş Kirazı
Kuş kirazı, A, C ve K vitaminleri açısından zengin bir bitkidir. Bu bitki içerdiği güçlü antioksidan maddeler ve vitaminler sayesinde kan basıncı ile kötü kolesterolün düşürülmesine katkıda bulunarak kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...