24 Haziran 2019 Pazartesi

İçkiyi, Alkolü Bıraktıran Bitkiler Nelerdir?



İçkiyi bırakmayı sağlayan bitkiler ile alkol bağımlılığından kurtulmak mümkündür. İçki alışkanlığınızı sonlandıracak bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz: Karahindiba Hurma Acı Kabak Kabak Çekirdeği Kereviz Hindistan Cevizi Mum Çiçeği Alkolden kurtulmak için ilaç içmek istemeyenlere çözüm olan bitkiler hakkındaki bilgileri yazının geri kalanında bulabilirsiniz. Karahindiba: Karahindiba özellikle alkolden deformasyona uğramış organlarınızı tedavi
İçkiyi bırakmayı sağlayan bitkiler ile alkol bağımlılığından kurtulmak mümkündür. İçki alışkanlığınızı sonlandıracak bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Karahindiba
  • Hurma
  • Acı Kabak
  • Kabak Çekirdeği
  • Kereviz
  • Hindistan Cevizi
  • Mum Çiçeği
Alkolden kurtulmak için ilaç içmek istemeyenlere çözüm olan bitkiler hakkındaki bilgileri yazının geri kalanında bulabilirsiniz.
Karahindiba:
Karahindiba özellikle alkolden deformasyona uğramış organlarınızı tedavi etmede kullanılan bir bitkidir. Karaciğer ve safra kesesine iyi geldiği bilinmektedir.
Karahindibayı nasıl tüketmeliyim? Sıcak suya karahindiba kökü koyup 5 – 10 dakika kadar bekletiniz. Sonra tüketebilirsiniz. Acı bir tat oluşuyorsa için bal da koyabilirsiniz. Doktorunuza danışmak kaydıyla karahindiba kapsüllerini de kullanabilirsiniz.
Hurma:
Hurma, alkolden soğutan bitkilerden biridir. Hurmanın açlık ve alkol kullanma isteklerini azalttığı bilinmektedir. Hurmayı alkolü azaltmak için kullanmak isteyenler şu şekilde kendilerine hurma çayı hazırlayabilir:

  • 4 ya da 5 adet hurmayı alın ve kaynatın (yaklaşık 1 saat),
  • Kaynayan hurmaları alın ve çekirdeklerini çıkarın,
  • Çekirdekleri çıkarılmış olan hurmayı ezin ve püre haline getirin,
  • Bu püreyi demleyerek içiniz.
Bu işlemi 2 ay kadar uyguladığınız takdirde etkisini göreceksiniz.
Acı Kabak:
Acı kabak, alkol bırakmaya kesin çözümlerden biri olarak bilinmektedir. Alkol sonrası vücutta oluşan toksinlerin giderilmesini sağlamaktadır. Karaciğer hastalıklarını da giderebilmektedir. Acı kabağı şu şekilde tüketebilirsiniz: Biraz sıcak su kaynatın. Acı kabağın yaprağından elde edeceğiniz suyu saklayın. Bu su içine bir çay kaşığı ayran ekleyiniz. Son bu karışımı sıcak su ile karıştırınız. Sabahları aç karna tüketebilirsiniz.
Kabak Çekirdeği:
Kabak çekirdeği aslında alkol ile tüketilen kuruyemişlerden biridir. Fakat sade olarak tüketildiği zaman mutluluk ve enerjiyi artırdığı için alkolden uzak kalmayı sağladığı düşünülmektedir. Kabak çekirdeğini bildiğimiz kuruyemiş haliyle tüketebilirsiniz.
Kereviz:
Kereviz, alkolü bırakmanızı ve ondan tiksinmenizi sağlamaktadır. Ayrıca içinde bulunan maddelere sayesinde vücudunuzda bulunan alkolün de atılmasını sağlamaktadır. Su ve kereviz suyunu birbirine karıştırarak kullanabilirsiniz.
Hindistan Cevizi:
Özellikle Hindistan cevizi yağının alkolü bırakmada etkili olduğu bilinmektedir. Ayrıca vücutta biriken toksinleri de atmaktadır. Alkolü bırakmaktan kaynaklanan stresi de etkilediği bilinmektedir. Hindistan cevizi yağını doğrudan tüketebilirsiniz. Yemeklerinize de karıştırabilirsiniz. Alkol dışında birçok şeye de iyi geldiğini göreceksinizdir.
Mum Çiçeği:
Mum çiçeği, halk arasında alkolden tiksindiren çiçek olarak bilinmektedir. Etkisi bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da halk arasında denendiğine ve işe yaradığına dair hikayeler dolanmaktadır. Mum çiçeği, yapay bir çiçeğe benzemektedir. Bu çiçeğin yapraklarından bal benzeri sıvı aktığı görülmektedir. Bu bala benzeyen tatlı sıvıyı tüketebilirsiniz. Bu çiçeğin alkolü bıraktırmasını sağlayan unsurun da bu sıvı olduğu söylenmektedir. Bu sıvıyı genelde bir küp şeker benzeri tatlı bir şey üzerinde biriktirirler. Sonra bu sıvının biriktiği küp şekeri her gün bir defa olmak üzere alkol kullanan kişiye verirler. Bu bitkiyi veya tohumunu çiçek satışı yapan yerlerde bulabilirsiniz. Fiyatı da oldukça uygundur.


İçkiyi bırakmayı sağlayan bitkiler

ayva reçelinin şifası
mercimek çorbası yemek
pekmez Suyu içmek
KUŞBURNU şifaları
Yabani gülün faydaları
Yosunun şifaları
Şahtere Suyu içmek
Oltuotunu içmek
Mersinin yararları
Miskotunu yemek
Kafurunun şifaları
Karpuzun şifaları
Keçi sedefotunu içmek
Kudretnarını yemek
İnciçiçeği Suyu içmek
Isırgan Suyu içmek
Hünnap Suyu içmek
Ekşi Yoncanın şifası
Denizsaçının şifaları
Dulaptalotu yemek
Centiyanenin yararı
Böğürtlenin faydası

Yüksükotunun yararı
Meryemotunun yararları
İtüzümünün yararları
Frenkmaydanozunun faydası
Frenküzümünün şifaları
Eğreltiotunun yararları
ardıç tohumunun yararları

patetes haşlamanın şifası
otlu peynirin şifası
Antep Fıstığının yararı
PAPATYA ÇAYI Suyu içmek
Yabani enginarın yararları
Yabanmersininin faydaları
Yerelmasının yararları
Yüksükotunu içmek
Unutmabeni Çiçeğini yemek
Sığırkuyruğu yemek
Sütotu Suyu içmek
Peygamberçiçeğinin faydaları
Oltuotunun yararı
Meyankökünün faydaları
Kayakoruğunun şifası
Keçi sedefotunun yararı
Kuşekmeğinin yararları
Hiyarşembenin yararları
Böğürtlen Suyu içmek
ayrıkotunun faydaları



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...