27 Temmuz 2019 Cumartesi

Mantar Hastalığına en çok Ne iyi Gelir Bitkisel Çözüm



Mantar hastalığı vücudumuzun birçok bölgesinde ortaya çıkmaktadır. En sık karşılaşılan mantar tipleri ise genelde; saç, ayak, parmak ve vajina mantarı olarak bilinir.
Bu yazımızda sizlere mantar hastalığına iyi gelen şeyleri ve mantar hastalığı için doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerini anlatmaya çalışacağım.


Mantar Hastalığına Ne iyi Gelir? Mantar için en sık kullanılan doğal yöntemler olan; elma sirkesi, yoğurt, sarımsak ve çay ağacı yağı hakkında bilgi vermek istiyorum sizlere.


Elma Sirkesi: Her türlü mantar enfeksiyonunun ortak tedavi yöntemidir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde, elma sirkesi enfeksiyona neden olan mantarları öldürmeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra, asidik özelliği ile enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yardımcı olur ve acil şifaları teşvik etmektedir.
Bir bardak ılık su içerisine iki yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek karıştırınız ve günde iki kez içiniz.
Başka bir seçenek ise, eşit miktarda su ve elma sirkesi sulandırarak etkilenen cilt üzerine harici olarak uygulamaktır. 30 dakika boyunca bu karışımı etkilenen bölge üzerinde bekletin. Hatta 30 dakika boyunca bu çözelti içinde enfekte olmuş cilt alanı için banyosunu yapabilirsiniz. İşlem tamamlandığında, bir havlu ya da kurutma makinesi ile iyice kurulayın.
Yoğurt: Bir mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için, canlı, aktif mantarlar ile mücadele etmek için sade, şekersiz yoğurt kullanabilirsiniz. Sade yoğurt içinde bulunan probiyotikler, laktik asit üreterek mantarların büyümesini kontrol altında tutmaktadırlar.
Sade bir yoğurda pamuk batırın ve enfekte olmuş bölgeye uygulayın. 30 dakika boyunca bu işlemi yapın ve ardından ılık su durulayın. Mantar enfeksiyonu olmuş alan temizlenene kadar bu ilacı günde iki kez uygulayın.
Vajinal enfeksiyon durumunda ise yoğurda tampon daldırın ve iki saat boyunca vajinaya takın. Bir gün içerisinde iki kez yapın.
Sarımsak: Sarımsak faydalı bir antifungaldır. Dolayısıyla mantar enfeksiyonunun herhangi bir türü için oldukça etkilidir. Aynı zamanda, antibakteriyel ve antibiyotik özelliklere sahiptir.
Vajina içindeki mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için, gazlı bezi bir sarımsak karanfil ile sarın ve en fazla 30 dakika boyunca vajina bölgesine koyun. Birkaç gün boyunca günde bir kez bu tedaviyi kullanın.
Ayrıca, herhangi bir mantar enfeksiyonunun şifa sürecini hızlandırmak için gıdalarınızın içine birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Sarımsak takviyeleri almak içinde doktorunuza danışabilirsiniz.
Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, mantar enfeksiyonlarına neden olan mantarları öldürmeye yardımcı doğal antifungal bileşiklere sahiptir. Ayrıca antiseptik nitelikleri ile vücudun diğer bölgelerine enfeksiyonun yayılmasını engeller.
Saf çay ağacı yağını, zeytinyağı veya tatlı badem yağı ile birlikte eşit miktarda karıştırın. Bir gün içerisinde etkilenen deri alanının üzerine birkaç kez bu çözümü uygulayın.
Ayrıca çay ağacı yağı ve aloe vera jelin bir parçası ile bir karışım hazırlayabilirsiniz. Günde iki kez enfekte olmuş bölgeye karışımı sürün.

Bu yazı mantar hastalığına iyi gelen kaplıcalar kremler bitkiler şeyler şifalı bitkiler yiyecekler sabun ne iyi gelir sirke hangi ilaç iyi gelir deniz suyu çözüm doğal kesin bitkisel tedavisi evde çare son mantar hastalığı için hap ne yapmalı merhem hangi doktora gidilir bölüm bakar okunacak dua tablet iğne doğal ilaçlar nasıl geçer iyileşir önlenir karşı ilaç sirkeli su sebzeler fitil nedir mantar hastalığını  ne geçirir azdıran tetikleyen hakkında kısaca bilgi vermek için yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...