24 Ağustos 2019 Cumartesi

Çınar Yaprağı ve Faydaları



Esas yurdu Anadolu  ve orta Asya olan çınarlar, genelde ormanlarda değil de dere, ırmak ve nehir yataklarında yetişmektedir. Çınar ağacının yaprakları ise oldukça geniş ve damarlıdır. Çınar ağacının yaprakları, tozdan ve dumandan çok fazla etkilenmediği için, büyük endüstri yerleşim yerlerinde, park ve bahçelerde yetişip büyüyebilmektedir.
Çınar ağacı Türkiye topraklarının hemen hemen bütün bölgelerinde yetişebilen özellikte olup 45-50 metreye kadar uzayabilen kumlu, çakıllı topraklarda üreyebilen, hızlı büyüyen, kalın gövdesi olan, köklü, uzun ömrü olan ve dayanıklı bir ağaçtır. Çınar ağacı, hızlı büyüme gösterir ve uzun ömürlüdür. Yaşlı çınarların ise, zamanla içleri çürüyüp boşaldığı halde yaşamlarını devam ettirebilme özellikleri bulunmaktadır.
Çınar ağacının kozalağının ve yaprağının insan sağlığına faydalı etkileri vardır. Ayrıca çınar ağacı mobilya yapımında da kullanılmaktadır.
Ayrıca tanen (tannik asit) içeren kabukları kabız yapıcı ve ateş düşürücü olarak içten, antiseptik olarak da dışarıdan kullanılır.
Çınar yaprakları ise, birçok sağlık probleminin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Çınar yaprağı su içinde kaynatılarak haricen ya da oral olarak kullanılmaktadır.
ÇINAR YAPRAĞININ SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?
Çınar yaprağının sağlığa olan faydaları oldukça fazladır. Çınar yaprağı kemik ve eklem sağlığını korur, destekler ve özellikle kireçlenmeyi rahatlatır. Yanık ve yanık yaralarının iyileştirilmesinde kullanılan çınar yaprağı, aynı zamanda diş ve diş eti sağlığını da koruyan bir bitkisel kaynaktır. Çınar yaprağı, vücuttaki ödemi alır ve şişkinlik oluşmasını önler. Çınar yaprağı suyu mide bulantısını önler ve etkisini azaltır. Epilepsi hastalığına iyi gelen çınar yaprağı, saç derisini besler, kepeklenmeyi ve saç dökülmesini önlemektedir. Çınar yaprağı aynı zamanda, yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur ve kadınlarda oluşan vajinal akıntıların kesilmesine ve iyileşmesine de yardımcı olmaktadır. Cilt sağlığını da koruyan çınar yaprağı, sedef hastalığının olumsuz etkilerini dindirir. Çınar yaprağı, romatizma, bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde yardımcı bitkisel bir kaynaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...