27 Ağustos 2019 Salı

Şeftali Suyunun Faydaları Yararları Yapılışı

Ülkemizde giderek artan oranda meyve suyu tüketilmeye başladı. Şüphe yok ki bunda en büyük etken hazır meyve sularının artık daha kolay şekilde temin edilebilmesi.
Sizlere bu yazımda Bursa ilinin ünlü meyvesi şeftalinin suyunun faydalarını ve yararları anlatacağım.

Şeftali Suyu: Şeftali içerdiği A, B3 ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum içerir. Vücutta A vitamini oluşturan temel madde olan betakaroten, şeftalide çok zengin miktarda bulunur. Ayrıca antioksidan özelliği ile toksit maddelerin vücuda vereceği zararları çok iyi şekilde önler.

Şeftali Suyunun Faydaları: Şimdi dilerseniz sizlere şeftali suyunun faydaları ve yararları konusunda bilgi verelim.
Kanı temizler. Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Kabızlığı giderir. Uykusuzluğu giderir. Böbrek taşlarını eritir. Ağız kokusunu giderir. Kalp krizi riskini azaltır. Bağırsakları yumuşatır. Basur şikayetlerini azaltır. Kansere karşı koruyucudur. Cildi nemlendirir ve canlandırır. Sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar.
Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. Gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Şeftali hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine yardımcı olur. Antioksidan özelliğiyle toksit maddelerin vücuda vereceği zararları önler.
Şeftali Suyu Nasıl İçilmeli? Şeftali suyu mümkün olduğunca taze sıkılmış olarak içilmelidir. Şeftali suyunu taze sıkılmış ananas suyu, kavun suyu, kayısı suyu karışımlarıyla içerseniz daha enfes bir lezzet ortaya çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...