23 Ağustos 2019 Cuma

Ağaç Kavununun Faydaları

Ağaç Kavunu
 
Ağaç Kavunu meyvesi yenilebilen bir bitki türüdür. Kalın ve sert bir kabuğu sahiptir. Turunçgiller ailesinin soğuğa en dayanıklı ve en dirençli bitkisidir. Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir bitkidir. 3 yaşına kadar geliştiğinde meyve vermeye ancak başlar. Bu bitki türü turunçgiller ailesinin en ağır çeşididir. Bu sebeple meyveler geliştiğinde dalları üzerinde duramazlar süratle dökülmeye başlar. Genellikle bir süre muhafaza edildikten sonra hamur işlerinde kullanılır. Bazı yörelerde meyve ve bitki çayı olarak da kullanılabilir. Bu bitkinin en çok yetiştiği ve geliştiği yerler Ege, Doğu Karadeniz ve Akdeniz çevresi, Hindistan ve Orta Amerikanın bazı belirli bölgelerinde yetişmektedir.
Ağaç Kavununun Faydaları
Ağaç kavunu Hesperidin adında glikozit içerdiğinden P vitamini etkisi vardır.
Ağaç Kavunu bitkisinin meyve kabuğu yenmeyecek şekilde çiğnendiği zaman ağız kokusunu giderip ferahlık sağlar.
Aynı zamanda diş etlerini ve köklerini besleyerek güçlenmesini sağlar.
Ağaç kavunu Vücutta oluşan safra kesesinin yok olmasını sağlar.
Safra kesesi sonucu oluşan mide bulantısı ve kusmayı engeller.
Ağaç kavununu yada yaprağını koklamak baş ağrılarını giderir.
Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman mide ve kalbi kuvvetlendirir, Kalp çarpıntılarını önler.
Mide ve ciğerlerde oluşan harareti önler.
Su ile kaynatıldıktan sonra oluşan buhar evimize hoş bir koku ve ferahlık verir.
Ağaç kavununun meyvesinin iç bölümü kalın, beyaz ve etli dış kabuğu ise ince,yeşilimsi sarı ve hoş kokuludur. Dış kabuğu tuzlu suda bir süre bekletilip dinlendirilir. Şeker ve şerbet emdirildikten sonra reçel ya da şekerleme olarak da kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...