14 Ağustos 2019 Çarşamba

Kan Yapan Yiyecekler İlaçlar ve Maddeler Nelerdir

Sizlere daha önce site içerisinde kansızlık hakkında geniş bilgiler vermiştim. Şimdi ise sizlere kan yapıcı maddeleri ve yiyecekleri tanıtmak istiyorum.
Kansızlığa ne iyi gelir veya kansızlık için iyi gelen şeyler nelerdir gelin beraber okuyalım ve öğrenelim.



Kan Yapan Yiyecekler: Şimdi sizlere kansızlık için iyi gelen ve kan yapan yiyecekleri, içecekleri, besinleri ve diğer maddeleri parçalar halinde anlatmak istiyorum. Kansızlık sorunu için mümkün olduğunca kan yapan bu yiyecekleri tüketmeniz gerekmektedir.
Kan Yapan Et ürünleri: Sığır eti, Kuzu eti, Hindi, Tavuk eti, Kurutulmuş et ürünleri, Karaciğer (sade olarak tüketilmelidir), Dalak (haşlanmış ardından kızartılmış olabilir)
Kan Yapıcı Deniz Mahsulleri: Karides, İstiridye, Tarak, Ton balığı, Sardalye, Mezgit, Orkinos, Hamsi, Palamut.
Kan Yapan Sebzeler: Domates, Biber, Ispanak, Tatlı patates, Bezelye, Brokoli, Pancar yaprağı, Pazı yaprağı, Karahindiba, Kara lahana.
Kan Yapan Tahıllar: Tam Buğday ekmeği, Çavdar ekmeği, Kepekli tahıllar, Mısır unu, Zenginleştirilmiş pirinç, Yulaf, Tam buğday ekmeği.
Kan Yapan Meyveler: Çilek, Karpuz, Kuru üzüm, İncir, Kuru erik, Kuş burnu, Elma, Kayısı.
Kan Yapan Diğer Gıdalar: Soya peyniri, Kuru fasulye, Mercimek, Mısır şurubu, Akça ağaç şurubu, Melas, Pekmez.
Kansızlığa Ne iyi Gelir? Kan yapıcı ürünleri veya kan yapan yiyecekleri hiç araştırma gereksinimi duymamanız için ilk önce kansızlık problemine çözüm bulmanız gerekmektedir.
Kansızlığa yakalanmamak için yapılması gereken en önemli şey doğru ve dengeli beslenmektir. Çoğunlukla vejetaryen olan kişiler et ürünlerini tüketmediği için zamanla kansızlık ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle vejetaryen olan kişiler demir eksikliğine yakalanmamak için azda olsa kırmızı et tüketmek zorundadır.
Çocukluk çağında tüketilen kakao, kola, çay ve kahve gibi içecekler demirin mide ve bağırsaklarda emilimini engellediklerinden dolayı ilerleyen zamanlarda kişilerde kansızlığa yol açabilmektedir. Bu beslenme önerilerini dikkate almanız sayesinde kansızlık probleminin önüne geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...