17 Ağustos 2019 Cumartesi

Nar Suyunun Faydaları Nelerdir

Özellikle kış aylarında en çok tükettiğim meyvelerden birisi nar. İlginç olan şu ki nar yemeyi sevmiyorum fakat nar suyunu içmeye hayır diyemem.


Bugün yaptığım bir araştırma aslında nar suyuna neden karşı bir bağımlılığım olduğunun ispatı gibi. Yaptığım araştırmanın sonuçlarının neredeyse tamamı bilimsel verilere dayanıyor.
Nar Suyu Neye iyi Gelir? Eminim sizde bu yazıdan sonra bir bardak nar suyuna hayır demezsiniz. İşte nar suyunun faydaları ve yararları.
– Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. Kanın antioksidan kapasitesini çoğaltır. Oksitlenmeyi önleyici maddeler olan antioksidanlar bakımından nar suyu yeşil çaya göre çok daha zengindir.
– Bazı deneysel çalışmalar nar özütünün antibiyotik ilaçlarla beraber kullanılması halinde antibiyotiklere dirençli bakteriler üzerinde de etkili olabileceğini göstermektedir.
– Klinik bir araştırma, nar suyunun 1 yıl düzenli olarak içilmesiyle LDL ve HDL’nin oksidasyonun önemli ölçüde azaltılabileceği görülmüştür.
– 3 ay boyunca günde 2 bardak nar suyu içiminin koroner kalp hastalarında strese bağlı bazı etkenleri azaltabileceği bir başka klinik araştırma tespitidir.
– 101 böbrek hastasına bir yıl boyunca haftada 3 kez yarım bardak nar suyu verilmiş ve hastaların kanlarında enfeksiyon riskinin azaldığı tespit edilmiştir.
– Araştırmalar nar suyunun prostat ve cilt kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir.
Nar suyu ve çekirdeğinin hormona bağlı olmayan farklı kanser hücrelerinde seçici olarak programlı hücre ölümüne yol açtığı saptanmıştır. Prostat kanserlerinde ise, programlı hücre ölümlerini hızlandırıcı etkisi tespit edilmiştir.
– Kanser ölümlerinin büyük bir kısmının primer tümörlerin yayılmasından kaynaklandığı tahmin edilmektedir. 1,5 mg nar suyu ile 1,5 mg nar çekirdeği yağıyla elde edilen 3 miligramlık karışımın prostat ve göğüs kanserlerinde tümör hücrelerinin yayılmasını baskıladığı tespit edilmiştir.
– 4 hafta boyunca günlük 500 gram nar suyu içiminin kandaki NEFA olarak bilinen esterleşmemiş yağ asitleri gibi asitlerin miktarını düşürdüğü saptanmıştır.
– Nar suyunun sperm kalitesini artırdığı tespit edilmiştir. 7 hafta boyunca nar suyu verilen farelerde sperm sayısı ve hareketliliğinin arttığı, anormal sperm oranının ise azaldığı saptanmıştır.
– Günlük bir bardak nar suyu içmenin erkeklerde cinsel performansı artırdığını göstermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...