Bir yemek kaşığı nar ekşisi sadece 35 kalori olması ve salatalarda ya da diğer yiyeceklerle kullanılması halinde kilo aldırmaması, nar ekşisinin kullanım sıklığını ve yoğunluğunu arttırmış durumda.
Evde Nar Ekşisi Yapımı: Arzu ettiğiniz miktarda narı temizleyin. Sonrasında ise patates püresi yaptığımız ezici ile narları ezip, nar suyunu çıkarın ve sırlı toprak bir kaba süzgeç vasıtasıyla süzün. Orta ateşte, reçel suyu kıvamına gelene kadar yavaş yavaş kaynatın.
Nar Ekşisinin Faydaları: Şüphe yok ki en büyük faydası çiğ köftenin üzerinde muazzam bir tada bürünmesi. Şaka bir yana bu benim kendi görüşüm. Peki nar ekşisi neye iyi gelir biliyor musunuz?
– Nar ekşisi şeker hastalığına iyi geldiği bilinen bir besindir.
– Damakta ve ağız içinde olan yaraları iyileştirir. Buna ek olarak diş eti hastalıklarına karşı faydalıdır.
– Nar ekşisi yapımı doğal olduğu sürece kellik dahil olmak üzere bir çok saç problemine iyi gelir.
– Nar ekşisi kalori sorunu oluşturmaması sayesinde yüksek tansiyona da iyi geliyor. Nar ekşili salata kolay bir kullanım şekli olduğunda tansiyon düzenleyicidir.
– Nar ekşisi ile zayıflama mümkündür. Yağ yakıcı bir özelliği vardır. Kilo aldırmaz.
– Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi az miktar nar ekşisi sağlayabilir.
– Zararlı maddelerin, toksin ve ödemlerin bünyeden atılmasına yardımcı olur.
– Bağışıklık, şeker, kolesterol gibi durumlara karşı etki gösterir.
– Bağırsaklara yerleşen kurt ve iltihap gibi sorunlardan kurtulmayı kolaylaştırır.
– İshal ve basur sorunu yaşayanlar güvenle nar ekşisi tüketebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder