10 Ağustos 2019 Cumartesi

Yüksek Tansiyona Ne iyi Gelir , şifalı doğal yiyecekler

Toplumda oldukça çok sayıda kişide rastlanılan bir durum olan tansiyon problemi genel olarak yüksek tansiyon olarak karşımıza çıkar.

Biz bu yazımızda sizlere yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler ve bitkiler ile yüksek tansiyona ne iyi gelir sorularına yanıt aramaya çalışacağız.
Yüksek Tansiyona Ne iyi Gelir? Yüksek tansiyonun bitkisel tedavisinde kullanılan bütün yiyecekler, içecekleri ve yüksek tansiyona iyi gelen bitkiler ile şeyleri sizler için sıraladık.
Muz: Yüksek tansiyonu kontrol etmenin diğer bir yöntemi muz. Muz aynı zamanda sodyum etkisini azaltır ve potasyumu teşvik eder. Düzenli olarak günde 1-2 tane muz yemek yüksek tansiyona iyi gelebilir.
Kereviz: Kerevizde bulunan maddeler yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olmanın yanında düzenli tüketildiğinde yüksek tansiyon hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Hindistan Cevizi Suyu: Yüksek tansiyon sorunu olan kişiler sürekli sulu besin ve içecekler tüketmelidirler. Günde 8-10 bardak tüketmeleri önerilir.
Acı Biber: Özellikle hafif hipertansiyon hastaları için acı biber faydalı olabilir. Bu arada kanda biriken trombositlerin  oluşumunu engelleyerek pürüzsüz kan akışını sağlar.
Bunun için özellikle acı biber tüketmeye gerek yok, yemeklerde düzenli olarak tüketilmesi bile yüksek tansiyona yakalanma riskini  azaltır.
Sarımsak: Yapılan bir çok araştırma sarımsağın yüksek tansiyonu düşürdüğünü ortaya koymaktadır. Hem çiğnemek hem değişirerek yemek yüksek tansiyonu sağlıklı seviyelerde tutmayı sağlar.
Karpuz Çekirdekleri: Karpuz çekirdekleri kan damarlarını genişleten ‘‘cucurbocitrin’’ adlı bir bileşik içerir. Aynı zamanda, böbrek işleyişini geliştirmeye yardımcı olur. Bu da kan basıncı seviyelerini azaltır .
Bir tatlı kaşığı kurutulmuş karpuz tohumu yemek yüksek tansiyon tedavisine katkıda bulunabilir. Lakin, uzun süre karpuz çekirdeği tüketmek sağlık açısından risklidir.
Soğan Suyu: Soğan ‘‘quercetin’’ adı verilen bir antioksidan flavonol varlığı yüksek tansiyona iyi gelmesini sağlamaktadır. Yüksek tansiyon hastasıysanız güne bir orta boy çiğ soğan yemeye çalışın.
Yüksek Tansiyona iyi Gelen Yiyecekler: Sizler için yüksek tansiyona iyi gelen sebzeler, tahıllar ve kuru yemişleri derledik.
Yüksek Tansiyona iyi Gelen Sebzeler: Sebzeler için resmen yüksek tansiyona düşman diyebiliriz. Sebzelerin içeriğinde bulunan lif, magnezyum ve diğer pek çok mineraller sağlık açısından önem arz etmektedir ve genel sağlığı geliştirmek için gereklidir. Yüksek tansiyona iyi gelen bitkiler koyu yeşil yapraklı olanları ve çiğ olarak tüketilen sebzelerdir. Tansiyon problemi yaşayan kişilerin sağlıklarını kontrol altına almaları açısından domates, patates, brokoli, kabak ve ıspanak gibi sebzelerin günlük menüye dahil ederek kullanılması gerekir.
Tam Tahıllar: Tahılların, içerisinde bol, bol bulunan lif, kan basıncın düşmesine yardımcı olmaktadır. Beyaz un ve beyaz şeker gibi ürünler yerine esmer olanlar tercih edilerek yaşam kalitesi arttırılır.
Kuru Yemişler: Özellikle ceviz, fındık ve badem gibi yemişlerin her gün uygun miktarda tüketilmesi ile yüksek tansiyon dengelenebilir. Bu nasıl olur diye düşünmeyin? Kişilerin günlük olarak yağ kaynağına ihtiyaçları vardır. Bunu da karşılamanın en sağlıklı yolu doğal olanlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...