12 Ağustos 2019 Pazartesi

Sirkelerin Bilinmeyen Faydaları

Sirke Kullanımı
 
Sirke genellikle salatalarda ve yemeklerde tatlandırmak amacı ile kullanılan bazı durumlarda ise çeşitli gıdaların korunması amacı ile kullanılan meyvelerden elde edilen ekşimsi tat’da bir sudur. Sirke üzüm ve elma gibi içeriğinde yoğun olarak asit bulunan meyvelerden elde edilmektedir.
Sirkeyi genel olarak insanlar tarafından sadece yemeklere ve salatalara tat vermek amacı ile kullanılmaktadır. Yalnız bu yoğun asitli meyvelerden elde edilen suları sadece bununla sınırlandırmak yanlış olacaktır. Çünkü sirke tek başına da içildiğinde bir çok hastalıkların oluşmasını engellemek adına daha etkili olabilmektedir.
Sirkenin Başlıca Faydaları
Günümüzde çeşitli meyvelerden üretilen birçok sirke çeşidi bulunmaktadır. Bunların içerisinde özellikle elma’dan elde edilen ekşi suyun verdiği faydalar sayesinde en çok tercih edilen ve tercih edilmesi gereken sirkelerin başında gelmektedir. Elma sirkesi özellikle anti bakteriyel, anti mantar ve dekonjestan özellikleri ile birçok olumsuzlukların ve hastalıkların oluşmasını engellemektedir. Başlıca faydaları ise;
Yüzümüzde bulunan lekelerin, aknelerin, çürüklerin ve sivilcelerin iyileşmesini sağlar,
Sindirim problemlerini düzenler,
Karaciğeri temizler,
Güneş yanıklarında ve böcek ısırmalarında kullanılır,
Baş ağrısı rahatlatmak,
Yorgun ve ağrıyan ayakları rahatlatmak,
Öksürük ve boğaz ağrılarını giderir,
Yanık tedavisinde mide bulantısında ve mide sindirimine yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...