10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kefirin Faydaları

Kefir probiyotik açısından gezegende bulunan en zengin gıdalar arasındandır ve sızıntılı gut hastalığı gibi hastalıkları tedavi eden çok önemli bir süt ürünüdür.


Aslında ilk duyanlar için şaşırtıcı olabilir ama Asya kökenli olan Kefirin ismi Türk dillerinden olan ‘‘ keyif’’ten gelir. Yani kendini iyi hissetmek.Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’da günlük hayatın bir parçası haline gelmiştir.
Kefir, yüzyıllardır Asya’da hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır, ayrıca doğru hazırlandığında, cilt, saç ve diyet için kullanılabilir.
Kefir yüksek derecede B12 vitamini, kalsiyum, magnezyum, K2 vitamini, biotin, folik asit, enzimler ve probiyotik içerir. Yoğurt gibi tadı vardır bir fermente süt ürünü (inek, keçi ya da koyun sütü)’dür.
Kefirin Sağlığa Faydaları
Kefir birçok coğrafyada çok fazla tanınmayan faydalı bir üründür. Fakat yanlış kullanımı bazı sorunlara neden olabilir. Kefirin özellikle bağırsak enfeksiyonlarına karşı güçlü bir etkisi vardır. Kafkaslar ve Rusya’da bol miktarda tüketilir ve bu coğrafyada yüz maskesinden, saç bakımına kadar çok farklı amaçlarda kullanılır.
Mide ve Bağırsak Hastalıklarına İyi Gelir: Kefirin içerdiği vitamin ve mineraller bağırsak ve mide de oluşan zararlı bakterileri öldürür ve bu organların hastalığa yakalanma riskini azaltır. Bunun yarısına hazmı kolaylaştırır, kabızlık, basur gibi sorunların çözümünde etkilidir.
Çocukları Gelişimine Katkı Sağlar: Özellikle Kafkas ve Rusya coğrafyasında ufak yaşta tüketilmeye başlanır. Çocuğun gelişimine katkı sağlar, kemikleri güçlendirici etkisi vardır, gelişmeyi hızlandırır ve çocukların sağlıklı büyümesini sağlar.
Enfeksiyonlara Karşı Etkilidir: Bağışıklık sitemini güçlendirdiğinden dolayı hastalıklara karşı korunma sağlar, en çok enfeksiyon hastalıklarına karşı etki gösterir.
Kansere Yakalanma Riskini Azaltır: Kefir kanser hastalıklarında da kullanılan bir şifa kaynağı değildir. Daha çok bağırsak kanserinin oluşmasını engeller veya bu hastalıktan korur. Bağırsak kanserine daha çok çalışmayan ve asli görevlerini yerine getiremeyen bağırsaklar yakalanır, düzenli olarak kefir kullanımı bunu engeller. Çünkü kefir, antibakteriyel özelliğinden dolayı bağırsaklarda ur, kist ve zararlı bakterilerin oluşmasını engeller.
Uykusuzluk problemini çözer: Herhangi bir nedenden dolayı uykusuzluk sorunu yaşayanlara yardımcı olur. Akşamları yapmadan önce içilen bir büyük bardak kefir, rahat bir uyku almanızı sağlar.
Zayıflamaya yardımcı olur: Kilo sorunu daha çok bağırsakları düzenli bir şekilde çalışmayan kişilerde görülür. Kefir bağırsakların mükemmel bir şekilde çalışmasını sağladığı için zayıflamak isteyenlerin en çok başvurması gereken besinler arasında yer alır. Sabah ve akşam içilen bir büyük bardak kefir yeterlidir.
Cilde faydası vardır: Kefirin içerdiği besinler cilt için faydalıdır, bunun için Kafkaslar bölgesinde çok farklı kullanımı arasında cilt maskesi olarak da kullanılır. Kefir ciltte yaşlanmadan kaynaklanan kırışıklıkları giderir ve hücrelerin canlı kalmasını sağlar. Cildin güzel görünmesini sağlar. Kefirle yapılan yüz maskelerine ayrıca çilek ve benzeri besin maddeleri de karıştırılarak maksimum verim alınır. Bütün bunların dışında kuru ciltlere uygulandığında cildin nemlenmesini sağlar, kurumadan kaynaklanan bir sorunu kökünden çözer.
Saç bakımında Kefir: Kefir saç bakımında da kullanılmaktadır. Fakat etkili olması için kefirin doğal olması gerekir. Sağlara uygulanan kefir bu şekilde bir saat bekletilir ve bir saat sonra saçlar klasik yollarla yıkanır. Kefirin içerdiği zengin derecedeki Kalsiyum, Potasyum, ve E, C, B vitaminleri zayıflayan saç köklerini kuvvetlendirir ve ciltte meydana gelen tahribatın giderilmesine yardımcı olur.
Karaciğere Faydalıdır: Kefirin kanı temizleme özelliğinden dolayı, dolaylı olarak karaciğer ve kalbe faydası vardır. Bilindiği gibi temizlenen kan damlarda yaşanabilecek sorunları minimuma indirir. Böylece bu durum kalbe ve kara ciğere fayda sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...