17 Ağustos 2019 Cumartesi

Karnabaharın Sağlığa Faydaları

Karnabaharın  Faydaları

Karnabahar sağlık açısından çok faydalı bir besin kaynağıdır, kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendiren bsinler içermektedir, kemik sağlığına ciddi anlamda katkıda vulunur. Gebelik döneminde kadınların güvenler tüketebileceği ve çok fayda göreceği nadide besinler arasındadır. Çok zengin kalsiyum ve mineral kaynağı olması karnıbaaharı her yaştan insanın güvenle tüketebileceği temel besin ve şifa kaynağı haline getirmiştir.
Karnabahar Kalp Sağlığını Korur: Karnabahar, kalp sağlığı için inanılmaz faydalı  bir sebzedir. Bunun bir sonucu olarak  kalp ve kardiyovasküler sistemi korumaya yardımcı olur.
Karnabahar Kolesterolü Düşürür:Karnabahar beslenme için çok faydalı olan lifer aşısından çok zenginidir. Lifler ayrıca kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olabilir.
Karnabahar Bağışıklık Sistemini Kurar:Karnabahar da antioksidanlar içerir. Antioksidanların sağlık açısından  birçok faydası vardır ve  bağışıklık sistemini zayıf duruma düşüren serbest radikallerin verdiği tahribatı giderir ve serbest radikalleri bünyeden atar.
Karnabahar Gebelik Döneminde Faydalı: Karnabahar  gebelik sırasında kadınlara yardımcı olur. Karnabahar  folik asit açısından zengindir ve aynı zamanda vitamin A ve vitamin B gibi vitaminleri de bol miktarda içermektedir, bunun bir sonucu olarak hücrelerin büyümesine yardımcı olur. Böylece anne karnında ceninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine inanılmaz katkıda bulunur.
Karnabahar Kalsiyum Deposudur:Karnabahar ayrıca  sağlık açısından yararları olan kalsiyum içerir. Kalsiyum, güçlü sinir uyarılarının iletimi gibi birçok önemli fonksiyonlarıın sağlıklı şekilde yerine getirilmesi yanında  bizim kemik ve diş sağlığımızı koruması adına da önemlidir.
Karnabaharın İçerdiği Zengin Mineralerin Faydaları: Karnı baharın içerdiği zengin mineraller bir çok açıdan sağılğımıza katkıda bulunmaktadır. Karnabaharın içerdiği en zengin mineraller çinko, manganez, fosfor, magnezyum ve selenyum ve sodyumdur.
  1. Çinko , yaraların iyileşmesi ve yeni hücre yapımında yardımcı olur.
  2. Magnezyum , Kemiklerin normal çalışması için gerekli olan hormonları üretir paratiroid bezine yardımcı olur.
  3. Fosfor, kemikleri güçlendirmek için yardımcı olur.
  4. Selenyum, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışması için yardımcı olur.
ör. Sodyum , Vücutta sıvıları dengelemeye yardımcı olur.
  1. Manganez enzimlerin oluşması ve sağlıklı çalışması için yardımcı olur.
Karınıbahar Kanser Riskini Azaltır: Akciğer kanseri, göğüs kanseri, mesane kanseri başta olmak üzere karnabahar bir çok kanser türününe yakalanma riskiniza azaltabilir
Karnabahar Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Karnabahar  bize kilo verme noktasında yardımcı olur. Karnabahar yağ yakmak için önemli bir unsur olan C vitamini içerir. Bunun dışında yağ yakmaya yardımcı olan bol miktarda folat içermektedir. Bir fincan karnabahar yaklaşık 30 kalori içermektedir. Bu sınırsız miktarda yenilebilen nişastalı maddelerden birisi olduğu anlamına gelir.
Karnabahar  Vücut Sistemini Detokslar: Karaciğer enzimlerini aktif hale getirmek için vücuda yardımcı olur. Bu da ayrıca bünyedeki bir çok organın sağlığını korumaya yardımcı olur.
K Vitamini Deposu Karnabahar: Vücudumuzdaki K vitamini miktarını arttırmak için, karnabahar tüketiminide arttırmamız gerekir. K vitamini özellikle kemik sağlığı ve gelişimi için çokönemlidir. Yaşlıların yanında çocuklarında kemik ve iskelet sağlığını koruması için güvenle tüketebilecekleri şifa kaynağıdır.
Karnabaharın Saç ve Cilt Sağlığına Faydaları: Bir sebze olarak, karnabahar zaten zinde ve sağlıklı kalmak için düzenli olarak tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Karnabahar bunun yanında cilt ve saç sağlığı için de önemli bileşen vitemin ve mineraller içermektedir.
C vitamini ve manganez, Karnabaharda bolca bulunan, güçlü antioksidanlardır. Antioksidanlar, kandaki oksijen miktarını artırmak ve metabolizmayı korumak için önemlidir. Sağlıklı ve hızlı metabolizma kolayca sindirimi ve gıdalardaki tüm besinleri elde etmek için  yardımcı olurlar. Daha fazla oksijen kandaki toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlayacaktır. Kanınızdaki toksik maddelerin miktarı düşükse cilt sağlıklı olur. Sağlıksız cilt belirtileri  akne, kırışıklık, koyu lekeler, siğiller, benler ve döküntüler vesilesi ile ortaya çıkar.
Bu belirtileri yaşıyorsanız, bazı sert önlemler alma zamanıdır. Karnabıhar bu cilt problemlerinden kurtulmak için yardımcı olabilir. Düzenli olarak Karnabahar tüketimi cilt problemlerini çözemenin önemli bir paröası haline gelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...