18 Ağustos 2019 Pazar

Avakadonun Faydaları Nelerdir

Avakadonun Sağlığa Faydaları
Yazının en başında Avakadonun cilt sağlı ve cilt bakımı ürünlerinde çok yaygın olarak kullanıldığını yazmıştık. Doğal besinler içerdiği için Avakado bebeklerin de rahatlıkla tüketebileceği bir meyve çeşididir. Avakadonun içerdiği zengin miktardaki vitaminler ve mineraller ayrıva kalp ve sindirim sistemi için çok faydalıdır. Lif içerdiği için sindirim sistemi organlarının tümüne faydalıdır. Avakado ayrıca bünyenin kansere karşı bünyeyi güçlendirici besinler içerir.

Avakadonun Cilt ve Saç Sağlığına Faydaları :Avakado direkt olarak cilde uygulandığında cilde yumuşaklık ve esneklik kazandırı. Ayrıca etkin bir cilt rahatlatıcı olan Avakado aynı zamanda cildi zararlı UV ışınlarından korur. Bunun dışında deri sağlığına da katkıda bulunan avakado deri sağlığının korunması için gerekli olan A,C ve E vitaminlerini sağlar.
Avakado ayrıca ciltde meydana gelen kırışlıkların giderilmesine yardımcı olabilir. Cilde kakao ile karıştırılarak uygulandığında serbest radikallerin neden olduğu ve yaşlılıktan kaynaklanan kırışıklıkları onarabilir. Bunun dışında cil ve hatta deriyi nemlendirebilir.
Avakadonun cildi nemlendirmesinin dışında sağlıklı bir parlaklık kazandırı. Nemlendirici özelliğinden dolayı, kuru ciltlerde meydana gelen kaşıntı ve kızarıklıkların ve aynı zamanda döküntülerin üstesinden gelebilmektedir.
Avakadonun diğer bir özelliği ise arı sokması ve böcek ısırklarına karşı etkili olması, deride meydana gelecek tahrişi engelleyebilir ve aynı zamanda ısırıktan kaynaklanan ağrıyı hafifletebilir. Bunun dığında Avakado cildi temizler, ölü hücrelerden ve yaplardan cildin arınmasını sağlar. Bunun için bir hafta boyunca cilde uygulamanız yeterli olacaktır. Meyvenin lapa halinde cilde aygulanması aynı zamanda cildi besleyecek ve cilt hücrelerinin sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.
Avakado saç sağlığı için de çok faydalı bir meyvedir. Kuru saçlara çok iyi gelir. Hakiki tere yağı ile karıştırılarak saçlara uygulandığında dökülmeyi engelleyebilir. Saç diplerini besleyerek hem saçların sağlıklı kalmasını sağlar hem de bu uygulama kafa derisi sağlığını korur. Bol miktarda vitamin ve mineral içerdiği için yağ ile karıştırıldığında daha kolay emilmesi sağlanır, böylece saç ve kafa derisi sağlığını da korumuş olursunuz.
Protein Deposu Avakado: Avakadonun içerdiği protein eçok değerlidir. Sağlık uzmanları Avakadonun içerdiği proteinin diğer bir çok besinden çok daha etkili ve değerli olduğunu savunmaktadırlar. Bu özelliğinden dolayı çocukların gelişme döneminde Avakado tüketmeleri sağlık açısından çok faydalıdır.
E Vitamini Deposu: Avakado aynı zamanda çok etkili E vitamini deposudur. Protein açısından sağladığı daydaları E vitamini ile destekler. Bu iki unsur, bir çok hastalığa neden olan serbest radikallerle mücadele için bünye açısından çok önemlidir.
Avakado Kolesterolü Düzenler: Avakado kardiyovasküler hastalıkların azalmasını sağlayabilir ve bu yüzden oluşabilecek kalp hastalıkları riskini azaltır. Kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olabilir.
Avakado Kanserle Savaşır: Avakado aynı zamanda anti aknser özelliği ile bilinir. Kanser riskin, azaltabilmek için düzenli olarak tüketilmesi gereken meyveler arasındadır diyebiliriz. Avakado özellikle ağız kanseri risklerini azaltır, ağız bışluğunda kanser oluşmasına neden olan zararlı hücre bakterilerin temizlenmesini sağlar bunun yanında meme ve prostat kenserine yakalanma riskini azalttığı düşünülür.
Avakado Sindirim Sistemi Sağlığını Korur: Sağlık açısından bir çok faydası olan Avakado aynı zamanda sindirim sistemi sağlığını korur. Sindirim bozukluklarını ortadan kaldırabilir.
Kan Basıncını Düzener: Bol miktarda potasyum içeren Avakado bu özelliği sayesind ekan basıncı düzenlemeye yardımcı olabilir. Bu yüzden günlük olarak bir miktar tüketilmesinde fayda vard.
Göz Sağlığını Korur ve Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Avakado yaşılığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek göz problemlerine yakalanma riskini azaltabilir. İçerdiği bol miktardaki yüksek lif ve karotenoid lutein göz sağlığı için önemlidir.
Aynı zamanda kötü nefes kokusunu giderebilir. Ağız içinde barınan kötü bakteriler ağız kokusuna neden olabilir, avakado bu makterileri temizleyebilidği için kötü nefes kokusunun üstesinden gelebilir.
Bebek Maması Olarak Avakado: Avokado doğal beninler içerdiği için bebekler tarafıdan da tüketilebilir. Bol miktarda protein ieçdirği için bebekle sağlığı için önemlidir. Bunun yanında B2 B1vitaminleri vemagnezyum sağlar. Bu maddeler bebeğin fiziki ve zihinsel sağlığını korur.
Kalp Sağlığını Korur: Avakado dinç ve canlı kalp için çok fazla miktarda besin içerir. Folat bakımından çok zengindir ve folat kalp sağlığı için hayati önem taşır. Günde bir fincan kadar Avakado tüketimi günlük ihtiyacın %23’nu karşılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...