12 Ağustos 2019 Pazartesi

Bel Soğukluğu Nedir Neden Olur Bitkisel Tedavi

Bu yazımızda cinsel bir hastalık olan bel soğukluğu hakkında bilgiler vermek istiyorum.
Sözü fazla uzatmadan yazımıza başlayalım ve bel soğukluğu nedir, bel soğukluğunun nedenleri, belirtileri, bulaşması ve tedavisi hakkında kısaca bilgiler verelim.

Bel Soğukluğu Nedir? Bel soğukluğu idrar yollarında, rahim ağzında, gözde, rektumda ve üreme organlarında yerleşen Neisseria Gonorrhoeae isimli bir bakterinin neden olduğu hastalıktır. Hem kadında hem de erkekte görülen bu hastalık akıntılı iltihaba neden olur. Gonore cinsel yolla bulaşır ve bu yolla bulaşan hastalıklar arasında en çok görülen hastalıktır.
Bel Soğukluğu Nasıl Bulaşır? Gonore kişiler arasında cinsel ilişkiyle, oral, vajinal veya anal yollarla bulaşabilir. Başka şekilde bulaşması pek mümkün değildir. Fakat gonorenin neden olduğu akıntılar başka bir insan vücuduna girdiği takdirde hastalık bulaşabilir. O nedenle kişisel eşyaların kullanımında dikkatli olmak gerekir.
Bel Soğukluğu Belirtileri: Şüpheli cinsel temastan sonra 1-2 hafta sonrasında bel soğukluğu belirtileri ortaya çıkabilir. Bel soğukluğu bazı hastalarda ise belirti vermeyebilir. En sık gözlemlenen belirtiler şöyledir;
Erkekte; öncelikle hafif bir yanma görülebilir. Daha sonra hastalık daha da şiddetlenir ve sarı renkte bir akıntı ortaya çıkabilir. Akıntı yeri kızarır ve şişme gösterir. Tedavi edilmediği takdirde sperm yolları iltihaplanır ve kısırlık meydana gelebilir. Hastada sık sık idrar yapma hissi uyanır. Fakat idrara çıktığında az idrar yapar.
Kadında; belirtinin şiddeti değişiktir. Hatta bazen belirti vermeyebilir. İdrar yollarında sarı-yeşil renkte bir akıntı meydana gelebilir ve bu akıntı kötü kokuludur. Adet düzeni bozulur ve adet dönemleri arasında kanama görülür. Yine erkekte olduğu gibi idrara çıkarken yanma vardır. Kadınlarda bartholin bezleri bulunur. Bu bezlerin iltihaplanması sonucu şişlik oluşur ve bu şişlik ağrıya neden olur. Tedavi edilmediği takdirde bu iltihap yayılır ve enfeksiyon başka yerlerde de görülür. Dış gebeliğe neden olabilir. Hatta kısırlığa yol açabilmektedir.
Bel Soğukluğu Tedavisi: Hastalığın tedavisi genellikle ağız yoluyla alınan tablet biçimindeki antibiyotikler ve iğne yoluyla alınan antibiyotikler şeklinde olur. Hastalık insandan insana cinsel yolla bulaştığı için, paralel olarak hastanın eşine de aynı tedavi başlatılır. Bu tedavi biçimi, hastalığın başlangıç ve orta düzeylerinde gerçekleşir. Hastalık bireyde ilerlemiş ise, mutlaka hastahaneye yatırılmalı ve kontrol altında tedavi edilmelidir.
Hastalığın tedavisinde önemli olan, diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi enfeksiyonun üreme bölgelerinden ve vücuttan tamamen temizlenmesi; üreme bölgelerinde meydana gelen hasarların en aza indirgenmesidir. Bu sebeple, hastalığın erken tanısı ve tedavisi çok önemlidir.
Bel Soğukluğuna Bitkisel Çözüm: Sıcak bitki çayları idrar yollarını yumuşatacaktır. Mersin yağı ve kebabiye bitkisi çok etkili olmamakla birlikte bel soğukluğuna iyi gelir. Ayrıca idrara çıkamadığımız zaman karnımıza sıcak kompres uygulamak ya da sıcak duş almak idrar yapmamızı kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...