22 Ağustos 2019 Perşembe

Adet Sancısına Ne İyi Gelir? Ne Yapmalıyız ?

Kadınların hayatlarını oldukça zor bir hale getiren adet sancısına ne iyi gelir? Kadınların her ay karşılaştığı bir durumdur. Kimi kadınlar adet olduklarında herhangi bir sancı durumu ile karşılaşmazlar. Ancak kimileri için adet ile birlikte şiddetli kramplar beraberinde gelir.
Adet sancısına iyi gelen bitkiler ya da ilaçlardan faydalanarak adet sırasındaki karın ağrılarından kurtulmaya çalışırlar. Biz de size adet sancısından kurtulmanızı sağlayacak ürünler konusunda yardımcı olacağız. Evde yapabileceğiniz hangi doğan çözüm yolları nelerdir?


Adet Sancısı Neden Olur?

Adet, kadınların aylık periyotlarla gebe olmama durumunda rahimdeki dokuyu dışarı atmasıdır. Bu durum bir kanama ile gerçekleşir. Gerçekleşen bu kanamaya da adet kanaması adı verilir. Adet kanamasını belirli bir seviyede tutmak için de kadınların rahim kasları devreye girer. Kanama miktarını düzenli tutmak ve arttırmamak için rahim kasları kasılır. Bu kasların kasılması sonucunda da adet sancısı oluşur.
Adet sancısının seviyesi her kadında farklıdır. Kimi kadınlarda bu durum bir ağrı kesici ile geçebilecek durumdadır. Adet sancısına iyi gelen ilaçlar kullanarak anında bu ağrıdan kurtulabilir. Ancak kimi kadınlar için durum daha zor bir hal alır. Ne kadar ilaç içseler de adet sancısından kurtulamazlar. Bu şekilde son derece şiddetli ağrı çeken kadınlar için de bitkisel içerikli ürünler etki eder. Peki adet sancısına ne iyi gelir?



Sıcak Su Torbası

Adet sancısı için yapılabilecek en etkili şeylerin başında sıcak su torbası gelir. Karın bölgesini sıcak tutarak adet sancısını azaltabilirsiniz. Bu nedenle de uzmanlar genellikle adet sancısı çok yoğun olduğunda sıcak bir duş almayı önermektedir. Sıcaklık ile biraz da olsa adet sancısı tüketilen bitkiler ile de tamamen ortadan kalkar.

Zencefil Tüketmek

Zencefil tüketmenin adet sancısına iyi geldiği uzun zaman boyunca kadınlar tarafından bilinen bir gerçektir. Zencefil adet ağrısını arttıran prostaglandin seviyesini düşürmede oldukça etkilidir. Ayrıca zencefil ile hazırlayacağınız zencefil çayı sayesinde adet sırasında size de oluşan yorgunluk hissi de ortadan kalkar.

Fesleğen Tüketmek

Fesleğen adet sancısını ve adet kanaması sonucunda ortaya çıkan krampları etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Bunun için de kadınlar adet kanaması başlayacağı hissettiklerinde fesleğeni direkt olarak ya da çay içerisine ekleyerek tüketmeye başlar. Bu sayede karın ağrısı ve kasılmalarında da ciddi bir düşüş durumu meydana gelir.

Egzersiz Yapmak

Aerobik egzersiz doğal ağrın kesilmesini sağlar. Artan kan akışı ve kramp oluşumunu azaltmaya yardımcı oluyor. Dizleriniz eğilmiş haldeyken sırt üstü yatarken derin nefes alın.
Yoga, birincil dismenore olan kadınlara yardımcı olabilecek başka bir egzersiz türüdür. Yoga hocanızdan köprü pozisyonunu göstermesini isteyin. Adet sancısı nasıl geçer adlı yazımız umarız işinize yaramıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...