19 Ağustos 2019 Pazartesi

Kaya Tuzunun Özellikleri ve Faydaları Kullanımı

Temel besin maddelerimizden biri olan tuz insan sağlığı için çok önemli bir besin kaynağıdır. Kaya tuzu ise tuzun henüz işlenmemiş doğal haline verilen isimdir.



Rafine edilmiş sofra tuzlarına eklenen birçok katkı maddesi bulunmaktadır. Bu katkı maddelerinde insan sağlığı üzerindeki zararları yapılan araştırmalara göre kabul edilmiş fakat hala bu tuzların kullanımı engellenememiştir.
Yukarıda belirttiğimiz durum kaya tuzu için geçerli değildir. Bu tuz diğer tuzlara oranla mineral bakımından daha zengin ve kimyasallardan tamamen arınmış ve kurtulmuş doğal bir tuz çeşidi olarak sofralarımızdaki yerine almaktadır.
Kaya tuzu doğal ve mineraller bakımından oldukça zengin olduğundan dolayı insan sağlığı içinde önemli bir yere sahiptir. Fakat çok fazla yayılmadığından veya bilinmediğinden dolayı insanların bu vitamin kaynaklarını tüketimi neredeyse yok denecek kadar azdır.
Kaya Tuzu Ne işe Yarar? Şimdi dilerseniz sizlere kaya tuzunun bilinen faydaları hakkında kısa bilgiler aktaralım. Belki de bu sayede kaya tuzu tüketiminin artmasına bir nebze yardımcı olmuş oluruz.
Kaya Tuzunun Faydaları
– Oksijen akışı kaya tuzunu lambalarda veya mumlarda yakarak arttırılabilir. Kaya tuzu lambaları negatif serbest iyonları salarak oksijen akışını arttırır.
– Oksijen akışı ruh halini de geliştirir ve mevsimsel değişiklikler için faydalıdır.
– Renkli duman rahatlama sağlar. Stresle baş etmeye de yardımcıdır.
– Kaya tuzu sindirimi uyararak iştahı geliştirir.
– Bağırsak fonksiyonlarını geliştirir ve bağırsaklarda bulunan asit oranlarını düşürür.
– Birçok solunum rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
– Alerji, astım ve soğuk algınlığı tedavisinde de kaya tuzu kullanımı oldukça faydalıdır.
– Sinüs iltihaplarını hissedilir derecede azaltır.
– Bağışıklık sistemini güçlendiren mineralleri bol miktarda içerir.
– Demir, magnezyum, bakır ve kalsiyum bütün vücut organları için gereklidir.
Kaya Tuzunun Cilde Faydaları: Sağlık için sayısız faydalarının yanında kaya tuzu cildi güzelleştirerek cilt için de fayda sağlar.
Ölü Hücreleri Yok Eder: Hava kirliliği, ciltte biriken toksin maddeler zamanla cildimizi yorar ve mat bir görünüm sağlar. Kaya tuzu cildi temizler, ölü hücrelerden arındırır. Böylece daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Doğal cilt tabakasını korur.
Cildinizi Sıkılaştırın: Daha genç görünüm sağlayan bu şifalı tuz, cildi sıkılaştırır. Cildin deri dokusunu güçlendirir. Tuz peeling’i ile cilde masaj yapılması cildi temizler, tazeler, ölü hücreleri ortadan kaldırarak cildi yeniler.
Cilt Temizleyicisi: Cildinizin nefes alması ve gözeneklerin açılması için sabun gibi temizleyici olarak kullanılabilir. Cildi parlatır.
Cildi Nemlendirir: Özellikle eller veya ayaklar için kaya tuzu ile ovalama işlemi yapılırsa cilt kuruluğunu önler.
Kaya Tuzunun Saça Faydaları: Kaya tuzu temizleme ve peeling özellikleri nedeniyle birçok şampuanın içine ilave edilerek kullanılabilir.
Saçlara Dolgunluk Kazandırır: Özellikle kadınlar saçlarının hacimli ve dolgun görünmesine özen gösterir. Bakımlı ve dolgun saçlar günlük hayatta dikkat çeker. Dolgun saçlar için kaya tuzu eşit miktarda bölünerek saça uygulanır. 20 yada 30 dakika sonra saçlar yıkanır.
Saçları Temizler: Saçlara dolgunluk kazandırmasının yanında saçları temizleyici özelliği de vardır. Saçları canlandırır, bakımlı bir görünüm kazandırır. Bunun için kullandığınız şampuana bir çay kaşığı kaya tuzu karıştırın, bu karışımla saçınızı yıkayın ve artıkları temizlemek için soğuk su ile durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...