26 Ağustos 2019 Pazartesi

Kantaron Yağının Faydaları

Kantaron Yağının Sağlığa Faydaları
Kantaron yağı özellikle deri hastalıkları ve yara tedavilerinde çok etkili olabilmektedir. Mikropların kırılması ve enfeksiyon hastalıklarının tedavi edilmesine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Açık yaralar ve kesikler üzerinde bile uygulnaması mümkün.


Kantaron Yağı Mikropları Öldürür: Kantaron Yağı antiseptik özelliğinden dolayı mikropları öldürücü özelliği vardır. Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Ayrıca açık yaraların mikrop kapma riskini azaltabilir. Ayrıva antiseptik özelliğinden dolayı yaranın iltihaplarnmasını engelleyebilir. Hakiki bal ile karıştıtılarak uygulandığında çok etkili bir doğal antibiyortiğe dönüşebilir. Ayrıca kanamaları da kısa sürede durdurabilir.
Kantaron Yağ Hücreleri Yeniler: Kantaron yağının en önemli özelliklerinden bir taneside hücrelerin yenilenmesine yardımcı olabilmesidir. Bunun yanında deri veya cildi ölü hücrelerden temizlemeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda yaralara uygulandığında acıyı dindirebilir.
Yanık Tedavisinde Kantaron Yapı: Kantaron Yağı yanık tedavilerinde de çok eski tarihlerden beri kullanılmaktadır. Yanıkları çok kıs sürede iyileştirebilen Kantaron Yağı aynı zamanda yanıktan dolayı meydana gelen acıyı da hafifletebilir. Bunun dışında yanan kısmın mikroğ kaparak iltihaplanmasına izin vermez.
Ciddi Kazalarda Kanamalara İçin Kantaron Yağı: Kantaron Yağının kanamaları durdurduğunu söylemiştik. Ciddi kazalarda meydana gelen iç ve dış kanamalara karşı etkili olabilir ve kanamaları durdurabilir. Kantaron Yağının damar büzücü özelliği vardır bu yüzden içilmesi veya dışarıdan kanamaya uygulanması kanamayı durdurabilir.
Kantaron Yağı Güneş Yanıklarından Koruru ve Tedavi Eder: Kantaron Yağı, özellikle yaz aylarında bilinçsiz güneşlenmeden kaynaklanan güneş yanıklarını d atedavi eder. Bunun yanında yanıklardan dolayı meydana gelen acıyı azaltıcı özelliği vardır.
Kantaron Yağı Pişikleri Tedavi Eder : Kantaron yağı genel anlamda cilt sağlığını korumanın yanında özellikle bebeklerde meydana gelen pişikleri de giderebilir. Bebeklere uygulama esnasında tahriş olmaması için veya her hangi bir yan etki oluşmaması için su ile inceltilmesini öneririz. Bunun yanında bebeklerin karın ağrılarını karın kısmına uygulayarak hafifletebilir veya tamamen geçrimesini sağlayabilirsiniz.
Kantaron Yağı Romatizma ve Diğer Ağrıları Giderir: Kantaron Yağı genel anlamda bütün kas ve ağrılar için kullanılabilir. Siyatik romatizma ağrılarına iyi gelir. Ağrıyan kısıma masaj yaparak uygulanması yeterlidir. Ayrıca Kantaron Yağına kekik ve ardıç karıştırdığınızda daha fazla verim alabilirsiniz.
Kan Şekerini Düşürebilir: Kantaron Yağı açızdan tükettiğinizde kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir.
Mideye İyi Gelir: Kantaron Yağı mide sağlığının korunması için değilde ülser veya buna benzer hastalıklardan dolayı meydana gelen ağrıları hafifletmek için dahili olarak tüketilebilir. Bunun yanında kışları ayakları üşüyen kişilerde Kantaron Yağından faydalanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...