9 Ağustos 2019 Cuma

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları ve Besin Değeri

Yumurtanın sağlık ve beslenme açısından ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Zaten site içerisinde daha önce yumurtanın faydaları için bir yazı yazmıştık.

Bu yazımızda sizlere bıldırcın yumurtasının faydaları ve özellikleri hakkında bilgiler vermek istiyorum. Sizde farkında olmalısınız ki son bir kaç yıldır marketlerde bıldırcın yumurtası giderek artan oranda satılmaya başlandı.
Sizde bu yazıyı okuduktan sonra özellikle çocuklarınız için kuvvetle muhtemel bıldırcın yumurtası satın almaya başlayacaksınız diye düşünüyorum.
Bıldırcın Yumurtasının Besin Değeri: 1 adet bıldırcın yumurtası, 1 adet tavuk yumurtasına göre yaklaşık olarak 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat daha fazla demir, 9 kat daha fazla protein, 15 kat daha fazla B2 vitamini, 6 kat daha fazla B1 vitamini içermektedir. Buna ek olarak  5 adet bıldırcın yumurtası kütle olarak 1 adet tavuk yumurtasına eşittir.
Kısacası yukarıda sayılan oranları 5 ile çarpmanız sadece 5 adet bıldırcın yumurtası ile mümkündür.
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları: Özellikle gelişim çağında tüketilen bıldırcın yumurtası oldukça faydalıdır. Bu sebepten mutlaka çocuklarınız bıldırcın yumurtası tüketme alışkanlığı kazandırmanız lazım.
– Gastiritis, mide ülseri ve duodenal ülserin düzelmesine etki göstermektedir.
– Hemoglobin düzeyini arttırarak ve toksinleri ve ağır metalleri kandan uzaklaştırarak anemi (kansızlık) tedavisine yardım edebilir.
– Verem, bronşit astım, diyabet ve damarsal gerginliğin tedavisine yardım eder.
– Güçlü bir anti kanser etkisi vardır ve kanserojen gelişmeyi durdurmaya yardım eder.
– Karaciğer, böbrekler ve safra kesesindeki taşların vücuttan daha kolay atılmasını sağlar.
– Kalp kaslarının güçlenmesine ve kan dolaşımının hızlanmasına yardım eder. Böylece kalp krizi riskini azaltır.
– Hafızayı güçlendirir, beyin için faydalıdır ve sinir sistemini düzenleyici etkisi vardır.
– İmmun sistemi güçlendirerek, organların yaşlanmasını yavaşlatır. Kısacası ömrünüzü uzatmak için idealdir.
Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yenir: Bıldırcın yumurtası çiğ olarak tüketilmelidir. Bir su bardağının içine 5 adet bıldırcın yumurtası kırın, bardağı tamamen az yağlı veya yağsız süt ile doldurun ve tatlandırmak için 1 çay kaşığı süzme bal ilave edin.
Bu karışımdan her gün bir bardak içmek yeterlidir. Fazlası bünyeye zararlı olabilir. 15 gün boyunca bu uygulamayı yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...