20 Ağustos 2019 Salı

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir

Gül suyunun Sağlığa Faydaları;Antiseptik özelliği bulunan gülün yaprakları kullanılmaktadır. İshalin kesilmesinde, bademcik ve boğaz iltihaplanmalarının tedavi edilmesinde kullanılır. Ayrıca pembe gülün yapraklarından yapılan gül suyu cildi besleyici ve temizleyici, canlandırıcı özelliğe sahiptir. Pembe gülden elde edilen esans kozmetik sanayinde parfüm, krem gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Eski çağlardan bugüne kadar cilt üzerinde ki olumlu etkileri ve cilt rahatsızlıklarını tedavi edici özelliği nedeni ile her daim gözde olan gül suyu hem şifa kaynağı hem de aromatik kokusu ile de ferahlatıcı bir özelliği bulunmaktadır.

Gül Suyunun Mide Rahatsızlıklarına Faydası:Türk mutfağında muhallebi gibi tatlıların ve yemeklerin içerisinde kendisine yer bulan gül suyu mide problemleri için birebirdir. Mide için de bir şifa kaynağı olan gül suyu hazımsızlık sorunu ile mide yanmasının giderilmesinde etkilidir. A, B, C ve D vitaminleri ile demir ve tanen ihtiva etmektedir. Yine yemeklerin haricinde çay olarak da tüketilebilir. Çay gibi demlenerek hazırlanan gül yapraklarının tüketilmesi sindirim sistemini rahatlatarak çalışmasının da düzene girmesine yardımcı olur. İshal sorunun giderilmesinde etkilidir. Böbreklerin çalışmalarını destekler. İdrar söktürücü özelliği vardır. Ancak her bitki ya da sebze, meyve gibi gül suyunun da tüketilmeden ve kullanılmadan önce uzman bie hekime danışmak sağlıklı olacaktır.
Gül Suyunun Cilde Faydası:Gül suyu cildin temizlenmesine, kir ve yağ ile tıkanan gözeneklerin açılmasını sağlar. Ancak gül suyunun saf ve katkısız olması gerekmektedir. Yağlı cilt problemlerinden biri olan sivilce ve aknenin giderilmesinde de yardımcıdır. Gün içerisinde çevre koşulları nedeni ile cilt kirlenir ve yorulur. Yorgun olan cilt nefes almakta zorlanır ve yine hava kirliliği gibi nedenler ile de gözenekler tıkanır. Bunun sonucunda da akne ve lekeler meydana gelir. Bunun önüne geçilebilmesi için cildin nefes alması ve temiz kalması büyük önem taşımaktadır. Gül suyu cildin temizlenmesi için en organik ve en ekonomik yoldur. Gül suyunun evde yapılması da oldukça kolaydır. 5 ya da 6 adet gül ile 1 litre su bir tencerede kaynatılır ve ardından da soğumaya bırakılır. Soğumasının ardından gül yaprakları süzülerek şişelenerek muhafaza elde edilmektedir. Dilerseniz yaz aylarında da kaynatmadan güneş ışığında birkaç gün bekleterek de aynı sonucu elde edebilirsiniz. Gözeneklerin sıkıştırılmasında, yumuşak ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmanın en ekonomik ve sağlıklı yoludur.
Gül Suyunun Saçlara Faydası:  Evde hazırlanan ya da su katılmamış gül suyu saçları beseleyerek daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. Özellikle boya ve diğer işlemler saçların çok daha hızlı yıpranmasına neden olmaktadır. Saçların parlaklığına ve sağlığına zarar veren bu uygulamaların etkilerinden korunmak ve etkilerini en aza indirgemek için gül suyu bir şifa kaynağıdır. Gül suyu ile yıkanan saçlar hem daha sağlıklı hem de daha parlak olacaktır. Yine saç dökülmesi sorunu yaşayanların da bu sıkıntıları için uzmanlar gül suyunu önermektedir. Hafta da birkaç kere saçlarınızı gül suyu ile yıkamak hem daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacak hem de dökülme, kırık gibi sorunlarında giderilmesini sağlayacaktır. Saçlara parlaklık katarak, kepek ve yağlanma gibi sorunlarında ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.
Gül suyunun Diğer Faydaları: Gül suyunun en çok saç ve cilt sağlığını korumak için yaygın olarak kullanıldığını rahatlıkla söylememiz mümkün. Bir çok sağlık uzamnı gül suyunun özellikle cilt ve saç sağlığı için çok faydalı olduğunu vurgulamaktadır ama aynı zamanda gül suyunun diğer hastalıklara faydaları olduğunu savunan sağlık uzmanları gülsuyunun içilerek tüketilmesi sonucu bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirtmektedirler. Bu yüzden biz de sağlık açısından diğer faydalarını kısıtlayarak ele almaya karar verdik. Aslında gül suyunun içilerek tüketilmesinin bir sakıncasının olmadığını belirten sağlık uzmanları asıl sorunun içilen suyun saf olup olmadığı. Özellikle hazır satın alınan gülsuyunun bir çok sorunlarıda birlikte getirdiğini söylemekteler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...