21 Ağustos 2019 Çarşamba

Baş Ağrısına iyi Gelen Bitkiler , Meyveler, Yiyecekler

Özellikle stresli bir yaşam ve yoğun iş temposu ya da bazı zamanlar oluşan farklı hastalıklar neticesinde insanlar baş ağrısı hatta ileri seviyede baş ağrısı olan migren ile boğuşmak zorunda kalmıştır.


Biz bu yazımızda sizlere baş ağrısına karşı doğal ve bitkisel yöntemler ile kesin çözümler sunmaya çalışacağız. Elbette ki bu yöntemler ilaçlar kadar çabuk etki göstermese de diğer tedavi yöntemlerine göre oldukça zararsız. Bakalım baş ağrısını geçiren ve baş ağrısına iyi gelen yöntemler nelermiş beraber okuyalım.
Baş Ağrısına Bitkisel Çözüm: Farklı bitkilerin baş ağrısı için kullanım şekillerini anlatarak başlayalım yazımıza. Kimisi bitkisel yağ olarak, kimisi bitki çayı olarak, kimisi ise yiyecek olarak kullanılıyor.
– Rendelenmiş ardıç meyvelerini sirke içerisinde bir süre bekletin ve tülbent ile alarak baş ağrısı sorunu yaşadığınız bölgeye yerleştirerek bir süre bekleyin. Bir süre sonra baş ağrısı sorunu ortadan kalkacaktır.
– Anason tohumu baş ağrısı için etkili bir bitkidir. Anason tohumu yakılarak çıkartılan dumanın solunması baş ağrısı sorununu ortadan kaldıracaktır.
– Ayçiçeği yağı özellikle omuz ve yukarı ile ilgili yaşanan bir çok rahatsızlığa iyi gelir. Ayçiçeği yağı gargara yapılırsa baş ağrısı, kronik baş ağrısı ve gerginlik gibi sorunları ortadan kaldıracaktır.
– Nane çayı ve üzerlik otu ile yapılarak içilen çaylar sayesinde baş ağrısı sorununa çözüm bulabilirsiniz.
– Muz, baş ağrısı için çok etkili bir meyvedir. İçerisinde bulunan magnezyum sayesinde baş ağrısı ortadan kalkar.
– Ihlamur çayı çiçekleri ile elde edilmekte olan ıhlamur ruhu, baş ağrısı sorunlarını ortadan kaldırır.
– Lavanta kokusunun iyileştirici gücü migren ağrılarınızı bir nebze de olsa dindirecektir. Lavanta yağını başınıza ve boynunuza uygulayabileceğiniz gibi, 2-3 bardak kaynamış suyun içine dört damla döküp teneffüs ederek rahatlayabilirsiniz. Çok yoğun koku olmamasına özen gösterin.
– Limon suyu ve kahve karışımı sayesinde baş ağrısı probleminize çözebilirsiniz.
– Tarçın ve karabiber karıştırılarak baş ağrısı tedavisinde kullanılır.
Baş Ağrısına Ne iyi Gelir? Baş ağrısı için uygulanan pratik yöntemlerden bazıları şunlardır.
Açık Hava Yürüyüşü: Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına özen gösterin. Ağrıdan dolayı ışığa karşı duyarlılığınız arttıysa karanlıkta dinlenin. Kendinizde o gücü buluyorsanız, açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelir.
Masaj: Şakaklarınıza, kaşlarınızın arasından alnınıza doğru ve burun deliklerinin üzerinden başlayarak göz kenarlarına doğru cildinizi gererek masaj yapın.
Sıcak Duş: Sıcak duş, vücudunuzda gevşeme hissi yaratır. Duşa girmezseniz, ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekletin. Ardından su ılık olana kadar soğuk su ekleyin. Ayak banyosundan sonra çorap giyin ve dinlenmek üzere yatın. Beyinde yükselen kan akışı bu şekilde ayaklara aktarılır ve baş ağrısı sona erebilir.
Soğuk Kompres: Bir bezi soğuk suyla ıslatarak veya poşete buz koyarak başınıza soğuk kompres yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...