11 Ağustos 2019 Pazar

Somon Balığı Hakkında Bilgi ve Faydaları

Somon balığı, soğuk sularda yetişen bir balık türüdür. Eti genelde açık turuncu ve açık pembeye yakın renklerde olur. İçeriğinde çok zengin Omega-3 mineralleri içermektedir. Omega-3 dışında bol miktarda protein, mineral ve vitamin de barındırmaktadır. Vücudun besin kaynaklı alması gereken B vitaminleri, fosfor ve sodyumu karşılamak için birebir bir besin kaynağıdır. Kalori olarak da düşük değerlere sahip bir balık olduğu için çokça tercih edilmektedir.


Somon balığının faydaları nelerdir?
Sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Saç sağlığı ve saç uzaması için faydalı bir besindir.
Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Vücudun insülin direncini kırmasında somon balığının etkisi oldukça yüksektir.
Somon balığının içerisindeki renk pigmentleri, cilt sağlığına oldukça faydalıdır.
Hafızayı kuvvetlendirir ve beyin sistemimizin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.
Somon balığı düşük kalorisi ve sağlıklı bir besin olması sebebiyle neredeyse tüm diyet programlarında önerilmektedir
Somon balığının içeriğindeki D vitaminin meme kanseri hastalıklarını büyük ölçüde engellediği belirtilmiştir.
Pulmoner emboli (kah pıhtısıyla akciğerin ana damarlarının tıkanması) hastalığını engelleyici etkisi vardır.
Vücuttaki yüksek kan basıncı değerleri somon balığı tüketilerek düzenlenebilir.
Sık sık somon balığı tüketen kişilerin ileriki yaşlarda kalp hastalıklarına yakalanma oranlarının daha düşük olduğu tespit edilmiştir.
Astım ve kanser gibi ciddi rahatsızlıkların tedavi süreçlerinde mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin arasında somon balığı da yer almaktadır.
Hamile kadınlara, hamilelik süreçlerinde bebeklerinin gelişimleri için mutlaka somon balığı da tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Kalp krizi ve felç vakalarını azalttığı görülmüştür.
Somon balığı bağışıklık sistemini güçlendirmede son derece etkilidir.
Şeker hastaları için tedavi edici içeriğe sahiptir.
Manik depresiflik, depresyon vb. hastalıklar için somon balığı tüketilmesi tavsiye edilir.
Somon balığı tüketildiğinde beyindeki serotonin hormonunun (mutluluk verici hormon) arttığı söylenmektedir.
Kemik eklemlerinin iltihaplanmasını önleyici etkisi vardır.
Eklemlerde yer alan kıkırdaklara ve dokuların sağlığının korunması için birebir etkilidir.
İçerisindeki Omega-3 sayesinde kronik göz rahatsızlıkları ya da göz kuruluğu gibi rahatsızlıklar yaşayan kişilerin mutlaka somon balığı tüketmesi önerilmektedir.

Somon balığı yağı, içerisine sardalye uskumru gibi balıkların yağları da eklenerek piyasaya çıkartılmış bir balık yağı türüdür. Omega-3 vitaminini dengeleyebilmek adına böyle bir işlem gören somon yağı, yemeklerin yanında günde en fazla 3 kez olacak şekilde 2 kapsül miktarında kullanılmalıdır. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan somon yağı, Türkiye’de Tarım Bakanlığı’nın izni doğrultusunda üretilmektedir. Somon yağının içeriği müthiş bir derecede Omega-3, E vitamini ve doymamış yağ asitleri içerir. Vücuttaki ağrı, gaz problemleri, iltihap durumları ve şişkinlikler için çok iyi bir çözüm ilacıdır. Kan pıhtılaşması ve alerji durumları için önleyici bir içeriktir. Beyin aktivitelerinin ve görsel duyularımızın gelişmesine yardımcı olur. Az önce de değindiğimiz, içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde de antioksidan özelliğini devreye sokup vücuda zarar veren maddeleri yok etme özelliği taşır. Bu kadar olumlu özellik taşıması, somon yağını vücut sağlığımız için mutlaka kullanmamız gereken bir besin haline getirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...