Patlıcan, düşük kalori içeriği ve sindirim sistemini rahatlatması ile
göz dolduruyor. Ayrıca birçok kişi tarafından severek tüketilmesi de
daha çok satılmasına ve tercih edilmesine sebep oluyor.
Yaz
mevsimi geldiğinde pazarlarda ve marketlerde sebze, meyve bulmak
kolaylaşır. Yazın hanımlar akşama ne yemek yapacaklarını çok fazla
düşünmezler. Menemen, patlıcan, biber, kabak kızartması gibi kızartma
türleri, hatta peynir ile karpuz yada kavun bile akşam yemeği olarak
tüketilir. İşte bu yüzden yaz mevsimleri bir nevi mutfaklara şenlik
getirir.
Patlıcan da yaz mevsiminde mutfağı şenlendiren
sebzelerden biridir. Kızartma, imam bayıldı, patlıcan musakka yada
oturtma sevilen yemek türleri arasındadır. Bu sevilen sebze aynı zamanda
oldukça sağlıklıdır. Birçok organa fayda sağlayarak şifa dağıtır.
Neden Patlıcan Yemeliyiz?
Sindirim sistemini rahatlatır, kolay dışkılamayı sağlar.
Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlığı önler.
Bağırsakları yumuşatır.
A, B1, B2, C vitaminlerince zengindir. Ayrıca kalsiyum, potasyum ve demir minerallerini bulundurur.
Kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. Tabii kızartma, oturtma gibi
yemeklerini hazırlarken çok yağlı yapmamaya özen göstermelisiniz.
Kan basıncını arttırır.
Kalp hastalıklarının önlenmesine yardım eder.
Zayıflamaya yardım eder. Düşük kalori içeriği nedeniyle kilo aldırmaz.
Patlıcan
Patlıcan bir miktar nikotin içerir.
Bacaklarda ve basenlerde selülit oluşmasını önler.
Uzun süre kalıcı tokluk hissi sağlar.
Romatizma ve romatizmal hastalıklara iyi gelir. Romatoid artrit gibi kemik hastalıklarına fayda sağlar.
Dişleri güçlendirir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar.
Yüksek miktarda su içeriği nedeniyle cildi nemlendirir. Kuru cilt ve kuru saçlara iyi gelir.
Kansere yakalanma oranını düşürür.
Beyine de fayda sağlar.
Diyabet rahatsızlığı olanlar yani şeker hastaları için de oldukça
harika bir sebzedir. Şeker hastaları da bu şifalı sebzeyi rahatlıklara
tüketebilir.
Güçlü bir antioksidandır.
Patlıcanın Zararları Nelerdir?
Bu sebze yendikten sonra ağızda ufak yaralar yada aftlar oluşturabilir.
Böbrek yada safra kesesi rahatsızlığı olanlar için zararlı olabilecek organik asitler içerir.
Böbrek taşı yada safra kesesi taşı olan kimselerin patlıcan, ıspanak ve
pancar yaprağı gibi oksalat yönünden zengin gıdalar tüketmesi tavsiye
edilmez.
Patlıcan Kaç Kaloridir?
100 gram patlıcan yaklaşık olarak 24 kalori civarındadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar
Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...
-
Bu yazımızda deri iltihabı (Dermatit) ve deri altı iltihaplanması için bitkisel tedavi yöntemleri hakkında bilgiler sunacağız. Dermatit...
-
Hayatımızı devam ettirmek için en gerekli organlarımız şüphe yok ki duyu organlarımızdır. Özellikle göz bu konuda diğer duyulara göre biraz...
-
Dove Sabun Dove sabun, sadece Türkiye'de üretilen ancak Dünyada ciddi derecede kullanım kitlesine sahip olarak bildiğimiz en...
-
Gastrit ve bitkisel tedavisi Şifalı bitkiler ile gastrite ne iyi gelir, kronik gastrit tedavisi, gastritte iyi gelen bitkiler, çayl...
-
Hem erkekler hem de kadınlarda görülen bel soğukluğu nedir? Bel soğukluğunun nedenleri, belirtileri… Genellikle genital bölgelerde ağrı ve...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder