18 Ağustos 2019 Pazar

Havuç Suyunun Vücuda Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir

Özellikle belediyelerin ve özel işletmelerin her köşe başına kurduğu meyve suyu satışı büfeleri ile ülkemizde meyve suyu tüketimi giderek artıyor.


Meyve suyu tüketimi arttıkça satılan meyve suyu da çeşitleniyor. Mesela eskiden havuç suyunu bulmak daha zor iken artık her köşe başından havuç suyu temin edilebiliyor. Şimdi bu özel meyve suyunun her anlamda faydaları ve özelliklerini anlatalım.
Havuç Suyunun Faydaları: Bu yazımızda sizlere havuç suyunun faydalarını ve nasıl kullanıldığını anlatacağım.
– Havuç ve havuç suyu az kalori içermesine rağmen oldukça besleyici özellik arz eder. Özellikle zayıflamada ve kilo koruma da oldukça etkilidir. Ara öğünler de 1-2 küçük havuç yenilmesi veyahut bir bardak havuç suyu içilmesi tokluk hissi sağlar.
– Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında ve karaciğer sağlığında, bunun yanı sıra sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir.
– İçerdiği bol miktarda E vitamini ile kanser oluşumunu engellemeye yardım eder.
– Yaşlanmaya bağlı oluşan ağrı ve sızıları havuç suyu içerek minimum seviyeye indirmeniz mümkündür.
– Doğal bir A vitamini deposu olduğu için göz sağlığını korur ve görme gücünü artırır. Kemik bozuklukları ve kemik erimesine karşı çok faydalıdır.
– Potasyum ve posa içeriği sayesinde kolesterole, hipertansiyona karşı kuvvetli bir savaş verir.
– Safra kesesinin çalışması ve karaciğer enzimlerinin düzenlenmesi konusunda çok etkilidir. Özellikle karaciğer yağlanmasını fark edilir derecede azaltır.
– Cildi canlandırır, genç tutar ve cildin güzelleşmesini sağlar.
– Havuç suyu çok güçlü bir antioksidan olan beta karoten yönünden zengin olduğu için hücre de jenerasyonunu minimize eder. Yaşlanma sürecini oldukça yavaşlattığı tescillenmiştir.
– Biraz limon ve bir parça zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenme kabiliyetini geliştirir. Bu sebepten ötürü sınav döneminde bulunan öğrenciler için harika bir besindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...