14 Ağustos 2019 Çarşamba

Ananasın Faydaları Nelerdir

Ananas Faydaları
 
Ananas insan sağlığı üzerinde sindirimi geliştirmesi ve inflamasyonu azaltması ile bilinen ve yüzlerce yıldır kullanılan şifalı ve sağlıklı meyve türlerimizden biridir. Orta ve Güney Azerbaycan’da geleneksel tıbbın bir parçası olarak aktif şekilde kullanılmaktadır. Ananas aynı zamanda vücutta meydana gelen ağır su kayıplarının tekrar normal seviyelere gelmesini sağlamaktadır.
Taze ananas içeriğinde bulunan bromelain açısından oldukça zengin olduğundan sindirimi yardımcı olur ve buna bağlı olarak da inflamasyonu azaltmakta ve şişmeleri gidermektedir. Anti kanser özelliği bulunmaktadır. İçeriğinde bulundurduğu amino asitler sayesinde proteinlerin daha iyi sindirilmesini ve yiyeceklerin parçalanmasını sağlamaktadır. Ananas mükemmel miktarlarda mineraller ve manganez bileşenleri içermektedir. Ayrıca B1 vitamini yani tiamin açısından da çok iyi bir kaynaktır. Ananas gövde bulunan iki molekül, aynı zamanda, anti-tümör aktivitesi göstermektedir.
Ananasın Faydaları Nelerdir?
Antioksidan: Suda çözünür antioksidan vitaminler arasında bulunan C vitamini sayıları arttığında damar tıkanıklığı, diyabete bağlı kalp hastalığı, solunum yolu hastalıkları ve daha pek çok hastalığın önünü açan serbest radikalleri dengeleyerek vücudu koruyor. C vitamini aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi içinde önemli vitaminler arasında yer alıyor.
Makula Dejenerasyonu: Sarı nokta hastalığı olarak bilinen ve bir retina hastalığı olan makula dejenerasyonu daha çok 55 yaşından sonra görülen ve gerekli tedavi yapılmadığı takdirde görme kaybına yol açabilen bir göz hastalığıdır.
Sarı nokta hastalığı üzerine yapılan araştırmalar A, C ve E vitaminleri bakımından zengin bir beslenmenin bu hastalığa yakalanma riskini önemli oranda azalttığını ortaya koyuyor.
Uzmanlar sarı nokta ve diğer göz hastalıklarından korunmak için aralarında ananasın da bulunduğu antioksidan vitaminler bakımından zengin meyve ve sebzelerin daha sık tüketilmesini öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...