1 Ağustos 2019 Perşembe

Balın Faydaları , Her derde deva bal, Mucize şifa Bal

Sizlere bu yazımızda oldukça faydalı bir besin maddesi olan bal hakkında bilgiler aktaracağım. Bakalım balın ne gibi faydaları var.



Bağışıklık Sistemi: Organik bal bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılabilir. Phytonutrients kafeik asit, metil caffeate, feniletil caffeate ve feniletil dimethylcaffeate içeren bal, bu bileşenler sayesinde anti bakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Özellikle kış aylarında düzenli olarak bal tüketmek soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskini azaltır.
Yaraların İyileşmesi: İçerdiği glikoz ve fruktoz ile suyu çeken bal, yara üzerine sürüldüğünde yaranın kurumasını geciktiren suyu toplar, bakteri oluşması riskini azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca balda bulunan bir enzim olan “glikoz oksidaz” suyla karıştığı zaman hafif bir antiseptik etkisi yaratır.
Boğaz Ağrısı: Yatmadan önce yenen 1-2 çay kaşığı bal boğaz ağrısını alarak öksürüğü hafifletir. Bu özelliği ile bal, annelerin çocuklarda boğaz ağrısına ve öksürüğe karşı en çok kullandıkları doğal çözümdür. Öksürük için bal ve limon yazısında öksürük için balı nasıl kullanabileceğiniz konusunda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
Saç ve Cilt Bakımı: Bal, saç ve cilt için evde yapılan maskelerin çoğunda ana bileşen olarak kullanılmaktadır. Cildin ve saçların görünümünü geliştirirken özellikle saç derisinde oluşan cilt sorunlarına iyi gelir. Saç köklerini güçlendirerek koparak dökülmeyi azaltır, saç uçlarını yumuşatarak kırılmayı önler. Saçlarınız çok kuruysa saçınızı ıslattıktan sonra saç derinize ve saçlarınıza bal sürüp 30 dakika kadar bekletebilirsiniz.
Egzersiz İçin Enerji: Uzmanlar balı, yorucu egzersizler sırasında kaybedilen enerjiyi geri kazanmak ve egzersize devam edebilmek için önermektedir. Bal, egzersiz öncesi ve sonrasında kan şekeri seviyesini düzenleyerek kasları güçlendirir ve spor sonrası yaşanan yorgunluğu azaltır.
Antioksidan: Bal üzerine yapılan araştırmalar, düzenli olarak organik bal tüketmenin antioksidan etkisi yaratarak, serbest radikallerin hücrelere verdiği zararı azalttığını ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olduğunu göstermiştir.
Kolesterol: Bazı bilimsel çalışmalar balın toplam kolesterolü düşürdüğü yönünde sonuçlara sahiptir. Bal aynı zamanda iyi kolesterol olan “HDL” kolesterolün yükselmesine yardımcı olur. Kan şekerini sofra şekerine oranla daha az yükselten bal şekere alternatif olarak kullanılabilir.
Vitamin ve Mineraller: Bal; kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum ve çinko mineralleri ile B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminlerini içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...