1 Ağustos 2019 Perşembe

Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir

Pekmezin sağlık açısından değerini bilmeyen yoktur. Özellikleri bakımından üzüm, keçiboynuzu ve dut pekmezi en çok tercih edilen pekmez çeşitleri arasında yer alır.
Biz bu yazımızda sizlere dut pekmezinin faydalarını, özelliklerini ve dut pekmezi neye iyi gelir bu konuları anlatmak istiyoruz. Yazımızı beğenirseniz yorum yaparak ve paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Dut Pekmezinin Besin Değeri: Dut pekmezi; günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamasının yanı sıra kansızlık için ideal bir demir deposudur. Kalori bakımından yüksek olsa da besin değeri olarak oldukça faydalıdır.

Dut pekmezi karbonhidratlardan dolayı yoğun enerji içeriğine sahip olan bir pekmez türüdür. Mineral bakımında oldukça zengin olan bu pekmezin, hem çocuklarda hem emzirenler annelerde, hem de gebelerde sağlık ve beslenme açısından çok etkilidir.
Demir, çinko ve magnezyum gibi birçok minareli bol miktarda içerir. Konsantre olması bakımından tıpkı mineralli şuruplar gibi vücuda mineral bakımından destek vermektedir.
Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir? Oldukça önemli besin değerlerine sahip olan dut pekmezinin sağlık açısından birçok faydası mevcuttur. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;
Kansızlığa iyi gelir. Demir bakımından zengin olması sebebiyle anemiye karşı fayda sağlar. Mide hastalıklarına karşı koruma sağlar. Özellikle ülsere karşı fayda sağlar.
– Kansere karşı koruma sağlar. Kansere karşı koruma sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Tümörlü hücrelerin büyümesini ve yayılmasını durdurur.
– Gribe karşı korur. İçeriğindeki C vitamini sayesinde soğuk algınlığı, grip yada herhangi bir enfeksiyon hastalığına karşı koruma sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
– Erken yaşlanmayı önler. Yaşlanma, serbest radikallerden kaynaklanan hücre hasarına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Oksidasif stres sebebiyle serbest radikaller üretilir. Dut pekmezi içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikalleri nötralize ederek erken yaşlanmayı engeller.
– Kemikleri güçlendirir. Kemik erimesine karşı korur. Gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimi için oldukça faydalıdır.
– Adet ağrılarını hafifletir. İyi bir demir kaynağıdır. Demir kaynağı olması sebebiyle adet dönemindeki kadınlar için oldukça etkilidir. Aynı zamanda içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller sayesinde kanın pıhtılaşmasını önler, adet ağrılarına iyi gelir. Uterus kaslarının sağlığını korur.
– Kan dolaşımını arttırır. Kan pıhtılaşmasını önler. Aynı zamanda kanı temizler. Hafızayı güçlendirir. Beyin sağlığını korur.
– Kabızlığa iyi gelir. Lif açısından zengin olması sebebiyle bağırsakları yumuşatarak kabızlığa yarar sağlar ve sindirim sistemini rahatlatır.
– Kalp sağlığını korur. Kötü kolesterolü düşürerek kan akışındaki tıkanmayı önler. Bunun sonucunda kalp krizi ve felç geçirme riski azalır.
– Gözün görme sistemine yarar sağlar. Gözü, görme kaybı ve retina bozukluklarına sebep olan serbest radikallere karşı korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...