26 Haziran 2019 Çarşamba

Böbreklere ne iyi gelir ?

Böbreklere ne iyi gelir ? İşte böbreğe İyi Gelen Bitkiler

 

Böbreklere ne iyi gelir ? Karın bölgesinin arka kısmında yer alan fasulye şeklindeki organlar olan böbreklerin toksinleri ve atık maddeleri kan dolaşımından dışarıya atma gibi çok önemli bir görevi vardır. Bu hayati öneme sahip organlar, diğer organ ve sistemlerle koordineli bir şekilde çalışarak kan basıncını düzenlemeye, kırmızı kan hücresi üretimini arttırmaya ve D vitamini sentezini arttırmaya yardımcı olurlar. Böbreklerin sağlıklı kalabilmesi için önemli olan faktörler ise düzenli bir beslenme, egzersiz ve yeterli miktarda sıvı tüketimidir. Böbreklerinize daha fazla yardımcı olmak istiyorsanız aşağıdaki böbrek temizleyici bitkileri tüketebilirsiniz.
Böbreğe İyi Gelen Bitkiler
  1. Chanca Piedra
Taş kırıcı olarak da bilinen chanca piedra bitkisi Güney Amerika’ya özgü bir bitki türüdür. Chanca piedra böbrek fonksiyonlarını destekleyen ve böbrek sağlığını olumlu etkileyen özelliklere sahiptir. Bu özellikler günümüzde modern tıp tarafından da kanıtlanmışlardır. Bölgede yaygın olarak bulunan bitkinin geniş çaplı kullanımı, ayurveda tıbbında olumlu bir şöhret kazanmasına neden olmuştur. Bu bitki genel olarak böbrek, idrar torbası ve karaciğer sağlığına iyi gelmektedir.
  1. Altınbaşak Otu
Altınbaşak otu çoğu yerli amerikan kabilesi tarafından idrar yollarının sağlığına iyi geldiği için kullanılmış bir bitkidir. Yapılan araştırmalarda bitkinin idrar yolu sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra aynı zamanda böbreklerin toksik maddelerden arınmasını da kolaylaştırdığı tespit edilmiştir.
  1. Ortanca Otu Kökü
Ortanca otu kökü amerikan yerlileri ve amerikaya avrupadan göç eden ilk insanlar tarafından sıklıkla kullanılmış bir bitkidir. İki grup da bu bitkiyi böbrek ve idrar yolu sağlığına iyi geldiği için kullanmışlardır. Ortanca otu kökü bir çözücü olarak görev alır ve böbrek taşlarının sert kenarlarını yumuşattığı düşünülmektedir. Bu bitki aynı zamanda vücudun kalsiyum mineralini düzgün bir şekilde kullanabilmesine yardımcı olduğundan, ilk aşamada böbrek taşı oluşumunu da engellemeye katkı sağlar.
  1. Ulak Otu
Ulak otu idrar söktürücü özelliğe sahip yaygın bulunan bir bitki çeşididir. Otsu bir bitki olan ulak otu, vücuttan idrar çıkışını arttırarak böbreklerin ve idrar yollarının temizlenmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda anti oksidan özellikleri bulunan ulak otu, böbrek ve renal sistem sağlığını olumlu yönde etkiler. Kapsül ya da çay biçiminde tüketilebilen bu bitki böbrek rahatsızlığı yaşayan kişilere önerilmektedir.
  1. Kereviz Kökü
Kerevizin hem kökü hem de tohumları yüzyıllardır doğal bir idrar söktürücü olarak kullanılmaktadır. İdrar söktürücüler ne işe mi yarar? Bu özelliğe sahip maddeler, idrar atımını arttırarak vücudun toksinleri elimine etmesine yardımcı olurlar. Kereviz kökü aynı zamanda potasyum ve sodyum gibi mineraller içerdiğinden, böbrekler için uyarıcı bir tonik olarak kullanılmaktadır.
  1. Gravel Root
Aynı zamanda Joe Pye otu olarak da bilinen gravel root, azerbaycanlılar tarafından uzun yıllar boyunca böbrek ve idrar yolları sağlığı için kullanılmıştır. Bu bitki etkisinin yarısını içerisindeki öparin maddesine (Zararlı organizmalara karşı güçlü etkileri olan çözücü bir madde) borçludur. Bu madde, bitkinin tüketiminin vücudun enfeksiyonlar ile savaşmasına katkıda bulunmasını sağlar.
  1. Ayı Üzümü
Uva ursi olarak da bilinen ayı üzümü tarih boyunca bir çok kültür tarafından kullanılmıştır. Kanamayı durdurucu etkileri olan bu bitki idrar yollarını rahatlatıp yumuşatırken aynı zamanda böbreklerin temizlenmesine de katkıda bulunur.
  1. Marşmelov Kökü
Rahatlatıcı bir bitki olan marşmelov kökü idrar yollarının dokularının gevşemesine katkıda bulunabilir. Bu bitki aynı zamanda hafif ölçekte idrar söktürücü özelliğe de sahiptir.
  1. Kara Hindiba Kökü
Genellikle hiçbir işe yaramayan sinir bozucu otlar ile karıştırılan kara hindiba bitkisinin hem kökü hem de yaprakları bunun tam aksine sağlığa çok yararlıdır. Bitkinin kök kısmı idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve atıkların vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
  1. Maydanoz
Aşçılar arasında popüler bir bitki olan maydanoz, bitkisel tedavi yöntemleri arasında sıklıkla kullanımına rastlanan aromatik bir bitki türüdür. Bitkinin idrar söktürücü özellikleri böbreklerdeki ve idrar yollarındaki toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...