4 Haziran 2019 Salı

Ceviz suyunun faydaları

Ceviz faydasını eklendiği suya da veriyor. İçindeki vitaminler suya geçiyor. Su sayesinde vücut daha hızlı emiyor ve kullanmaya başlıyor. Sudaki mineraller ve cevizin içindeki vitaminler vücudumuza şifa veriyor.
Gece yatmadan önce 1 bardak içilebilir suya, bir tane sert kabuğundan ayrılmış cevizi ekleyin. Güne ceviz suyuyla başlayın.

Ceviz Suyunun Şifa Veren Mucizevi Özellikleri

  1. Kilo vermeye yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi verir.
  2. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını kolaylaştırır.
  3. Kabızlık gidericidir. Daha sık büyük tuvalete çıkmayı sağlar.
  4. Ceviz suyu oluşturduğu etkiyle gaz sorunu ve karın şişliğini giderir.
  5. Hamile ve emzirenler için tavsiye edilir. Ceviz hamilelikte aşırı kilo alımını engeller. Emziren annelerin sütüyle cevizin vitamini bebeğe geçer.
  6. Ceviz suyunu çocuklar da içebilir. Biraz balla tatlandırılabilir.
  7. İçerisindeki kalori kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.
  8. Triptofanlar sayesinde uyumadan önce içilen cevizli su uyku sorunu olanlar için önerilir.
  9. Ceviz suyundaki hem tekli hem çift doymuş yağlar bulunur. Kolesterolü düşürür. Damar tıkanıklığı ve şeker hastalığının tedavisini destekler.
  10. Kan şekerini dengeler. Kan damarlarını genişleterek kan akışını hızlandırır. Enerji verir.
  11. Kandaki zararlı kolesterol birikimini engeller.
  12. Antidepresan özelliği gösterir. Stresi engeller.
  13. Ceviz suyu hızlı bir şekilde vücuda yayılır. Vücudu rahatlatır; halsizlik ve yorgunluğu alır.
  14. İçindeki vitaminler sayesinde beyin fonksiyonları güçlenir. Alzhemier hastalığını engeller.
  15. Bitkisel omega 3, folik asit, magnezyum vitaminleri sayesinde kalp dostudur. Kalp krizi riskini azaltır.
  16. Bayanlarda adet dönemini düzenler. 1 litre suya 6-7 tane cevizi karşılıklı delip ekleyin. 10-15 dakika kaynatın. Bu ceviz suyunu sabah ve akşam günde iki kere tüketin. Cevizleri de yiyin.
  17. Düzenli olarak tüketilen ceviz suyu topuk dikenine de iyi geldiği bilinir.
Ceviz suyunun faydaları sadece yukarıda maddeler halinde belirtilen 17 faydası değil ceviz suyunun saç ve cilt olmak üzere güzelliğimizede katkısı bulunmaktadır bunların neler olduğunu merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam ediniz.


Ceviz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Ceviz suyunun faydaları konusunda araştırma yapan herkesin, öncelikli olarak ilk merak ettiği soru, elbette faydasını görmek için mutlaka cevabını bilmesi gereken, “ceviz suyu nasıl hazırlanır?” sorusu olmuştur.
İlk olarak şunu söylemeden geçemeyeceğiz ki, kendisi hem çok kolay hem de masrafsız bir tariftir.
Yani evinizde gönül rahatlığıyla hazırlayıp, ceviz suyunun faydalarından pratik bir şekilde yararlanacaksınız.

Ceviz suyu tarifi için gerekli malzemeler:

  • 1 bardak oda sıcaklığında ılık su
  • 2 adet ceviz (dış sert kabuğu ayıklanmış)

Ceviz suyunun hazırlanışı:

Öncelikle cevizin dış sert olan kabuğu arındırılıp ceviz içleri ortaya çıkarılır. Sonrasında cevizler, oda sıcaklığında ılık suyun içerisine konur ve bir gece bekletilir.
İşte faydaları saymakla bitmeyen mucize ceviz suyunun hazırlanışı bu kadar basit.

Ayrıca suyu içtikten sonra cevizleri yemeyi de ihmal etmeyin:) Bir de son olarak, ceviz suyunu içerken bir dikişte değil, yudum yudum içmek tavsiye edilen bilgiler arasında, bizden söylemesi.


Ceviz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yazımızın giriş bölümlerinde ceviz suyu hakkında kısa bir tanım yaptık, tarifini de verdik ve şimdi yazının en can alıcı noktasına yani ceviz suyunun faydaları nelerdir? sorusunun cevabına geldi sıra.
Merak edenleri daha fazla bekletmeye ne hacet diyoruz ve hemen konuya giriyoruz

En Çok Merak Edilen: Ceviz Suyu Zayıflatır mı?

Ceviz suyunun faydaları hakkında bir araştırma yaptıysanız, eminiz sizinde içerisinde en çok rastladığınız soru bu olmuştur: ceviz suyu zayıflatır mı?
Öncelikle belirtmek isteriz ki, daha önceki yazılarımızda da sıkça bahsettiğimiz üzere, hiç bir besin zayıflamak için tek başına yeterli değildir.
Yani bir yandan yiyeyim, hiç hareket de etmeyeyim ama ceviz suyu bana mucizeler yaratsın diye beklerseniz, üzgünüz ki öyle bir şey mümkün değildir.
Tabi biz de isterdik doyasıya yiyelim ama ceviz suyu gelsin bütün kiloları alsın götürsün ama maalesef öyle bir dünya yok arkadaşlar.
Ancak, ceviz suyunun faydaları konusunda en çok fayda sağladığı yerin insan metabolizması olduğunu belirtmek isteriz.
Yani kendisi zayıflama döneminde size büyük ölçüde yardımcı oluyor. Kilo verme hızını büyük oranda arttırıyor. Bunu nasıl mı yapıyor?
Şöyle ki;
  • Ceviz suyu aç karnına içildiğinde tokluk hissi veriyor.
  • Metabolizma hızı arttığı için kabızlık gibi problemlerin önüne geçiyor gaz, şişkinlik ve hazımsızlığa ilaç gibi yetişiyor.
  • Bunlarla birlikte yağ yakımı hızlandırması da cabası.

Ceviz Suyunun Kalbe Faydaları

Ceviz suyunun faydaları arasında en önemli olanlarından biri de kalbe olan faydasıdır.
Özellikle içerisinde bulunan doymuş yağlar sayesinde kötü kolesterolü düşürdüğü bilinen ceviz suyu, bunun sonucunda damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıkların önüne geçer.
Aynı zamanda içerisinde barındırdığı omega 3 ve faydalı mineral ve vitaminler sayesinde kalp krizi riskini azaltan ceviz suyu, kan şekerini de dengeler ve kan akışının hızlanmasına yardımcı olur.

Doğal ürünlerin peşinde koştuğumuz şu dönemlerde, saç için en faydalı ve en doğal bakımlardan biri de ceviz suyu olmuştur.
Özellikle saça parlaklık veren ve saç dökülmesini engellediği gözlemlenen ceviz suyu sayesinde, pratik ve masrafsız olarak daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.
Ceviz suyunun saç için kullanımı aşamasında yapmanız gerekenler ise, saçlarınızı her zamanki gibi yıkayıp, son durulama suyunu ceviz suyu ile bitirmek.
Bu sayede daha parlak saçlara kavuşabilirsiniz.
Ayrıca ceviz suyu ile saç diplerine masaj yapmak saç dökülmesini engeller ve saçları yumuşacık yapmaya yardımcı olur.
Bunun en önemli nedenlerinden biri de ceviz suyunun bol miktarda E vitamini ve Biyotin içermesidir. Biliyorsunuz ki, E vitamini de Biyotin de saç için oldukça besleyicidir.

Ceviz Suyunun Cilde Faydaları

Hanımların dikkatine, ceviz suyunun cilde faydaları ayağınıza geldi! Ceviz suyu saça olduğu kadar cilde de faydalı olan doğal bakımlar arasında yerini aldı.
Cilt üzerindeki etkili gücünü yine içerdiği vitaminlerden alan ceviz suyu sayesinde, tırnak bakımızdan tutun da cilt temizliğine varana kadar pek çok bakım yapmak mümkün.
Tonik olarak kullanılabilmesinin yanı sıra el ve ayak bakımı için de etkili bir yöntemdir ceviz suyu.
İster daha sağlıklı ve yumuşacık bir cilt için banyo suyunuza ekleyin, ister bir pamuk yardımıyla cildinize masaj yaparak uygulayın…
Ceviz suyu cildiniz için en doğal sağlıklı bakımlardan biridir.

 

Stressiz Bir Yaşam İçin: Ceviz Suyu Mucizesi!

Şimdi sorarız size, hanginiz hayatınızda bir kere olsun doktordan “stresten kaynaklıdır” tanısını duymadınız?
Arkadaşlar öyle bir yaşam sürüyoruz ki, trafik, çevre kirliliği, binalardan nefes alamadığımız beton dolu yaşam alanları, iş yükü, ay sonu nasıl gelecek düşüncesi vs vs… derken gel de stres olma diye diye kendimizi yemekten helak oluyoruz.
Bu durumlarda da insan stresten kurtulmanın en doğal yollarını arıyor haliyle. İşte tam da bu noktada sizlere, stressiz bir yaşam için: ceviz suyu mucizesi! diyoruz ve ceviz suyunun antidepresan özelliğinden bahsetmek istiyoruz.
Ceviz suyunun vücuda hızlıca yayılması sonucunda halsizlik ve yorgunluğu aldığı biliniyor.
Stresi azaltmaya büyük oranda yardımcı olduğu bilinen ceviz suyu sayesinde ayrıca rahat bir uyku düzenine kavuşmak da mümkün.
Bunun için, ceviz suyunu uyumadan önce içmek gerekiyor tabi ki.
Ayrıca içerdiği zengin mineral ve vitaminler ile beyin sağlığını korumaya yardımcı olan ceviz suyu sayesinde, unutkanlık sorunu da azalıyor.

Ceviz Suyunun Saça Faydaları

Biraz da güzellik diyerek, şimdi de sizlere ceviz suyunun saça faydaları konusundan bahsetmek istiyoruz.

 

Ceviz Suyu ile Tazelenmek!

  1. Saçınızı her zamanki gibi temizleyin. Ceviz suyunu durulama suyuna ekleyin. Saçı yumuşacık yapacaktır.
  2. Saç dökülmesini engeller ve saç köklerini güçlendirir.
  3. Düzenli olarak her gün ceviz suyuyla yıkanan saçlarda beyazlar kaybolur. Ayrıca saç rengini koyulaştırır. Yeşil ceviz ve su ile hazırlanan karışım doğal boyadır.
  4. Kınayı ceviz suyuyla karın. Kına hem daha kalıcı hem de tok bir renk olacaktır.
  5. Bir gece önceden 1 su bardağı su ve 1 sert kabuksuz cevizi suda bekletin. Ceviz suyunda el ve ayaklar bekletilerek tırnakların güçlenmesi sağlanır. Çabuk kırılan zayıf tırnaklar için idealdir.
  6. Cildin güzelleşmesi ve esmerleşmesi için; banyo suyuna ceviz suyu ekleyerek durulanın.
  7. Saça ve cilde iyi gelir; ceviz suyunda bulunan omega yağ asitleri, E vitamini, demir ve çinko mineralleri saçlara ve cilde iyi gelir. Saç ve tırnakları güçlendiren ayrıca cilde güzellik veren biyotin de bulunur. Biyotin, kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılır. Ceviz suyu güzelleşip tazelenmek için de idealdir.
Ceviz suyundan tam anlamıyla faydalanmak için ölçülere uyarak düzenli kullanın. Cevizin kabuğunu kullanılacağı zaman kırmak gerekir. Böylece taze tüketirsiniz ve ceviz etkisini daha çabuk gösterir. Bu arada cevizin kabuğunun da kıymetli olduğunu hatırlatarak ceviz kabuğunun faydalarını anlatan yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz…

Ceviz Suyunun Zararları Nelerdir?

Ceviz suyunun faydaları kadar ceviz suyunun zararları da merak edilen konu başlıklarından biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...