16 Haziran 2019 Pazar

Rahim Kanseri Belirtileri ve tedavisi

 

Rahim Kanseri ve Belirtileri

Son yıllarda sıkça rastlanan rahim kanserinde en ciddi belirti özellikle menopoz sonrasında gerçekleşen vajinal kanamalardır. Kadınlarda en sık görülen kanserlerden ikincisi olan rahim kanseri büyük çoğunluk ile tedavi edilebilir özelliktedir. Rahim kanseri özellikle 50 yaş ve üzerinde olan hastalarda görülmek ile birlikte bu hastalıkta en önemli sebep HPV enfeksiyonudur.

Erken Dönem Teşhisin Önemi

Rahim kanseri belirtileri arasında öncelikle sulu vajinal kanamalar gelmektedir. 50 yaş altı kadınlarda pek görülmeyen rahim kanserinde diğer kanser türlerinde olduğu gibi oldukça önemli bir durumdur. Rahim kanseri belirtileri denilince en başta yer alan menopoz sonrası kanamalar lekelenme ya da ağır veya hafif kanamalar şeklinde gerçekleşebilir. Bu gibi şikâyetleri olan kadınların durumu ihmal etmeden bir hekim kontrolüne gitmeleri gerekmektedir. Çünkü erken teşhiste rahim kanserinin tedavi edilme olasılığı oldukça yüksektir. Rahim kanserinde kanserli hücre rahim içine yerleşebileceği gibi rahim ağzına da yerleşebilir.


Rahim kanseri belirtileri arasında sadece kanama olması elbette ki yeterli bir kriter değildir. Bunun yanı sıra bazı başka belirtilerin de bulunması gerekmektedir. Örneğin kanamanın yanı sıra sürekli oluşan kilo kaybı ya da cinsel ilişki sonrasında gerçekleşen ağrı ya da karın bölgesindeki ağrı gibi şikâyetlerinde rahim kanseri belirtileri arasında olduğunu söylemek gerekir. Rahim kanseri riskini arttıran faktörler arasında infertilite, östrojen hormonu ve diyabet gibi durumlar da etkilidir.


Kanama Kesin Bir Belirti Midir?

Her vajina kanaması bir rahim kanseri belirtisi olmayacağı gibi bu durum sürekli olarak devam ediyor ise vakit kaybetmeden kısa sürede kontrollerin yapılması gerekmektedir.

Bu kanamalar menopoz sonrası olabileceği gibi pek fark edilmese de menopoz öncesi de olabilmektedir. Menopoz öncesinde sürekli ve sık sık devam eden düzensiz her kanama da bir rahim kanseri belirtisi olmayabilir. Fakat bu düzensizliğin mutlaka bir sebebi olacaktır ve bu durumun altında yatan sebep araştırılmalı ve gerekli tedaviler uygulanmalıdır.

Risk Ne Zaman Başlar?

Rahim kanseri belirtileri özetle düzensiz kanamalar, 7 gün ya da daha uzun süren kanama, cinsel birliktelik sonrası vajinal ağrı ve bunun yanı sıra karın da alt kısımda oluşan ağrı, tüm bu belirtiler ile başlayan sürekli kilo kayıpları hatta kabızlık şikâyetleridir. Tüm bu belirtiler gözlenmekte ise doktor kontrolüne gidilmelidir. Hekim kontrolünde öncelikle fiziksel bir muayene gerçekleştirilir. Eğer ki kanserli hücre mevcutsa zaten rahimin fiziksel yapısı bunu belli edecektir fakat teşhis için elbette ki bu yeterli bir kriter değildir. Bunun yanı sıra ultrason sonuçları ve laboratuvar tetkikleri de konu hakkında net bilgiye ulaşmak için yardım edecektir.

Özellikle rahim kanserinde çok eşlilik, fazla doğum yapmak, 20 yaş öncesi cinsel ilişki gibi sebepler ile oluşmaktadır. Rahim kanseri başlangıç evresinde çok fazla bir belirti göstermede de kanserli hücre yayılmaya başladığı andan itibaren kendini açık etmektedir.



Kadınların karşılaştığı en yaygın kanserlerden bir tanesi olan rahim ağzı kanseri bitkisel yöntemlerle de tedavi etmeleri mümkün olabilir. Rahim ağzı kanserini tedavi etmek ve korunmak istiyorsanız bu bitkisel yöntemlerden yardım alabilirsiniz ancak yine de önce uzman bir hekime danışmanızı öneriyorum sizlere.
Çoğunlukla rahim boynunda ve vajinanın başlangıç kısmında meydana gelen bir hastalıktır. Çok düşük yapan veya çok doğuran kadınlarda daha fazla görülür. Tıp dilinde uterus kanseri denir. Vajinadan kan veya fena kokulu akıntı gelir. Böyle durumlarda, vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir. Kanser kötü huylu ura verilen isimdir ve kanser yerine kötü huylu ur diye de anılır. Ur kelime olarak sertleşen oluşum anlamına gelir. Ur kötü huylu sertlikler için kullanıldığı gibi, iyi huylu sertlikler içinde kullanılabilmektedir.
1-) İyi huylu urlar : Burada hücreler normal hücreler gibi olup herhangi bir tehlike oluşturmazlar, yani kötü huylu urda olduğu gibi vücuda yayılmazlar.Bunlar yağ bezeleri (lipom), damarlarda şişkinlikler (hemanjiyom) ve kasta şişkinlikler (miyom) gibi görülebilirler. İyi huylu deyince kanserojen (kanser yapıcı) olmadığından böyle anılır, yoksa tehlikelide olabilir, çünkü büyürken çevresindeki organı sıkıştırabilir. Beyinde ise beyine zarar verebilir bu durumda alınması gerekebilir.
2-) Kötü huylu urlar veya diğer ismi ile kanser : Hücreler vücuda yabancılaştığından hücre yapıları değişir, başkalaşır ve çok hızlı bölünerek (yani çoğalarak) çevresindeki hücre ve dokuları tahrip eder. Kanserli hücreler kan veya lenf yolları ile başka bölgelere gider ve oralarda yavru hücreler (metastaz) oluştururlar.
Rahim Kanserinin nedenleri : Kalıtsallık, yaş, etnisite, hormonlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, çevresel faktörler, beslenme şekli.
Rahim Kanseri belirtileri : Menopozdan sonra vajina kanaması, kanamalı adetler, iki adet arası kanama, vajinadan pembe, sulu bir akıntı, şişmanlık.

Kanserin Safhaları : Kanserin safhalarını uluslararası anlaşılır yapabilmek için ve tam olarak hangi durumda olduğunu anlayabilmek için bir sistem bulunmuştur. Bu sistem kısaca TNM-Sistemi diye anılır. Bu sisteme lösemi ve beyin uru dahil değildir. T Tümör yani ur demek olup, T1 küçük ve T3 büyük ve de T4 çok büyük anlamına gelir. N Lenf bezesi anlamına gelir. N1 Lenf bezesine yakın kanserli lenf bezesi ve N4 en uzak kanserli lenf bezesi anlamına gelir. M Metastaz anlamına gelir ve M1 vücudun herhangi bir noktasında ortaya çıkan ilk metastaz anlamına gelir. Ayrıca G harfi de ne kadar tehlikeli olduğuna işarettir. G1 az tehlikeli ve G4 çok çok tehlikeli anlamına gelir.
Rahim Kanseri tedavisi ve ameliyatı : Rahim kanserinin ana tedavisini cerrahi oluşturmaktadır. Patoloji sonucuna göre tekrarlama ihtimali yüksek olan hastalarda cerrahinin ardından radyoterapi (ışın tedavisi) uygulanır.
Tümörü ilerlemiş veya cerrahi yapılamayan hastalarda tek başına radyoterapi de bir tedavi seçimidir. Hormon tedavisi ve kemoterapi rahim kanserinde sık uygulanan tedavi yöntemleri değildir. İlerlemiş hastalıkta tümörün özelliklerine göre hormon tedavisi veya kemoterapiye başvurulur.
Rahim Kanseri için bitkisel tedavi :
Önce kanser hücresinin ilerlemesi durdurulur.
Kanser hücreleri bir çember içine alınır.
Kanser hücreleri parçalanır.
Parçalanan her hücre yeniden çember içine alınır.
Parçalanan kanser hücreleri etkisiz hale getirilir.
Etkisiz haldeki kanser hücreleri idrar dışkı ve ter yolları ile dışarı atılır.
Dışarı atımda gittiği yollar ve güzergahlar temizlenir.
Vücudun bütün organlarının temizliği sağlanır.
Vücudu koruma kalkanı genişletilir.
Vücudun bağışıklık sistemi güçlendirilir.
Vücut bir daha kanser hücresiyle karşılaştığında ona karşı koruma kalkanı olacak olan sistem geliştirilir.
Rahim Kanseri için şifalı bitkiler : ( Enginar ) Enginar kanda bulunan üre ve kolesterol miktarını düşürür. İdrarı söktürür. Kan şekeri miktarını düzenler. Damar sertliğini ve kalp rahatsızlıklarını önler.
Enginar
Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikler.
Lahana
Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır. Bağırsak kanserine karşı etkili. Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalıyor.
Soya
Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır.
Rahim Kanseri için bitkisel öneriler :
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mine çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltıların­dan yanm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
Günde üç Öğün birer tatlı kaşığı susam yağı içilir.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, bir çay kaşığı sirke ilavesiyle sa­bah kahvaltılanndan yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
Birer adet temizlenip yıkanmış kereviz, şalgam ve havuç nemli olarak mikserden geçirilip bir tülbentm içine dökülüp sı­kıldıktan sonra üzerine yarım kahve fincanı limon suyu ilave edilip içilir.

Rahim kanseri tedavisi Şifalı bitkiler yiyecekler

 D vitamininin faydaları
kırmızı etin faydaları
ekmek kadayıfının yararı
Yabani enginarın şifaları
Yerelmasının şifaları
Portakalın yararları
Lavantaçiçeğinin yararı
Kurtayağının yararı
Kuşekmeğinin şifaları
Hercaimenekşenin faydası
Hiyarşembenin şifaları

öz olarak
eriştenin şifası
kokorecin şifaları
çinkonun faydaları
fındık içinin faydası
ÇÖREKOTU yararı
MELEKOTU faydaları
PAPATYA ÇAYI faydası
Yaseminin yararı
Vişnenin yararı
Sandalağacının yararı
Söğüdün faydaları
Ratanyanın şifası
Rezenenin yararı
Mersinin şifaları
Kazayağının faydası
Kınakınanın yararı
Kızılcığın yararı
Kusonun şifası
İncirin yararları
Ebegümecinin yararı
Ekşi Elmanın şifası
Bezelyenin şifası
Börülcenin şifası
özde
ANASON faydaları
PIRASA faydaları
TURP şifası
Salebin şifaları
Pancarın faydası
Lahananın şifası
Hayıdın yararı
Elmanın yararı
Darının yararı
Burçağın şifası


Ciğerotu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...