29 Haziran 2019 Cumartesi

Saç dökülmesine ne iyi gelir ? Şifalı Bitkiler

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir ?

 Saç dökülmesine ne iyi gelir ?Saç Dökülmesine İyi Gelen Doğal Bitkiler

Günümüzde saç dökülmesi, özellikle orta yaşlı kadın ve erkeklerde büyük bir problem halini almış durumdadır. Bir çok insan kellik, saç dökülmesi ve saç incelmesi gibi durumlardan şikayetçidir. Saç dökülmesi genelde erkeklere özgü bir durum olsa da bu konudan şikayetçi kadınların sayısı da küçümsenmeyecek kadar çoktur. saç dökülmesine ne iyi gelir Saç Dökülmesine İyi Gelen Doğal Bitkiler ;
  1. Isırgan Otu

saç dökülmesine ne iyi gelir ?
Isırgan otu saç dökülmesine iyi gelen yararlı ve kullanışlı bir bitki çeşididir. Özellike Kuzey Amerika’da bolca rastlanabilen bu bitkinin bir diğer ismi de Urtica Diocia’dır. Testosteron hormonunun dihidrotestosterona dönüşmesini engelleyen bitki, saç dökülmelerinin azalmasını sağlar. Isırgan otu hap şeklinde kullanılabildiği gibi aynı zamanda saça sürülecek yağ formu da mevcuttur.
  • Isırgan otu yapraklarını zeytin yağı ile dolu bir kavanoza koyup kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra karışımı 3 hafta boyunca bekletin.
  • Kavanozun güneş ışığı almayan ve serin bir yerde tutulmasına özen gösterin.
  • 3 hafta sonra bu ev yapımı yağı kafa derinize ve saçınıza sürebilir,saç dökülmesine ne iyi gelir ? saçınızın hızla uzadığını görebilirsiniz.
  1. Biberiye
Biberiye, yüzyıllardan beri saç dökülmesine karşı kullanılan bir bitkidir. Bu bitki aynı zamanda saç tellerinin incelmesini ve kelleşmeyi de engeller. Kafa derisindeki kan dolaşımını arttıran biberiye bitkisi, bu şekilde saç uzamasını hızlandırır. Biberiye, zeytin yağı ile birlikte kullanıldığında daha etkili sonuçlar vermektedir.
  • Zeytin yağı ile biberiye karışımından yapılan yağın düzenli kullanımı saçların erken beyazlamasını önleyici etkilere sahiptir.
  • Biberiye tüketimi, kafa derisinin kuru ve pul pul olmasını engeller.
  • Bitki saç foliküllerinin iyileşmesine ve saç tellerinin kökünden itibaren güçlenmesine katkıda bulunur.
  1. Nane
Nane yağı da çok uzun zaman öncesinden beri saç dökülmesini tedavi etmek amaçlı kullanılmakta olan bitkisel bir tedavi yöntemidir. Saç foliküllerinin büyümesini destekleyen nane yağı, aynı zamanda saç uzamasını hızlandırıcı etkilere sahiptir.
  • Kaliteli bir nane yağının kafa derisi ve saç üzerine düzenli olarak sürülmesi serinletici ve soğutucu bir etki yaratarak saç uzamasını teşvik eder.
  • Nane yağı aynı zamanda kafa derisindeki kan dolaşımını arttırır ve saç köklerinin kafa derisine daha iyi tutunmasını sağlar.
  1. Aloe Vera
Aloe vera kullanımı, saç dökülmesine iyi gelen bir diğer etkili bitkisel tedavi yöntemidir. Kafa derisindeki kan dolaşımını arttıran ve tetikleyen aloe vera bitkisi saçların daha hızlı uzamasına olanak sağlar.
  • Aloe vera jelinin düzenli olarak kullanımı saçların pH dengesini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Aloe vera aynı zamanda kafa derisinde tıkalı kalmış gözeneklerin açılmasını sağlayarak saç foliküllerinin büyümesini hızlandırır.
  • Aloe vera bitkisi hindistan cevizi sütü ile karıştırıldığında ortaya çok daha güçlü bir etki koyar.
  1. Dulavratotu
Arctium lappa olarak da bilinen dulavratotu, saç dökülmesine iyi gelen etkili bitkilerden bir tanesidir. Kafa derisindeki kan dolaşımının artmasını sağlayan bu bitki kan akışını hızlandırarak saç foliküllerinin büyümesine katkıda bulunur.
  • Dulavratotu içerdiği fitosterol bileşikler ve yüksek miktarda yağ asitleri sayesinde saç incelmesini azaltır hatta tersine çevirir.
  • Dulavratotu bitkisinin zeytin yağında bekletildikten sonra düzenli olarak kullanımı saç foliküllerindeki kan dolaşımının artmasına yardımcı olur.
  1. Lavanta Çiçeği
Lavanta çiçeği, saçların uzamasını hızlandırması ve kelliği azaltması ile bilinen bir bitki türüdür. Antibakteriyel özelliklere sahip olan bu bitkinin kullanımı, kafa derisinde serinletici ve rahatlatıcı bir etki yaratırken, ciltteki yaraların ve enfeksiyonların iyileşmesine de katkıda bulunur. Lavanta çiçeği, kafa derisinin kurumasını engeller ve kepek oluşumunu en aza indirir.
  • Lavanta çiçeği yağının düzenli kullanımı saç dökülmesini engellerken aynı zamanda saç uzamasını da hızlandırıcı etkilere sahiptir.
  • Lavanta çiçeği yağını her gün bir kere düzenli olarak kafa derinize sürerseniz, stres, gerginlik, depresyon ve uykusuzluk gibi saç dökülmesinin başlıca nedenlerini azaltmış olursunuz.
  • Eğer kellik için etkili ve hızlı bir çözüm arıyorsanız, 10 damla biberiye yağı, 10 damla lavanta yağı, 5 damla fesleğen yağı ve 5 damla jojoba yağını karıştırıp düzenli olarak kafa derinize sürmelisiniz.
  1. Ginkgo Biloba
Ginkgo biloba bitkisi beyne giden kan akışını hızlandırarak saç foliküllerindeki besinsel eksikliklerin giderilmesi açısından büyük bir rol oynar. Bu bitkinin yağı çoğu kişi tarafından saçların uzamasını hızlandırmak amaçlı kullanılmaktadır.
  1. Ulak Otu (At kuyruğu)
Ulak otu, tırnakları, kemikleri ve saçları güçlendiren çok önemli bir bitki türüdür. Uzun fırça biçimli ulak otunun ana bileşen maddelerinden bir tanesi silikadır. Bu madde saçın güçlenmesine katkıda bulunarak, incelmesini ve kırılmasını engellerken aynı zamanda saç dökülmesinin de önüne geçer. Marketlerden aldığınız hazır saç bakım ürünlerinin çoğunun içerisinde ulak otu bulunmaktadır.
  1. Cüce Palmiye
Cüce palmiye yüzyıllardır kellik tedavisi için kullanılan bir bitkidir. Testosteron hormonunun dihidrotestosterona dönüşümünü engelleyerek hızlı saç dökülmesinin önüne geçer. Cüce palmiye bitkisi, ısırgan otu ile birlikte kullanıldığında saçların incelmesini önleyici özellikler sergiler.
  1. Panax Ginseng
Panax ginseng, saç dökülmesi de dahil olmak üzere bir çok sağlık sorununa iyi gelen ünlü bir Çin bitkisidir. Ginseng kellik tedavisinde kullanılan ve saçların yeniden uzamasını hızlandıran bir bitki türüdür. Saçların iyileşmesini ve güç kazanmasını sağlar. Saç sağlığına çok iyi gelen bu bitki çoğu saç toniği ve şampuanı içerisinde rastlayabileceğiniz bir bileşen maddesidir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...