17 Haziran 2019 Pazartesi

Hafızayı güçlendiren yiyecekler nelerdir? Şifalı Bitkiler

Hafızayı Güçlendiren Yiyecekler

Hafızayı güçlendiren yiyecekler Eğer günümüzde yaşayan en zeki insanların zeka seviyesine ulaşmak istiyorsanız, çeşitli doğal zeka geliştirici bitkiler kullanmayı düşünebilirsiniz. Dünyadaki insanların sadece %0.5’inin 140 IQ üzerinde olduğu bilinmekte. Eğer Stephen Hawkingin zekasına ya da 4 yaşında üniversite dersleri alan Kim Ung-Yong’un entelektüel seviyesine gelmek istiyorsanız, size önereceğimiz 6 bitkiyi kullanarak beyin hücrelerinizi doldurabilir ve ateşe hazır hale getirebilirsiniz.
İşte hafızayı güçlendiren yiyecekler in listesi:
Cezayir Menekşesi Ve Ginseng
Bu iki bitki de bilişsel fonksiyonları geliştirmesi ile biliniyorlar. İngiltere’de Northumbria Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre, iki bitki bir arada kullanılarak, kişinin bilişsel seviyesini çok daha yukarı taşıyabiliyorlar. Ginseng, ADHD ya da ADD gibi hastalıklar için yazılan sentetik ilaçların yerine kullanılabilecek mükemmel bir alternatif olmakla beraber aynı zamanda insan vücudunu radyasyondan koruyan bileşikler içeriyor.
Vincristine
Cezayir menekşesinin (periwinkle) özütünden üretilen doğal bir bileşen olan vincristine maddesi dünya üzerindeki en güçlü anti kanser ilaçlardan bir tanesi halini almış durumda. Bu madde, akut çocukluk lösemisi hastalarının yaşama oranını önemli bir ölçüde arttırıyor. Vincristine bunun yanı sıra, büyük ölçüde olumlu nörobilişsel etkilere sahip olduğundan beyin tümörlerine bile iyi gelebiliyor.
Gotu Kola
Gotu kola, genel beyin gücünü büyük ölçüde arttıran bir bitki olmasının yanı sıra aynı zamanda adaptojen bir madde olduğundan stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Stresin beynin olayları net bir şekilde görme yetisi üzerinde büyük olumsuz etkileri var ve gotu kola tüketimi bu etkileri neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor.
Biberiye
Biberiye içerisindeki aktif yağlardan bir tanesi olan 8-sineol, İngiltere’de bulunan Northumbria Üniversitesi’nden bir bilim adamı grubu tarafından keşfedildi. Bu madde sayesinde, sadece bitkiyi koklayarak günlük hayatımızdaki zihinsel aktiviteleri daha kolay bir hale getirebilir ve sınavlardan daha iyi notlar alabiliriz. Biberiyede yüksek miktarda bulunan 8-sineol maddesi, insan beyninin her anlamda daha iyi çalışmasına katkıda bulunuyor.
Ginkgo Biloba
Ginkgo biloba bitkisi, beyin hücrelerinin yenilenme sürecinde aktif bir rol oynuyor. Yapılan araştırmalar tam olarak sonuçlanmamış olsa da, birçok araştırma bu bitkinin hafızayı güçlendirdiğine ve kişiye entelektüel bir coşku eklediğine işaret ediyor. Eğer kan inceltici ilaçlar kullanıyorsanız, ginkgo biloba kullanmadan önce kesinlikle doktorunuza danışmanız öneriliyor. Böyle bir durum olmadığı sürece kullanımı son derece güvenli olan bu bitkinin kökeni yaklaşık 250 milyon yıl öncesine dayanmakta!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...