29 Haziran 2019 Cumartesi

Kansızlığa ne iyi gelir ? Şifalı Bitkiler

Kansızlığa ne iyi gelir ?

 

Kansızlığa ne iyi gelir ? Kansızlığa İyi Gelen Bitkiler

Kansızlığa ne iyi gelir? Günümüzde birçok kişi farkında olmamasına rağmen kansızlık sorunu yaşıyor. Anemi olarak da bilinen kansızlık problemi özellikle kadın nüfusu içerisinde sıklıkla rastlanan büyük ve önemli bir problem. Kansızlığın hafife alınmaması gerekiyor. Bu rahatsızlığın semptomları görmezden gelinecek belirtilerden hayati tehlike yaratacak sıkıntılara kadar gidebiliyor.
Anemi, ya da kansızlık, kişinin hemoglobin seviyesinin normalden düşük olması ya da kırmızı kan hücresi sayısının normale göre daha az olması nedeni ile ortaya çıkan bir durum olarak biliniyor. Kansızlık sorunu yaşayan bir kişinin göstereceği ana semptomlar, yorgunluk hissi, nefessiz kalma ve solgun görünme olarak sıralanıyor. Kansızlık problemi bitkiler ile tedavi edilebilen bir problem niteliği taşıyor ve bu yazımızda kansızlığa iyi gelen bazı bitkileri sizlere tanıtacağız.

Kansızlığa ne iyi gelir ? İşte kansızlığa iyi gelen o bitkiler:
  1. Kıvırcık Labada
Kıvırcık labarda kansızlık tedavisi için en çok önerilen ve tedaviye çok önemli katkıları olan bir bitki türüdür. Bu bitki kandaki hemoglobin seviyelerinin hızlı bir şekilde yükselmesini sağlayan özelliklere sahiptir. Aynı zamanda karaciğerin demir depolama ile ilgili işlevsel kapasitesini arttıran bitki bu yolla da kansızlık tedavisine yardımcı olur. Kıvırcık labada (yellow dock) kullanması gayet güvenli, hiçbir yan etkisi bulunmayan bir bitkidir. Yararları için kadınlarda hamilelik dönemlerinde bile kullanılabilir.
Kıvırcık labada kendi içerisinde de yüksek miktarda demir içermektedir. Bu bitki, ısırgan, şakayık kökü ve kızıl yonca gibi bitkilerle kullanıldığında verimliliği artabilir. Bitkinin kansızlık tedavisi için 3 ay boyunca günde 3 kere kullanılması önerilir.
  1. Isırgan Otu
Avrupa ve Kuzey Amerika’ya özgü bu bitki kanın demir depolama kapasitesini arttırması ile bilinmektedir. Tüketimi, sindirilen proteinler ile birlikte çok verimli bir hal alır. Proteinler demir yetmezliğini yenmeye yardımcı olmak amacı ile hücrelere oksijen taşırlar.
Aynı zamanda içeriğinde yüksek miktarda bulunan demir ve klorofil maddeleri kan oluşumuna da katkıda bulunur. Isırgan otu özütü çay ya da tentür biçiminde bulunabilir. Sağlık sorunları nedeni ile bu bitkiyi kullanmadan önce doktorunuza başvurmanız önerilir.
  1. Kara Hindiba ve Dulavratotu Kökü
Kara hindiba ve dulavratotu kökü kansızlık tedavisi için birlikte kullanıldıklarında çok işe yararlar. Besinlerden vücuda demir emilimini arttırmaya yardımcı olan bu iki bitkinin birlikte kullanımı kansızlık tedavisini hızlandırır ve olumlu yönde etkiler. Bu karışım aynı zamanda kansızlıkla birlikte görülebilen B12 vitamini eksikliğine de iyi gelir. Kara hindiba yapraklarını ve dulavratotu kökünü 10 dakika suyun içerisinde karıştırarak çay haline getirin ve her gün tüketmeye özen gösterin. Karışımın dozajı kansızlığın seviyesine göre bir doktor tarafından belirlenmelidir.
  1. Adi Yonca
Adi yonca –ya da kaba yonca- foto kimyasal maddeler bakımından zengin bir içeriğe sahip bir bitki türüdür. Bu maddeler vücutta kan üretiminin artmasını sağlarlar. Adi yonca bitkisi sandviçlerde, salatalarda veya yemeklerde kullanılabilir ya da pişirilerek tüketilebilir. Adi yoncanın yüksek miktarda demir içermesi bu bitkiyi kansızlık tedavisinde sık kullanılan ürünler arasına sokmaktadır. Bitki çay ve kapsül biçimlerinde de tüketilebilir.
  1. Amla
Amla, demirin kana emilimine yardımcı olan, C vitamini bakımından zengin bir bitki türüdür. Kansızlık tedavisi için yarım bardak amla suyunun bal ile karıştırarak tüketilmesi önerilir. Günde bir kere tüketilmesi önerilen bu bitki eğer şeker kamışı suyu ile birlikte alınırsa daha yararlı hale gelir. Amla tüketimi bir ay gibi bir süre içerisinde vücuttaki kırmızı kan hücresi sayısının artmasına neden olacaktır.
  1. Dong Quai
Dong quai vücutta bulunan kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırmaya yardımcı olan bir bitki türüdür. Bu bitki aynı zamanda kansızlık ile birlikte ortaya çıkan yorgunluk ve uyku hali gibi semptomların da tedavisinde kullanılır. Bitkinin içerisinde yer alan ana madde kobalttır. Bu madde RBC’lerin büyümesini ve kan hücrelerine daha fazla oksijen ulaşmasına yardımcı olur. Dong quai bitkisi kansızlık tedavisi için kullanıldığında günde iki kere tüketilebilir.mutlaka doktorunuza danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...