21 Haziran 2019 Cuma

Cinsel Performans Arttırıcı Doğal Bitkiler

Cinsel Performans Arttırıcı Doğal Bitkiler

Performans Arttırıcı Doğal Bitkiler ,Kadın ve erkeklerde cinsel performans düşüklüğü bir çok nedendenkaynaklanabilir. Bunlardan en yaygın olanı ise psikolojik nedenlerdir ?

Psikolojik nedenlerin başında gelen depresyon, erkeklerde hem ereksiyon hem de orgazm olamamaya neden olabilirken, kadınların orgazma ulaşmasını da imkansız hale getirebilir. Yapılan çalışmalarda erkeklerin %75 inin, kadınların ise %29 unun cinsel birliktelik sonucu orgazma ulaşabildiği ortaya konulmuştur. Bu sorunların temelinde cinsel fonksiyonlar ile ilgili nörotransmiter maddelerin dengesiz oluşu yatmaktadır. Yapılan bir diğer araştırmada 12 yaş ve üzeri insanların en az %8 inin depresyon yaşadığı saptanmıştır.
Günümüzde kadın ve erkeklerin cinsel performansını olumsuz etkileyen bir çok sayıda neden olduğundan, insanlar çözüm için bitkisel tedavi yöntemlerine yönelmişlerdir. Bu yazımızda size cinsel performans arttırıcı doğal bitkileri tanıtacağız.
İşte cinsel Performans Arttırıcı doğal bitkiler:
  1. Ginseng
Kore’nin Seul şehrinde yer alan Ulsan Tıp Okulu’nda yapılan iki taraflı bilinmeyenli çarpraz geçişli bir incelemeye göre, ginseng bitkisinin erkeklerde ereksiyon sıkıntılarına iyi geldiği saptanmıştır. Ginseng tüketen katılımcıların problemlerinde, plasebo etkisi altında olanlara oranla çok daha fazla iyileşme görülmüştür. Bu sonuçlar, araştırmacılarda ginsengin ereksiyon yitimi için alternatif bir tedavi yöntemi olduğu görüşünün oluşmasına neden olmuştur. Ginsengin yararları ise sadece erkekler ile sınırlı kalmamaktadır. Bu bitkinin tüketimi kadınlarda da cinsel arzuyu arttırmaktadır.
Yine Kore’de Gwangju Tıp Okulu’nda yapılan bir başka çalışmaya göre, ginseng bitkisinin menopoz dönemindeki kadınlarda cinsel uyarılmayı arttırdığı ortaya konulmuştur. Ginseng tüketen kadınların cinsel uyarılma seviyeleri, plasebo etkisi altında olanlara oranla çok daha fazla artış göstermiştir. Bu araştırma sonrasında, ginseng bitkisinin menopoz dönemindeki kadınların cinsel hayatını daha iyi bir hale getireceği sonucuna ulaşılmıştır.
  1. Maca
Binlerce yıldır yüksek besin değeri nedeni ile tüketilen bir diğer bitki ise Maca bitkisidir. Bu bitki Güney Amerika’da And dağlarında yaşayan yerliler tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Maca bitkisinin doğurganlığı ve cinsel performansı arttırdığı için kullanıldığı bilinmektedir. Yapılan çalışmalarda bu bitkinin cinsel isteği arttırdığı ortaya konulmuştur. Bir araştırmanın sonucuna göre 8 hafta maca tüketen 21 – 56 yaş arası erkek katılımcılarda cinsel isteğin önemli ölçüde arttığı gözlemlenmiştir.
Maca bitkisinin aynı zamanda fareler üzerinde yapılan çalışmalarda anti depresan etkilere sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu bitki depresyon için alternatif bir tedavi çeşidi görevi görmektedir. Hem cinsel isteği arttıran hem de depresyona iyi gelen maca, özellikle depresyon kaynaklı cinsel performans sıkıntıları için kullanılmaktadır.
  1. Ginkgo Biloba
Dünyada yaşayan en eski bitki türlerinden biri olan Ginkgo biloba bitkisinin kökeni bundan 300 milyon yıl öncesine dayanmaktadır. Oksijen kullanımını arttırarak hafıza ve konsantrasyona iyi gelen bu bitki aynı zamanda güçlü antioksidan maddeler içerir. Ginkgo biloba bitkisi bunların yanı sıra cinsel bozuklukların tedavisinde de kullanılmaktadır.
Teksas üniversitesinden bazı araştırmacıların yaptığı bir çalışma sonucunda ginkgo biloba özütünün kan dolaşımını hızlandırdığı ve düz kas dokuları üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu çalışmaya göre ginkgo biloba bitkisinin özellikle cinsel problemler yaşayan kadınlar üzerinde iyileştirici bir etkisi olduğu da gözlemlenmiştir. 99 kadın arasında yapılan bir araştırmada bitkinin 300 miligramlık tek bir dozunun plaseboya oranla çok büyük farkları olduğu ortaya konmuştur.
  1. Azgın Teke Otu
Azgın teke otu Japonya, Kore ve Çin’in dağlık bölgelerinde yetişen çok yıllık bir bitkidir. Geleneksel tıpta afrodizyak etkileri nedeni ile kullanılan bu bitkinin iktidarsızlık ve erken boşalma gibi sorunlara iyi geldiği bilinmektedir.
2008’de yapılan bir araştırmaya göre azgın teke otunun içerisinde bulunan epimedyum adlı bileşiğin, penise kan akışını engelleyen enzimlerin çalışmasını yavaşlattığı ortaya çıkmıştır. Bu madde ereksiyon yitimi tedavisinde kullanılan ilaçlar ile benzer bir mekaniğe sahiptir.
  1. Kava
Polinezya adalarına özgü bu bitki, sinirleri gevşettiği ve stresi azalttığı için ün salmış, tüm batı dünyasına kısa süre içerisinde adını duyurmuştur. Kava hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel problemlere iyi gelen bir bitki olarak bilinmektedir.
İki cinsiyette de, cinsel tatminsizliğin ve libido kaybının en büyük nedenleri stres, endişe ve gerilim olarak tanımlanır. Kava, psikolojik nedenli cinsel problemlere iyi gelen ve kullanımı yaygın bir bitki çeşididir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...