15 Haziran 2019 Cumartesi

Hindistan Cevizi Yağının Çok Bilinmeyen 8 Kullanım Alanı

1. Sakinleştirici Yağ 

Ne zaman stresli olursanız favori sakinleştirici yağınızın içine bir miktar hindistancevizi yağı ilave edin. 

2. Bacaklarınızı Tıraşlayın

Evet doğru duydunuz. Hindistancevizi yağı ile bacaklarınızı tıraşlayabilirsiniz. Eğer bebek cildi yumuşaklığında bacaklar istiyorsanız bacaklarınızı tıraşlamadan önce biraz hindistancevizi yağı uygulayın.
3. Saç Bakımı
Hindistancevizi yağı proteinini kaybetmiş cansız saçlar için birebirdir.Saç köklerinize ve uçlarına hindistan cevizi yağını uygulayın ve 1 saat kadar bekletin ve de durulayın sonuç muhteşem olacak.


4. Cilt Nemlendirici 
Hindistancevizi yağı cildinize mükemmel bir nem sağlar. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda ciltte oluşan sıyrıklar, kesikler ve sarkık cilde iyi gelir. Mucize bir kremdir. 
5. Kızarıklık ve Yanık Kremi 
Hindistancevizi yağı aynı zamanda kızarık ve yanmışcilde iyi gelir.Özellikle çocuklarınızın kazalarında hindistancevizi yağını hemen uygulayın ve sonuca şaşıracaksınız.
 
 
 
6. Göz makyaj Temizleyicisi 
Hindistan cevizi yağının diğer bir kullanım alanı da makyaj temizleyici olarak kullanılabilmesidir. Yüzünüzü yıkayın ve sonra makyajınızıtemizlemek için hindistancevizi yağını kullanın. 
7. Kütikül Bakımı 
Hindistan cevizi yağını tırnak kütiküllerinize bakım yapmak için kullanabilirsiniz. El ve ayak kütiküllerinizi yumuşatmak için masaj yaparak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağında mantarı önleyen bir içeriğin olması ayrıca tırnaklarınızda mantar oluşumunu önleyecektir.
 
8. Kıvırcık Saçları Düzenleyici 
Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saçlarınızdaki kıvırcık ve dalgaları terbiye eder ve daha düzgün saçlar elde etmenizi sağlar. Bunun için çok az miktarda hindistan cevizi yağı kullanmanız yeterli.Çok fazla kullanırsanız saçlarınız çok fazla yağlanır. 
Kaynak:www.thecoconutmama.com (Çeviri)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...