15 Haziran 2019 Cumartesi

Evdeki Çevre dostu temizlik ürünleri

Doğaya saygılı, çevre dostu bir yaşam stilini tercih edenlerin sayısı her gün artmakta. Çöplerimizin geri dönüşümü, gereksiz ışıkları kapatıp gün ışığından yararlanma ve bazılarımızın evlerinde kullandığı yenilenebilir enerji sistemleri artık hiç de yabancı değil. Biz de bu yazımızda sizin için evinizin her köşesinde kullanabileceğiniz çevre dostu ürünleri sıraladık. Okumaya devam edin...

Evde Kullanabileceğiniz Ekolojik Temizlik Ürünleri

Eğer civardaki marketlerde çevredostu temizlik ürünleri bulamıyorsanız, ya da kendi temizlik malzemenizi kendiniz hazırlamak istiyorsanız, doğanın ve cebinizin dostu olan tanıdık ürünlerden faydalanabilirsiniz.

1. Karbonat

 

İçerisinde bulunan doğal asitler karbonatı mükemmel bir temizlik ürünü yapıyor. Aşağıdaki yöntemlerle karbonatı kullanarak evinizin çeşitli yerlerini temizleyebilirsiniz:
  • Bir kabın içerisinde ağzı açık şekilde sakladığınız karbonat, buzdolabınızdaki ve mutfak dolaplarınızdaki kötü kokuları emecektir.
  • Halınızı elektrikli süpürgeyle süpürmeden önce üzerine karbonat serpmek, halınızdaki kötü kokuları temizleyecektir.
  • Mutfağınızdaki tezgahlara karbonat serpip nemli bezle silmeniz kiri, lekeyi ve yağ kalıntılarını temizlemenize yardımcı olur.

2. Sirke

 

Sirke her ne kadar asitli olsa da, kirleri karbonat kadar iyi temizleyemez; fakat mikropları ve bakterileri temizlemede oldukça etkilidir. Yapılan bir araştırmada, suyla karıştırılan sirkenin yüzeyleri etkili bir şekilde dezenfekte ettiği sonucuna varılmıştır.
  • Yıkanabilir bir bezin üzerine sirke dökün ve küfün gelişimini yavaşlatmak için banyo ve mutfak duvarlarını silin.
  • Bir miktar sirkeyi tuzla karıştırıp macun haline getirin. Paslanmaz çelik ya da krom çeşme ve lavaboların temizliğinde kullanın.
  • Fırın camının iç kısmına bir miktar sirke döküp beş dakika bekleyin. Sildiğiniz zaman yemek kalıntılarının ve yağ izlerinin kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz.
  • Su ısıtıcınızında oluşan kireçten kurtulmak için dörtte birini suyla, dörtte birini sirke ile doldurup kaynatın. Bir saat bekledikten sonra temiz suyla durulayın.

3. Lavanta

 

Pek çoğumuzun bilmediği bir özellik ise lavanta yağının oldukça etkili antibakteriyel özelliğe sahip olduğudur.
  • 20 damla lavanta yağını bir bardak suyla karıştırıp antibakteriyel sprey elde edebilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zaman kullanabileceğiniz bu spreyi silmenize ya da durulamanıza gerek yoktur. Sadece doğal olarak kurumaya bırakın.
  • Bir miktar pamuğu lavanta yağına batırın ve kapı veya pencere kenarları gibi böceklerin girebileceği yerlere bırakın. Bu şekilde böcekler evinizi istila edemeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saç ve Cilt Sağlığına Faydalı Bitkisel Yağlar

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal...